Ontdekkingsreis met veel excursies inclusief!

Prachtige landschappen en mooie kloosters, zij vormen de ingrediënten van een reis naar Armenië. Niet alleen de hoofdstad Jerevan maar ook de bergen zijn onvergetelijk. Net als het schilderachtige Dilijan met zijn bossen, houten huisjes en spiegelende meren. U bezoekt de Noravank-kloof, hoge rode rotsen, met bossen versierde bergen en stenen kloosters vormen het decor. De wijnstokken maken de vakantiesfeer compleet. Proeft u vooral een glas wijn gemaakt van Areni-druiven. Het uitzicht op de Araratberg maakt het sfeerbeeld compleet. Deze berg ligt net over de grens met Turkije en is de plek waar de ark van Noach zou zijn gestrand na de zondvloed. Een legendarische plek om te bezoeken tijdens de reis door Armenië!

Dag 1 - Zondag 6 september

Limburg – Düsseldorf – Moskou – Jerewan 

Vanuit uw opstapplaats heeft u een transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt met luchtvaartmaatschappij Aeroflot via Moskou naar Jerewan. U vertrekt om 10.45 uur (onder voorbehoud) en uw landing is voorzien in Jerewan om 20.10 uur. Houdt u er rekening mee dat het in Armenië 2 uur later is dan in Nederland. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel Ani Plaza ****.  Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Maandag 7 september

Jerewan 

Na het ontbijt staat uw lokale gids voor uw klaar en begint u aan een uitgebreide stadsrondrit en aansluitend een stadswandeling door één van de oudste en fascinerende steden van deze wereld; Jerewan.  De stad is in het verleden vaak veroverd door andere rijken, dat is te merken in het hedendaagse stadsbeeld. Zo zijn er invloeden van het Sovjetrijk duidelijk terug te zien in de stad. Aan het begin van de 20e eeuw werd Jerewan herbouwd naar het Sovjet-ideaal. U bezoekt Cascade, dit is een van de populairste bezienswaardigheden in heel Armenië. De Cascade is een trappencomplex dat het centrum van de stad verbindt met de woonwijken. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over Jerewan en de berg Ararat iin buurland Turkije, waar volgens de Bijbel de Ark van Noach is gestrand. Het complex is prachtig versierd met bloemen en fonteinen. U bezoekt het indrukwekkende Matenadaran. Dit is een bibliotheek waar duizenden Armeense manuscripten bewaard liggen, waarvan sommigen meer dan 1700 jaar oud zijn! Ook liefhebbers van kunst komen vandaag aan hun trekken. U bezoekt samen met u gids een kunstgalerie. Natuurlijk wordt het Plein van de Republiek niet vergeten. Een van de meest gezellige pleinen in de stad. Hier komen mensen om elkaar te ontmoeten. U brengt een bezoek aan het Genocide Monument, daar brand een ‘eeuwige vlam’ om dit te herdenken. De stadsrondrit brengt u  o.a. langs het parlement, de residentie van de president, het operahuis, het eiland van de universiteit en de Brandy fabrieken. Uw gids zal u er uitgebreid over vertellen. In de avond arriveert u in uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 - Dinsdag 8 september

