Granada, Cordoba en Sevilla met tophotels zeer centraal gelegen!

In schitterend Andalusië is alles stevig, krachtig en vurig: de mensen, de natuur, de steden, de zon, de flamenco en niet te vergeten het eten en het drinken. Alleen de Moorse paleizen zijn subtiel in hun bedrieglijke eenvoud. Andalusië is een schitterende bestemming, en één van de meest veelzijdige streken van Spanje. De te bezoeken steden zijn stuk voor stuk culturele en historische hoogtepunten. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze sprankelende reis brengt u naar het mooie Ronda bekend om zijn 'Puente Nuevo' de bouw van deze brug startte in 1751 en duurde maar liefst 42 jaar! Een andere bekende fotoplek in Ronda die u bezoekt is het  'Balcón del Coño' ; een klein balkonnetje hoog gelegen met een waanzinnig uitzicht. Vervolgens gaat u meteen naar het hart van Andalusie; prachtig Sevilla! U verblijft in een heerlijk hotel midden in het centrum van deze zowel historische als ook hippe stad, wij willen dat u ten volle kunt genieten van de unieke sfeer die hier heerst. Natuurlijk bezoekt u Alcazar. Ook Cordoba kunt u afvinken van uw bucketlist; de voormalige hoofdstad van Al-Andalus en bekend vanwege haar prachtige Moorse Mezquita geeft al haar schoonheden prijs. Granada, de stad van het wereldberoemde Alhambra, de Arabische wijk Albayzín en de lekkerste tapas. Wat zou Andalusië zijn zonder haar flamenco! Als kers op de taart bezoekt u een wervelende Flamenco Show in de bekende wijk Sacromonte; laat u meeslepen door de dansers en de opzwepende 'caja chayera'. Alle excursies die genoemd worden zijn INCLUSIEF en onder begeleiding van een Duitssprekende lokale gids. U verblijft in alle hotels op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent is deze reis inclusief transfer per luxe touringcar naar de luchthaven Düsseldorf. Natuurlijk staat onze Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding u de gehele reis met raad en daad bij. Ga op ontdekking en ervaar zelf de tegenstellingen die dit zuidelijke stukje Spanje zo uniek maken!  

Dag 1 - Zaterdag 2 mei 2020

Limburg –  Malaga – Torremolinos

In de ochtend heeft u een transfer met luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt met Iberia naar Malaga. U vliegt samen met onze Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding om 12.00 uur (onder voorbehoud). Uw aankomsttijd is voorzien om 17.00 uur. Bij aankomst staat de transfer op het programma naar uw mooie 4* hotel Puente Real. Het hotel ligt aan de boulevard en het centrum van Torremolinos is op ca. 2 km. loopafstand. Diner in uw hotel.

Dag 2 - Zondag 3 mei 2020

Torremolinos

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om meteen dat vakantiegevoel op te roepen! U kunt genieten van de faciliteiten van uw hotel, een strandwandeling maken of Torremolinos ontdekken. Het feit dat talloze beroemdheden en VIPS ervoor kozen om hun vakantie door te brengen in Torremolinos is de voornaamste reden waarom deze plaats is geworden tot een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol. Regisseurs, acteurs, schrijvers, leden van koningshuizen besteden hier al decennia lang hun vrije tijd. Onder hen, Nina Ricci, John Lennon, Paloma Picasso, Salvador Dalí, regisseur Orson Wells, actrice Ava Gardner, zanger Frank Sinatra evenals Sofía Loren en Geraldine Chaplin. Wellicht minder bekend is dat Torremolinos sinds het Paleolithicum wordt bewoond en om deze reden vind je er prehistorie grotten en een groot aantal archeologische nederzettingen die toebehoren aan de Feniciërs, de Romeinen en de Arabieren. U kunt natuurlijk ook de bus nemen naar het nabij gelegen Malaga en genieten van de mooie winkels en de overvloed aan terrasjes waar u kunt genieten van een overheerlijke cortado. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Maandag 4 mei 2020