Jerewan – Khor Virap – Noravank – Tatev – Goris

Na het ontbijt is het tijd om deze reis op een geweldige manier voort te zetten. Denkt u aan uw koffers? Langs prachtige bergwegen en slaperige dorpjes rijdt u naar één van de prachtigste monumenten van Armenië en één van de mooiste en bekendste vergezichten die gefotografeerd zijn. Nu is uw kans!  Het indrukwekkende klooster heet de Khor Virap. Dit klooster is uniek, niet alleen omdat het een historisch bedevaartsoord is, maar ook met zijn fantastische uitzicht dat zich van daaruit opent naar de berg Ararat, een bijbelse berg waar Noah’s Ark landde volgens het evangelie. De eerste kapel werd gebouwd in 642. In 1662 werd de “St. Astvatsin” (Heilige Moeder van God) gebouwd rond de ruïnes van de oude. Naast het klooster kunt u genieten van een lokale lunch (inbegrepen). U vervolgt uw reis naar het klooster Sevanavank dit  ligt op een schiereiland in het meer van Sevan. Een schiereiland wat ontstaan is door het dalende waterpeil van het meer door de drinkwatervoorziening. Oorspronkelijk was het klooster alleen per boot te bereiken, nu hoef je slechts een trap op te klimmen om er te komen. Vanuit het klooster kijk je uit over het meer van Sevan en de besneeuwde bergen rondom het meer. Fotomoment!  Vervolgens rijdt u verder naar het spectaculair gelegen klooster van Tatev. Dit bereikt u  via één van de langste kabelbaan ter wereld. U overbrugt het 320 meter diepe Vorotan-ravijn en ondertussen geniet u volop van het vergaande uitzicht. Zeer fotogenieke momenten! Vanuit de kabelbaan heeft u  goed zicht op het hele klooster en eenmaal aangekomen krijgt u een rondleiding van uw gids met alle ins en outs. Na deze geweldige ervaring rijdt u verder naar de stad Goris die is omgeven door zandsteen bergen. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Woensdag 9 september

Karahunj – Karavanserai – Noraduz – Sevan meer – Dilijan 

Na het ontbijt kunt u zich wederom voorbereiden op een werkelijk fantastisch mooie dag! Uw eerste stop is bij het oudste observatorium ter wereld; Karahunj oftewel de Armeense Stonehenge, 3500 jaar ouder dan de Engelse Stonehenge en maar liefst 3.000 jaar ouder dan de Egyptische pyramiden! U krijgt hier tekst en uitleg van uw lokale gids. Vervolgens stopt u bij de oudste Caranserai; waar de karavanen die de zijderoute volgenden konden overnachten. Hij is niet gerestaureerd maar in oorspronkelijke vorm. Er is weinig verbeelding voor nodig om u terug te wanen in de oude tijd.  Wederom een fotogeniek moment, daarna stopt u op het hoogste punt van de Selim pas. Vervolgens ziet u dat naarmate de reis vordert het landschap veranderd en krijgt u een geweldig uitzicht op het Sevan Meer. Het op 1900 meter boven de zeespiegel gelegen Sevan meer, is een van de hoogstgelegen zoetwatermeren. Het meer had nog hoger kunnen liggen, ware het niet dat in de tijd van de Sovjet-Unie het meer zo’n 20 meter gezakt is door irrigatie. Tijdens een wandeling rond het meer kunt u het klooster Sevanavank zien liggen. U reist verder naar het kuuroord Dilijan waar u dineert en overnacht in uw hotel.

 

 

Dag 5 - Donderdag 10 september

Haghpat – Rya Taza – Saghmosavank – Jeriwan 

Na het ontbijt maakt u een stadswandeling door Dilijan uiteraard samen met uw lokale gids. De lokale bevolking noemt Dilijan ook wel het Zwitserland van Armenië vanwege de ligging in de bossen in de bergen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Dilijan heden ten dage veel natuurliefhebbers trekt. Dilijan staat ook wel bekend als kuuroord. De elite in de Sovjet-Unie had hier hun vakantiehuis en bracht de zomers door in de sanatoria. Dan vervolgt u uw reis naar Hagphpat, U bezoekt het klooster dat tot het werelderfgoed van UNESCO behoort. U krijgt een rondleiding. Vervolgens rijdt u via de Spitak Pass naar Rya Taza waar u een oude begraafplaats bezoekt. In Saghmosavank bezoekt u het beroemde klooster vooral bekend om zijn fantastische ligging. Uw gids zal u er alles over vertellen. Vervolgens brengt de reis u weer naar Jeriwan. U dineert en overnacht in uw hotel.

Dag 6 - Vrijdag 11 september

Jeriwan – Etsjhmiadsin – Zvartnots – Eriwan 

Na het ontbijt staat de gids weer op u te wachten voor een nieuwe beleving. Etsjhmiatsin wordt beschouwd als het spirituele centrum van Armeniërs over de hele wereld. De Kathedraal van Etsjmiadzin is de oudste kathedraa. De kathedraal is het middelpunt van de Armeens-Apostolische Kerk. De eerste kerk op deze plek was een basilica gebouwd tussen 301 en 303 door Gregorius de Verlichter. In 480 werd door Vahan Mamikonian, de Byzantijnse gouverneur van Armenië een nieuwe kerk gebouwd. In 618 werd dit houten gebouw vervangen door een stenen gebouw. Dit gebouw vormt de kern van de huidige kathedraal. Uw lunch gebruikt u in een cultuurcentum,Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u de indrukwekkende ruines van Zvartnots. De kathedraal van Zvartnots, is een waar openluchtmuseum.Pas in het begin van de 20e eeuw werden de ruïnes van Zvartnots opgegraven. Tot dan toe bleven ze begraven. Tijdens de opgravingen, vlakbij de kathedraal werden gevonden de ruïnes van het katholiek paleis en de wijnmakerij.In Eriwan bezoekt u nog een lokale markt waar u heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen voor de thuisblijvers. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7 - Zaterdag 12 september

Eriwan – Geghard – Garni – Eriwan 

Na het ontbijt rijdt u richting Geghard. Het Geghard-complex is een uitzonderlijk compleet en goed bewaard gebleven voorbeeld van een middeleeuws Armeens klooster. Behorend tot het werelderfgoed van UNESCO. Het ligt in een afgelegen, maar prachtig natuurgebied aan het begin van de Azat-vallei, omgeven door torenhoge kliffen. Het klooster van Geghard werd opgericht in de 4e eeuw en was beroemd vanwege de aanwezige relieken. Het Geghar-complex bestaat uit een aantal kerken en graven – de meeste gesneden in een rots – en de bouwstijl vormt het hoogtepunt van de Armeense middeleeuwse architectuur en decoratieve kunst. Uw lokale gids zal u erover bijpraten. Vervolgens rijdt u richting Garni. U verkent de enige heidense tempel, niet alleen in Armenië en de Kaukasus, maar ook in de voormalige USSR. De tempel van Garni ligt misschien niet onmiddellijk in een gebied waar je het zou verwachten, maar het is een uniek gebouw in Armenië en zelfs het gebied dat vroeger de Sovjet-Unie was. Het is de enige Grieks-Romeinse zuilen tempel in de omgeving .Het zal met voorsprong de belangrijkste bekende structuur zijn van het pre-Christendom in Armenië. Naar grote waarschijnlijk was het gebouwd onder het bewind van koning Tiridates I en de eerste eeuw n.C. als een gebedsplaats voor de zonnegod Mihr. U luncht op een echte Armeense boerderij, waar u een workshop krijgt over het nationale gerecht, het Lavas brood. U kunt natuurlijk proeven van deze  Armeense lekkernij. Een plat brood maar vooral ook heerlijk dun en knapperig met verse kruiden en kruidenkaas. Laat het u smaken! Uw dineert en overnacht wederom in uw hotel in Eriwan.

Dag 8 - Zondag 13 september

Eriwan – Moskou – Düsseldorf – Limburg 

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Eriwan. U vliegt wederom met Aeroflot via Moskou naar Düsseldorf. De vlucht vertrekt om 11.10 uur (onder voorbehoud) en uw landing in Düsseldorf is voorzien om 16.50 uur. Natuurlijk staat onze luxe touringcar klaar om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een zeer indrukwekkende reis naar een prachtig land. Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Ani Plaza ****

Dit 4-sterrenhotel ligt in het zakelijke en uitgaansdistrict van Yerevan en biedt een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna. Het hotel ligt op 100 meter van de opera en op loopafstand van het Plein van de Republiek, de Nationale Kunstgalerij en het Cascade Complex. De ruime kamers van het Ani Plaza Hotel in Yerevan zijn ingericht met warme kleuren en een gezellig tapijt. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer. U kunt elke dag goed beginnen met een ontbijt. Armeense gerechten worden geserveerd in het restaurant van Ani.