Torremolinos – Ronda – Jerez de la Frontera

Na het ontbijt verlaat u de Costa del Sol, denkt u aan uw koffers? U rijdt door het prachtige landschap van Serrania de Ronda tot aan de prachtig gelegen stad Ronda. Onder leiding van een Duitssprekende gids maakt u een stadswandeling. U bezoekt de Santa Maria la Mayor en het huis van Don Bosco evenals de oudste arena in Spanje; waar nog steeds stierengevechten plaatsvinden. Vervolgens rijdt u verder naar Jerez. De stad van de Sherry! U overnacht in een voormalig klooster 4* hotel Monasterio de San Miquel. Het hotel heeft veel van zijn originele kenmerken behouden. Een unieke beleving. Diner in uw hotel.

Dag 4 - Dinsdag 5 mei 2020

Jerez de la Frontera – Cadiz – Sevilla

Na het ontbijt maakt u kennis met Jerez, na een stadsrondrit wordt er uiteraard een bezoek gebracht aan een Sherry Bodega. Hier krijgt u een rondleiding. Vervolgens brengt de reis u naar Cadiz, de oudste stad van het Iberisch schiereiland. Deze stad werd gesticht in het jaar 1100 v. Chr. In de stad heeft u een stadswandeling onder leiding van een Duitssprekende lokale gids. In de namiddag rijdt u verder naar het prachtige Sevilla. U overnacht in 4* hotel Exe Sevilla Palmera, in het centrum van Sevilla. Gaat u vooral sfeer proeven in de stad na het diner in uw hotel!

Dag 5 - Woensdag 6 mei 2020

Sevilla 

Na het ontbijt gaat u het centrum van Sevilla ontdekken! Onder leiding van een Duitssprekende gids worden alle hoogtepunten van deze stad bezocht. U begint met de ‘Catedral de Santa María de la Sede’ dit is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus en de Koninklijke kapel te bewonderen of u beklimt de Giralda-toren voor een prachtig uitzicht over de stad. Het ‘Alcázar Real de Sevilla’ is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis met zijn schitterende Moorse details mag zeker niet ontbreken. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning. De namiddag is ter vrije besteding. Slentert u heerlijk door de nauwe steegjes van deze charmante stad, zoek een plekje op één van de vele terrasje en geniet van de levensstijl van de Sevillanos. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Donderdag 7 mei 2020

Sevilla – Carmona – Medina Azahara – Córdoba

Na het ontbijt is het tijd om Sevilla te verlaten. Denkt u wederom aan uw koffers? Deze unieke reis brengt u vandaag allereerst naar Carmona. U komt Carmona binnen via de Puerto de Sevilla, een grote oude poort die toegang biedt tot het historische centrum met kronkelende middeleeuwse straatjes, renaissance huizen en Mudejar kerken. Wederom een fotogenieke plek, waar u natuurlijk ook stopt. Houdt u fototoestel in de aanslag aangezien ook Meina Azahara, letterlijk de schitterende stad wederom fantastisch is. Onlangs benoemd tot het werelderfgoed van UNESCO. De ruïnes van deze Islamitische stad worden sinds 1910 opgegraven en momenteel is nog maar 10 procent volledig opgegraven en gerestaureerd. Na dit bezoek op weg naar de volgende mijlpaal; Cordoba! Bij aankomst in deze historische stad volgt er een stadswandeling onder leiding van een lokale Duitssprekende gids. Córdoba heeft een rijke historie en vroeger was dit ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was het centrum van de middeleeuwse Spaanse moslimwereld. Uit die islamitische glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Deze bezoekt u uiteraard. Deze enorme moskee heeft als middelpunt een kathedraal. Zelfs uit de Romeinse tijd stamt nog de brug Puente Romano. Sinds 1984 staat het gehele historisch centrum van Cordoba dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U overnacht wederom in een zeer centraal gelegen 4* hotel Eurostars Palace. Op slechts 5 minuten lopen van de Mezquita! Gaat u na het diner vooral even heerlijk sfeer proeven in de oude stad.