Hotel verzorging: halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 241,-

Website Hotel Ani Plaza ****

Hotel Goris ***

Dit hotel is gelegen in de plaats Goris. De kamers zijn netjes ingericht en  bevatten een kitchenette, een koelkast en een minibar.Badkamer met bad/douche. Er is daarnaast gratis wifi beschikbaar. Gasten hebben tijdens hun verblijf bij Goris Hotel toegang tot roomservice.

Hotel verzorging: Halfpension

Hotel Dilijan Park Resort ****

Hotel Dilijan Park Resort & Villas beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad, een bar en een gedeelde lounge in Dilijan.  De accommodatie biedt een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice. De kamers van Dilijan Park Resort & Villas zijn voorzien van een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer.

Hotel verzorging: halfpension

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Prachtige landschappen en mooie kloosters, zij vormen de ingrediënten van een reis naar Armenië. Niet alleen de hoofdstad Jerevan maar ook de bergen zijn onvergetelijk. Net als het schilderachtige Dilijan met zijn bossen, houten huisjes en spiegelende meren. U bezoekt de Noravank-kloof, hoge rode rotsen, met bossen versierde bergen en stenen kloosters vormen het decor. De wijnstokken maken de vakantiesfeer compleet. Proeft u vooral een glas wijn gemaakt van Areni-druiven. Het uitzicht op de Araratberg maakt het sfeerbeeld compleet. Deze berg ligt net over de grens met Turkije en is de plek waar de ark van Noach zou zijn gestrand na de zondvloed. Een legendarische plek om te bezoeken tijdens de reis door Armenië!
Dagprogramma

Dag 1 - Zondag 6 september

Limburg – Düsseldorf – Moskou – Jerewan 

Vanuit uw opstapplaats heeft u een transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt met luchtvaartmaatschappij Aeroflot via Moskou naar Jerewan. U vertrekt om 10.45 uur (onder voorbehoud) en uw landing is voorzien in Jerewan om 20.10 uur. Houdt u er rekening mee dat het in Armenië 2 uur later is dan in Nederland. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel Ani Plaza ****.  Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Maandag 7 september

Jerewan 

Na het ontbijt staat uw lokale gids voor uw klaar en begint u aan een uitgebreide stadsrondrit en aansluitend een stadswandeling door één van de oudste en fascinerende steden van deze wereld; Jerewan.  De stad is in het verleden vaak veroverd door andere rijken, dat is te merken in het hedendaagse stadsbeeld. Zo zijn er invloeden van het Sovjetrijk duidelijk terug te zien in de stad. Aan het begin van de 20e eeuw werd Jerewan herbouwd naar het Sovjet-ideaal. U bezoekt Cascade, dit is een van de populairste bezienswaardigheden in heel Armenië. De Cascade is een trappencomplex dat het centrum van de stad verbindt met de woonwijken. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over Jerewan en de berg Ararat iin buurland Turkije, waar volgens de Bijbel de Ark van Noach is gestrand. Het complex is prachtig versierd met bloemen en fonteinen. U bezoekt het indrukwekkende Matenadaran. Dit is een bibliotheek waar duizenden Armeense manuscripten bewaard liggen, waarvan sommigen meer dan 1700 jaar oud zijn! Ook liefhebbers van kunst komen vandaag aan hun trekken. U bezoekt samen met u gids een kunstgalerie. Natuurlijk wordt het Plein van de Republiek niet vergeten. Een van de meest gezellige pleinen in de stad. Hier komen mensen om elkaar te ontmoeten. U brengt een bezoek aan het Genocide Monument, daar brand een ‘eeuwige vlam’ om dit te herdenken. De stadsrondrit brengt u  o.a. langs het parlement, de residentie van de president, het operahuis, het eiland van de universiteit en de Brandy fabrieken. Uw gids zal u er uitgebreid over vertellen. In de avond arriveert u in uw hotel voor diner en overnachting.

Dag 3 - Dinsdag 8 september

Jerewan – Khor Virap – Noravank – Tatev – Goris

Na het ontbijt is het tijd om deze reis op een geweldige manier voort te zetten. Denkt u aan uw koffers? Langs prachtige bergwegen en slaperige dorpjes rijdt u naar één van de prachtigste monumenten van Armenië en één van de mooiste en bekendste vergezichten die gefotografeerd zijn. Nu is uw kans!  Het indrukwekkende klooster heet de Khor Virap. Dit klooster is uniek, niet alleen omdat het een historisch bedevaartsoord is, maar ook met zijn fantastische uitzicht dat zich van daaruit opent naar de berg Ararat, een bijbelse berg waar Noah’s Ark landde volgens het evangelie. De eerste kapel werd gebouwd in 642. In 1662 werd de “St. Astvatsin” (Heilige Moeder van God) gebouwd rond de ruïnes van de oude. Naast het klooster kunt u genieten van een lokale lunch (inbegrepen). U vervolgt uw reis naar het klooster Sevanavank dit  ligt op een schiereiland in het meer van Sevan. Een schiereiland wat ontstaan is door het dalende waterpeil van het meer door de drinkwatervoorziening. Oorspronkelijk was het klooster alleen per boot te bereiken, nu hoef je slechts een trap op te klimmen om er te komen. Vanuit het klooster kijk je uit over het meer van Sevan en de besneeuwde bergen rondom het meer. Fotomoment!  Vervolgens rijdt u verder naar het spectaculair gelegen klooster van Tatev. Dit bereikt u  via één van de langste kabelbaan ter wereld. U overbrugt het 320 meter diepe Vorotan-ravijn en ondertussen geniet u volop van het vergaande uitzicht. Zeer fotogenieke momenten! Vanuit de kabelbaan heeft u  goed zicht op het hele klooster en eenmaal aangekomen krijgt u een rondleiding van uw gids met alle ins en outs. Na deze geweldige ervaring rijdt u verder naar de stad Goris die is omgeven door zandsteen bergen. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Woensdag 9 september

Karahunj – Karavanserai – Noraduz – Sevan meer – Dilijan 

Na het ontbijt kunt u zich wederom voorbereiden op een werkelijk fantastisch mooie dag! Uw eerste stop is bij het oudste observatorium ter wereld; Karahunj oftewel de Armeense Stonehenge, 3500 jaar ouder dan de Engelse Stonehenge en maar liefst 3.000 jaar ouder dan de Egyptische pyramiden! U krijgt hier tekst en uitleg van uw lokale gids. Vervolgens stopt u bij de oudste Caranserai; waar de karavanen die de zijderoute volgenden konden overnachten. Hij is niet gerestaureerd maar in oorspronkelijke vorm. Er is weinig verbeelding voor nodig om u terug te wanen in de oude tijd.  Wederom een fotogeniek moment, daarna stopt u op het hoogste punt van de Selim pas. Vervolgens ziet u dat naarmate de reis vordert het landschap veranderd en krijgt u een geweldig uitzicht op het Sevan Meer. Het op 1900 meter boven de zeespiegel gelegen Sevan meer, is een van de hoogstgelegen zoetwatermeren. Het meer had nog hoger kunnen liggen, ware het niet dat in de tijd van de Sovjet-Unie het meer zo’n 20 meter gezakt is door irrigatie. Tijdens een wandeling rond het meer kunt u het klooster Sevanavank zien liggen. U reist verder naar het kuuroord Dilijan waar u dineert en overnacht in uw hotel.