Dag 7 - Vrijdag 8 mei 2020

Córdoba – Ubeda – Baeza – Granada

Na het ontbijt vervolgt u uw reis. Vergeet u uw koffers niet? Vandaag gaat de reis richting de provincie Jaen waar de tweelingsteden Ubeda en Baeza op het programma staan. Ubeda is pure schoonheid uit de Italiaanse renaissance. In beide steden staan meer dan vijftig paleizen de belangrijkste reden waarom ook deze steden op de lijst van UNESCO werelderfgoed staan. Geniet van deze prachtige stadjes, waar u een stop maakt. Vervolgens rijdt u door naar Granada, idyllisch gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. U overnacht in het 4* hotel Barcelo Carmen. Wellicht weet u het al; in het centrum van Granada; en ook nog aan een van de mooie boulevards in het centrum, dicht bij de meest prestigieuze warenhuizen. Diner in uw hotel.

 

Dag 8 - Zaterdag 9 mei 2020

Granada – Alhambra – Generalife – Albaicin

Na het ontbijt wacht u vandaag wederom een spectaculaire dag. U bezoekt het Alhambra! Het Moors fort en paleis op de heuvel van Granada en een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Spanje. Alhambra betekent het ‘rode paleis’ en werd destijds gesticht door de Nashrid sultans. U zult verstelt staan van de schoonheid! Bij het Ahambra liggen verder het zomerpaleis Generalife met zijn beeldschone tuinen, het paleis van Karel V en het Alcazar vestingsfort.U bezoekt deze monumenten met een Duitssprekende lokale gids, uiteraard op een “Spaans” tempo aangezien al die indrukken alleen goed kunnen worden beleefd wanneer u er rustig bij kunt gaan zitten. Ook bezoekt u De Albaicín; dit  is de oude Arabische wijk van Granada aan de voet van de heuvel van het Alhambra. Hier bevindt zich een Moors paleis ‘Dar Al-Horra’ en een badhuis. De wijk is een doolhof van smalle kasseistraatjes en kleine pleintjes om heerlijk door heen te dwalen. De namiddag is ter vrije besteding; kijkt u ook vooral omhoog naar al die balkonnetjes met de uitbundige bloemenpracht! De patio’s van Cordoba staan ook bekend om hun bloemenversieringen; u kunt daar ook gewoon binnenlopen! Diner en overnachting in uw hotel.

 

Dag 9 - Zondag 10 mei 2020

Granada – Torremolins

Na het ontbijt gaat de reis weer richting Torremolinos. Hier verblijft u wederom in het fijne 4* hotel Puente Real. Vandaag heeft u heerlijk ter vrije besteding. Een extra dag om al uw indrukken nogmaals de revue te laten passeren, flaneren langs de boulevard en nog even een laatste terrasje pakken waar u kunt genieten van de Spaanse way of life. Ook kunt u met de lokale bus naar Malaga. Diner in uw hotel.

Dag 10 - Maandag 11 mei 2020

Torremolinos – Malaga – Düsseldorf

Aangezien u zeer gunstige vluchttijden heeft wordt u pas in de namiddag opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven Malaga voor uw terugvlucht naar Dësseldorf. U vertrekt om 17.35 uur.(onder voorbehoud) en arriveert in Dússeldorf om 22.20 uur. De luxe touringcar staat weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er vandaag een einde aan een werkelijk schitterende sfeerreis door het prachtige Andalusië! Bepakt en bezakt met vele foto’s en mooie herinneringen terug naar huis. We zien u graag weer terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Puente Real 4*

Het zeer comfortabele 4-sterren hotel Puente Real ligt in de kustplaats Torremolinos, aan de boulevard dus direct aan het strand. Het hotel bestaat uit een gebouwencomplex met meerdere verdiepingen en beschikt over een lift, 2 zwembaden en poolbar. Bij de ingang zijn alle centrale hotelfaciliteiten zoals restaurant, bar, receptie en lobby. Alle moderne ingerichte kamers zijn voorzien van een zitje, telefoon televisie, wifi (gratis), airconditioning, minibar en kluisje. Badkamer met bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op zee.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 341,-

Website Hotel Puente Real 4*

Hotel Monasterio de San Miguel ****

Monasterio San Miguel is gevestigd in een 18e-eeuws klooster in het centrum van El Puerto de Santa Maria, op 2,5 km van het strand. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Het gebouw heeft veel van zijn originele kenmerken behouden, waaronder de kloostergangen en een binnenplaats in Andalusische stijl. De eenvoudige klassieke kamers zijn voorzien van airconditioning en een satelliet-tv, badkamer met bad/douche en een haardroger. Het charmante restaurant El Claustro serveert een selectie aan traditionele Spaanse gerechten. In café Las Capuchinas kunt u genieten van lichtere maaltijden en tapas. Het Monasterio de San Miguel bevindt zich naast de wijk Ribera del Marisco en de oude binnenstad van El Puerto.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Monasterio de San Miguel ****

Hotel Exe Sevilla Palmera ****

Hotel Exe Sevilla Palmera is één van de modernste accommodaties in het zuidelijke deel van de hoofdstad van Andalusië. Het is in moderne stijl uitgevoerd met een voorgevel van rookglas die vanaf de opening in 2010 een prestigieuze reputatie heeft verworven. Het hotel beschikt over 96 lichte, moderne en goed uitgeruste kamers en verder over een sportschool, restaurant, café. Het is gelegen in het zuidelijke deel van Sevilla, op loopafstand van het stadscentrum en daarom bijzonder aantrekkelijk. Uw kamer is voorzien van een zitje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, tv, telefoon. Badkamer met bad/douche en haardroger.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Exe Sevilla Palmera ****

Hotel Eurostars Palace *****

Het prachtige hotel Eurostars Palace ligt aan de Paseo de la Victoria, in het centrum van Córdoba. Het is een modern hotel met een seizoensgebonden zwembad op het dak met een zonneterras en ligstoelen. Uw kamer met airconditioning heeft gratis WiFi, een zitje, een satelliet-tv en een minibar. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bubbelbad, gratis toiletartikelen en een haardroger. In het restaurant van het hotel worden internationale gerechten en traditionele specialiteiten uit Córdoba met een moderne twist geserveerd. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van de beroemde Mezquita en de Joodse wijk La Judería.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Eurostars Palace *****

Hotel Barcelo Carmen ****

Hotel Barceló Carmen Granada ligt in het centrum van Granada en heeft een seizoensgebonden zwembad op het dak met uitzicht op het Alhambra-paleis. Het biedt gratis WiFi en heeft een restaurant met een bar. De ruime kamers beschikken over airconditioning, satelliet-tv, minibar en een telefoon. Badkamer met bad/douche en haardroger. Het hotel bevindt zich aan een van de mooie boulevards in het centrum van Granada, dicht bij de meest prestigieuze warenhuizen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Barcelo Carmen ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
In schitterend Andalusië is alles stevig, krachtig en vurig: de mensen, de natuur, de steden, de zon, de flamenco en niet te vergeten het eten en het drinken. Alleen de Moorse paleizen zijn subtiel in hun bedrieglijke eenvoud. Andalusië is een schitterende bestemming, en één van de meest veelzijdige streken van Spanje. De te bezoeken steden zijn stuk voor stuk culturele en historische hoogtepunten. De schatten van Granada, Córdoba en Sevilla zijn de trots van Andalusië. Deze schatten uit het islamitisch-christelijk verleden zijn een unicum in de wereld en daarom uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze sprankelende reis brengt u naar het mooie Ronda bekend om zijn 'Puente Nuevo' de bouw van deze brug startte in 1751 en duurde maar liefst 42 jaar! Een andere bekende fotoplek in Ronda die u bezoekt is het  'Balcón del Coño' ; een klein balkonnetje hoog gelegen met een waanzinnig uitzicht. Vervolgens gaat u meteen naar het hart van Andalusie; prachtig Sevilla! U verblijft in een heerlijk hotel midden in het centrum van deze zowel historische als ook hippe stad, wij willen dat u ten volle kunt genieten van de unieke sfeer die hier heerst. Natuurlijk bezoekt u Alcazar. Ook Cordoba kunt u afvinken van uw bucketlist; de voormalige hoofdstad van Al-Andalus en bekend vanwege haar prachtige Moorse Mezquita geeft al haar schoonheden prijs. Granada, de stad van het wereldberoemde Alhambra, de Arabische wijk Albayzín en de lekkerste tapas. Wat zou Andalusië zijn zonder haar flamenco! Als kers op de taart bezoekt u een wervelende Flamenco Show in de bekende wijk Sacromonte; laat u meeslepen door de dansers en de opzwepende 'caja chayera'. Alle excursies die genoemd worden zijn INCLUSIEF en onder begeleiding van een Duitssprekende lokale gids. U verblijft in alle hotels op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent is deze reis inclusief transfer per luxe touringcar naar de luchthaven Düsseldorf. Natuurlijk staat onze Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding u de gehele reis met raad en daad bij. Ga op ontdekking en ervaar zelf de tegenstellingen die dit zuidelijke stukje Spanje zo uniek maken!  
Dagprogramma

Dag 1 - Zaterdag 2 mei 2020

Limburg –  Malaga – Torremolinos

In de ochtend heeft u een transfer met luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt met Iberia naar Malaga. U vliegt samen met onze Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding om 12.00 uur (onder voorbehoud). Uw aankomsttijd is voorzien om 17.00 uur. Bij aankomst staat de transfer op het programma naar uw mooie 4* hotel Puente Real. Het hotel ligt aan de boulevard en het centrum van Torremolinos is op ca. 2 km. loopafstand. Diner in uw hotel.

Dag 2 - Zondag 3 mei 2020

Torremolinos

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om meteen dat vakantiegevoel op te roepen! U kunt genieten van de faciliteiten van uw hotel, een strandwandeling maken of Torremolinos ontdekken. Het feit dat talloze beroemdheden en VIPS ervoor kozen om hun vakantie door te brengen in Torremolinos is de voornaamste reden waarom deze plaats is geworden tot een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol. Regisseurs, acteurs, schrijvers, leden van koningshuizen besteden hier al decennia lang hun vrije tijd. Onder hen, Nina Ricci, John Lennon, Paloma Picasso, Salvador Dalí, regisseur Orson Wells, actrice Ava Gardner, zanger Frank Sinatra evenals Sofía Loren en Geraldine Chaplin. Wellicht minder bekend is dat Torremolinos sinds het Paleolithicum wordt bewoond en om deze reden vind je er prehistorie grotten en een groot aantal archeologische nederzettingen die toebehoren aan de Feniciërs, de Romeinen en de Arabieren. U kunt natuurlijk ook de bus nemen naar het nabij gelegen Malaga en genieten van de mooie winkels en de overvloed aan terrasjes waar u kunt genieten van een overheerlijke cortado. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Maandag 4 mei 2020

Torremolinos – Ronda – Jerez de la Frontera

Na het ontbijt verlaat u de Costa del Sol, denkt u aan uw koffers? U rijdt door het prachtige landschap van Serrania de Ronda tot aan de prachtig gelegen stad Ronda. Onder leiding van een Duitssprekende gids maakt u een stadswandeling. U bezoekt de Santa Maria la Mayor en het huis van Don Bosco evenals de oudste arena in Spanje; waar nog steeds stierengevechten plaatsvinden. Vervolgens rijdt u verder naar Jerez. De stad van de Sherry! U overnacht in een voormalig klooster 4* hotel Monasterio de San Miquel. Het hotel heeft veel van zijn originele kenmerken behouden. Een unieke beleving. Diner in uw hotel.

Dag 4 - Dinsdag 5 mei 2020

Jerez de la Frontera – Cadiz – Sevilla

Na het ontbijt maakt u kennis met Jerez, na een stadsrondrit wordt er uiteraard een bezoek gebracht aan een Sherry Bodega. Hier krijgt u een rondleiding. Vervolgens brengt de reis u naar Cadiz, de oudste stad van het Iberisch schiereiland. Deze stad werd gesticht in het jaar 1100 v. Chr. In de stad heeft u een stadswandeling onder leiding van een Duitssprekende lokale gids. In de namiddag rijdt u verder naar het prachtige Sevilla. U overnacht in 4* hotel Exe Sevilla Palmera, in het centrum van Sevilla. Gaat u vooral sfeer proeven in de stad na het diner in uw hotel!

Dag 5 - Woensdag 6 mei 2020

Sevilla 

Na het ontbijt gaat u het centrum van Sevilla ontdekken! Onder leiding van een Duitssprekende gids worden alle hoogtepunten van deze stad bezocht. U begint met de ‘Catedral de Santa María de la Sede’ dit is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus en de Koninklijke kapel te bewonderen of u beklimt de Giralda-toren voor een prachtig uitzicht over de stad. Het ‘Alcázar Real de Sevilla’ is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis met zijn schitterende Moorse details mag zeker niet ontbreken. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning. De namiddag is ter vrije besteding. Slentert u heerlijk door de nauwe steegjes van deze charmante stad, zoek een plekje op één van de vele terrasje en geniet van de levensstijl van de Sevillanos. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Donderdag 7 mei 2020

Sevilla – Carmona – Medina Azahara – Córdoba

Na het ontbijt is het tijd om Sevilla te verlaten. Denkt u wederom aan uw koffers? Deze unieke reis brengt u vandaag allereerst naar Carmona. U komt Carmona binnen via de Puerto de Sevilla, een grote oude poort die toegang biedt tot het historische centrum met kronkelende middeleeuwse straatjes, renaissance huizen en Mudejar kerken. Wederom een fotogenieke plek, waar u natuurlijk ook stopt. Houdt u fototoestel in de aanslag aangezien ook Meina Azahara, letterlijk de schitterende stad wederom fantastisch is. Onlangs benoemd tot het werelderfgoed van UNESCO. De ruïnes van deze Islamitische stad worden sinds 1910 opgegraven en momenteel is nog maar 10 procent volledig opgegraven en gerestaureerd. Na dit bezoek op weg naar de volgende mijlpaal; Cordoba! Bij aankomst in deze historische stad volgt er een stadswandeling onder leiding van een lokale Duitssprekende gids. Córdoba heeft een rijke historie en vroeger was dit ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was het centrum van de middeleeuwse Spaanse moslimwereld. Uit die islamitische glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Deze bezoekt u uiteraard. Deze enorme moskee heeft als middelpunt een kathedraal. Zelfs uit de Romeinse tijd stamt nog de brug Puente Romano. Sinds 1984 staat het gehele historisch centrum van Cordoba dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U overnacht wederom in een zeer centraal gelegen 4* hotel Eurostars Palace. Op slechts 5 minuten lopen van de Mezquita! Gaat u na het diner vooral even heerlijk sfeer proeven in de oude stad.

Dag 7 - Vrijdag 8 mei 2020

Córdoba – Ubeda – Baeza – Granada

Na het ontbijt vervolgt u uw reis. Vergeet u uw koffers niet? Vandaag gaat de reis richting de provincie Jaen waar de tweelingsteden Ubeda en Baeza op het programma staan. Ubeda is pure schoonheid uit de Italiaanse renaissance. In beide steden staan meer dan vijftig paleizen de belangrijkste reden waarom ook deze steden op de lijst van UNESCO werelderfgoed staan. Geniet van deze prachtige stadjes, waar u een stop maakt. Vervolgens rijdt u door naar Granada, idyllisch gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. U overnacht in het 4* hotel Barcelo Carmen. Wellicht weet u het al; in het centrum van Granada; en ook nog aan een van de mooie boulevards in het centrum, dicht bij de meest prestigieuze warenhuizen. Diner in uw hotel.

 

Dag 8 - Zaterdag 9 mei 2020

Granada – Alhambra – Generalife – Albaicin

Na het ontbijt wacht u vandaag wederom een spectaculaire dag. U bezoekt het Alhambra! Het Moors fort en paleis op de heuvel van Granada en een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Spanje. Alhambra betekent het ‘rode paleis’ en werd destijds gesticht door de Nashrid sultans. U zult verstelt staan van de schoonheid! Bij het Ahambra liggen verder het zomerpaleis Generalife met zijn beeldschone tuinen, het paleis van Karel V en het Alcazar vestingsfort.U bezoekt deze monumenten met een Duitssprekende lokale gids, uiteraard op een “Spaans” tempo aangezien al die indrukken alleen goed kunnen worden beleefd wanneer u er rustig bij kunt gaan zitten. Ook bezoekt u De Albaicín; dit  is de oude Arabische wijk van Granada aan de voet van de heuvel van het Alhambra. Hier bevindt zich een Moors paleis ‘Dar Al-Horra’ en een badhuis. De wijk is een doolhof van smalle kasseistraatjes en kleine pleintjes om heerlijk door heen te dwalen. De namiddag is ter vrije besteding; kijkt u ook vooral omhoog naar al die balkonnetjes met de uitbundige bloemenpracht! De patio’s van Cordoba staan ook bekend om hun bloemenversieringen; u kunt daar ook gewoon binnenlopen! Diner en overnachting in uw hotel.

 

Dag 9 - Zondag 10 mei 2020

Granada – Torremolins

Na het ontbijt gaat de reis weer richting Torremolinos. Hier verblijft u wederom in het fijne 4* hotel Puente Real. Vandaag heeft u heerlijk ter vrije besteding. Een extra dag om al uw indrukken nogmaals de revue te laten passeren, flaneren langs de boulevard en nog even een laatste terrasje pakken waar u kunt genieten van de Spaanse way of life. Ook kunt u met de lokale bus naar Malaga. Diner in uw hotel.

Dag 10 - Maandag 11 mei 2020

Torremolinos – Malaga – Düsseldorf

Aangezien u zeer gunstige vluchttijden heeft wordt u pas in de namiddag opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven Malaga voor uw terugvlucht naar Dësseldorf. U vertrekt om 17.35 uur.(onder voorbehoud) en arriveert in Dússeldorf om 22.20 uur. De luxe touringcar staat weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er vandaag een einde aan een werkelijk schitterende sfeerreis door het prachtige Andalusië! Bepakt en bezakt met vele foto’s en mooie herinneringen terug naar huis. We zien u graag weer terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Puente Real 4*

Het zeer comfortabele 4-sterren hotel Puente Real ligt in de kustplaats Torremolinos, aan de boulevard dus direct aan het strand. Het hotel bestaat uit een gebouwencomplex met meerdere verdiepingen en beschikt over een lift, 2 zwembaden en poolbar. Bij de ingang zijn alle centrale hotelfaciliteiten zoals restaurant, bar, receptie en lobby. Alle moderne ingerichte kamers zijn voorzien van een zitje, telefoon televisie, wifi (gratis), airconditioning, minibar en kluisje. Badkamer met bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op zee.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 341,-

Website Hotel Puente Real 4*

Hotel Monasterio de San Miguel ****

Monasterio San Miguel is gevestigd in een 18e-eeuws klooster in het centrum van El Puerto de Santa Maria, op 2,5 km van het strand. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Het gebouw heeft veel van zijn originele kenmerken behouden, waaronder de kloostergangen en een binnenplaats in Andalusische stijl. De eenvoudige klassieke kamers zijn voorzien van airconditioning en een satelliet-tv, badkamer met bad/douche en een haardroger. Het charmante restaurant El Claustro serveert een selectie aan traditionele Spaanse gerechten. In café Las Capuchinas kunt u genieten van lichtere maaltijden en tapas. Het Monasterio de San Miguel bevindt zich naast de wijk Ribera del Marisco en de oude binnenstad van El Puerto.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Monasterio de San Miguel ****

Hotel Exe Sevilla Palmera ****

Hotel Exe Sevilla Palmera is één van de modernste accommodaties in het zuidelijke deel van de hoofdstad van Andalusië. Het is in moderne stijl uitgevoerd met een voorgevel van rookglas die vanaf de opening in 2010 een prestigieuze reputatie heeft verworven. Het hotel beschikt over 96 lichte, moderne en goed uitgeruste kamers en verder over een sportschool, restaurant, café. Het is gelegen in het zuidelijke deel van Sevilla, op loopafstand van het stadscentrum en daarom bijzonder aantrekkelijk. Uw kamer is voorzien van een zitje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, tv, telefoon. Badkamer met bad/douche en haardroger.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Exe Sevilla Palmera ****

Hotel Eurostars Palace *****

Het prachtige hotel Eurostars Palace ligt aan de Paseo de la Victoria, in het centrum van Córdoba. Het is een modern hotel met een seizoensgebonden zwembad op het dak met een zonneterras en ligstoelen. Uw kamer met airconditioning heeft gratis WiFi, een zitje, een satelliet-tv en een minibar. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bubbelbad, gratis toiletartikelen en een haardroger. In het restaurant van het hotel worden internationale gerechten en traditionele specialiteiten uit Córdoba met een moderne twist geserveerd. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van de beroemde Mezquita en de Joodse wijk La Judería.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Eurostars Palace *****

Hotel Barcelo Carmen ****

Hotel Barceló Carmen Granada ligt in het centrum van Granada en heeft een seizoensgebonden zwembad op het dak met uitzicht op het Alhambra-paleis. Het biedt gratis WiFi en heeft een restaurant met een bar. De ruime kamers beschikken over airconditioning, satelliet-tv, minibar en een telefoon. Badkamer met bad/douche en haardroger. Het hotel bevindt zich aan een van de mooie boulevards in het centrum van Granada, dicht bij de meest prestigieuze warenhuizen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer

Website Hotel Barcelo Carmen ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer uit Limburg - Düsseldorf v.v
 • Vlucht Düsseldorf - Malaga v.v. met Iberia (met een overstap in Madrid) incl. taks en belastingen (o.v.v. wijzigingen.)
 • 23 kg bagage per persoon
 • Hoteltransfers ter plekke v.v.
 • 3 nachten in Hotel Puente Real ****
 • 1 nacht in Hotel Monasterio de San Miguel ****
 • 2 nachten in Hotel Exe Sevilla Palmera ****
 • 1 nacht in Hotel Eurostars Palace *****
 • 2 nachten in Hotel Barcelo Carmen ****
 • Stadswandeling Ronda incl. lokale Duitstalige gids
 • Bodega rondleiding met proeverij incl. Duitstalige gids in Jerez de la Frontera
 • Stadsrondrit in Cadiz met lokale Duitstalige gids
 • Uitgebreide stadswandeling in Sevilla met lokale Duitstalige gids incl. entreegelden
 • Stadswandeling in Cordoba met Duitstalige gids incl. entreegelden
 • Stadswandeling Granada met Duitstalige gids inclusief entreegelden Alhambra, Generalife en Albaicin
 • Flamenco Show incl. een drankje
 • Eigen Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Ter plaatse Duitssprekende gids

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien

Overige informatie

 • Programma is onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Vroegboekkorting t/m 31-01-2020: géén reserveringskosten à € 29,50 per boeking