 

 

Dag 5 - Donderdag 10 september

Haghpat – Rya Taza – Saghmosavank – Jeriwan 

Na het ontbijt maakt u een stadswandeling door Dilijan uiteraard samen met uw lokale gids. De lokale bevolking noemt Dilijan ook wel het Zwitserland van Armenië vanwege de ligging in de bossen in de bergen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Dilijan heden ten dage veel natuurliefhebbers trekt. Dilijan staat ook wel bekend als kuuroord. De elite in de Sovjet-Unie had hier hun vakantiehuis en bracht de zomers door in de sanatoria. Dan vervolgt u uw reis naar Hagphpat, U bezoekt het klooster dat tot het werelderfgoed van UNESCO behoort. U krijgt een rondleiding. Vervolgens rijdt u via de Spitak Pass naar Rya Taza waar u een oude begraafplaats bezoekt. In Saghmosavank bezoekt u het beroemde klooster vooral bekend om zijn fantastische ligging. Uw gids zal u er alles over vertellen. Vervolgens brengt de reis u weer naar Jeriwan. U dineert en overnacht in uw hotel.

Dag 6 - Vrijdag 11 september

Jeriwan – Etsjhmiadsin – Zvartnots – Eriwan 

Na het ontbijt staat de gids weer op u te wachten voor een nieuwe beleving. Etsjhmiatsin wordt beschouwd als het spirituele centrum van Armeniërs over de hele wereld. De Kathedraal van Etsjmiadzin is de oudste kathedraa. De kathedraal is het middelpunt van de Armeens-Apostolische Kerk. De eerste kerk op deze plek was een basilica gebouwd tussen 301 en 303 door Gregorius de Verlichter. In 480 werd door Vahan Mamikonian, de Byzantijnse gouverneur van Armenië een nieuwe kerk gebouwd. In 618 werd dit houten gebouw vervangen door een stenen gebouw. Dit gebouw vormt de kern van de huidige kathedraal. Uw lunch gebruikt u in een cultuurcentum,Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u de indrukwekkende ruines van Zvartnots. De kathedraal van Zvartnots, is een waar openluchtmuseum.Pas in het begin van de 20e eeuw werden de ruïnes van Zvartnots opgegraven. Tot dan toe bleven ze begraven. Tijdens de opgravingen, vlakbij de kathedraal werden gevonden de ruïnes van het katholiek paleis en de wijnmakerij.In Eriwan bezoekt u nog een lokale markt waar u heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen voor de thuisblijvers. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7 - Zaterdag 12 september

Eriwan – Geghard – Garni – Eriwan 

Na het ontbijt rijdt u richting Geghard. Het Geghard-complex is een uitzonderlijk compleet en goed bewaard gebleven voorbeeld van een middeleeuws Armeens klooster. Behorend tot het werelderfgoed van UNESCO. Het ligt in een afgelegen, maar prachtig natuurgebied aan het begin van de Azat-vallei, omgeven door torenhoge kliffen. Het klooster van Geghard werd opgericht in de 4e eeuw en was beroemd vanwege de aanwezige relieken. Het Geghar-complex bestaat uit een aantal kerken en graven – de meeste gesneden in een rots – en de bouwstijl vormt het hoogtepunt van de Armeense middeleeuwse architectuur en decoratieve kunst. Uw lokale gids zal u erover bijpraten. Vervolgens rijdt u richting Garni. U verkent de enige heidense tempel, niet alleen in Armenië en de Kaukasus, maar ook in de voormalige USSR. De tempel van Garni ligt misschien niet onmiddellijk in een gebied waar je het zou verwachten, maar het is een uniek gebouw in Armenië en zelfs het gebied dat vroeger de Sovjet-Unie was. Het is de enige Grieks-Romeinse zuilen tempel in de omgeving .Het zal met voorsprong de belangrijkste bekende structuur zijn van het pre-Christendom in Armenië. Naar grote waarschijnlijk was het gebouwd onder het bewind van koning Tiridates I en de eerste eeuw n.C. als een gebedsplaats voor de zonnegod Mihr. U luncht op een echte Armeense boerderij, waar u een workshop krijgt over het nationale gerecht, het Lavas brood. U kunt natuurlijk proeven van deze  Armeense lekkernij. Een plat brood maar vooral ook heerlijk dun en knapperig met verse kruiden en kruidenkaas. Laat het u smaken! Uw dineert en overnacht wederom in uw hotel in Eriwan.

Dag 8 - Zondag 13 september

Eriwan – Moskou – Düsseldorf – Limburg 

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Eriwan. U vliegt wederom met Aeroflot via Moskou naar Düsseldorf. De vlucht vertrekt om 11.10 uur (onder voorbehoud) en uw landing in Düsseldorf is voorzien om 16.50 uur. Natuurlijk staat onze luxe touringcar klaar om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een zeer indrukwekkende reis naar een prachtig land. Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Ani Plaza ****

Dit 4-sterrenhotel ligt in het zakelijke en uitgaansdistrict van Yerevan en biedt een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna. Het hotel ligt op 100 meter van de opera en op loopafstand van het Plein van de Republiek, de Nationale Kunstgalerij en het Cascade Complex. De ruime kamers van het Ani Plaza Hotel in Yerevan zijn ingericht met warme kleuren en een gezellig tapijt. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer. U kunt elke dag goed beginnen met een ontbijt. Armeense gerechten worden geserveerd in het restaurant van Ani.

Hotel verzorging: halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 241,-

Website Hotel Ani Plaza ****

Hotel Goris ***

Dit hotel is gelegen in de plaats Goris. De kamers zijn netjes ingericht en  bevatten een kitchenette, een koelkast en een minibar.Badkamer met bad/douche. Er is daarnaast gratis wifi beschikbaar. Gasten hebben tijdens hun verblijf bij Goris Hotel toegang tot roomservice.

Hotel verzorging: Halfpension

Hotel Dilijan Park Resort ****

Hotel Dilijan Park Resort & Villas beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad, een bar en een gedeelde lounge in Dilijan.  De accommodatie biedt een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice. De kamers van Dilijan Park Resort & Villas zijn voorzien van een bureau, een flatscreen-tv en een eigen badkamer.

Hotel verzorging: halfpension

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar luchthaven Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf-Moskou-Jerevan incl. ruimbagage van 23 kg en 8 kg. handbagage
 • 5 x overnachting in hotel Ani Plaza **** op baisis van halfpension
 • 1 x overnachting in hotel Goris *** op basis van halfpension
 • 1 x overnachting in hotel Dilijan Park Resort **** op basis van halfpension
 • Dagexcursie naar Jerevan incl. lokale Duitssprekende gids en entrees
 • Dagexcursie naar Khor Virap, Noravank, Tatev en Goris incl. lokale Duitssprekende gids en entrees
 • Ticket voor de kabelbaan in Tatev
 • Dagexcursie naar Karahunj, Caravanserai, Sevanmeer en Dilidzjan incl. Duitssprekende lokale gids en entrees
 • Dagexcursie naar Haghpat, Rya Taza, Saghmosavank, incl. Duitssprekende lokale gids en entrees.
 • 1 x lunch met Lavasbrood workshop
 • Dagexcrusie naar Etsjimiadsin, Zartnots incl. Duitssprekende gids en entrees
 • Dagexcursie naar Geghard, Garni incl. Duitssprekende gids en entrees
 • Het Zuiden en Jacobs Reizen reisbegeleiding gedurende gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten á € 29,50
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Niet genoemde maaltijden

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 25
 • Programma en vluchten zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Voor de eventuele benodigde inentingen raadpleeg de GG & GD
 • Medicijnen mee op reis? Voor sommige medicijnen heeft u een verklaring nodig, wij verwijzen u hiervoor naar de website van het Centraal Administratiekantoor: https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
 • Paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst geldig te zijn
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden