Ontdekkingsreis naar twee van de mooiste mediterrane eilanden van Europa

Speciaal voor u samengesteld; alle moois van Mallorca en Ibiza in deze 8-daagse eiland hopping ervaring. U vliegt allereerst naar Mallorca waar u een bezoek brengt aan de kathedraal "La Seu" en uiteraard wordt er een stadsrondrit gemaakt. Het interieur van de kathedraal is aan het begin van de 20e eeuw door kunstenaar Antoni Gaudi onderhanden genomen. In de kathedraal kunt u de bisschopstroon, de koninklijke kapel, het baldakijn van Gaudi en de prachtige domschatten bezichtigen. Bij de kerk ligt het Parc de la Mar met mooie tuinen met palmbomen en vijvers. De kathedraal ligt tegenover het Koninklijk Paleis van La Almudaina. Als je de kathedraal naar binnen gaat zult u begrijpen waarom het door velen de "Kathedraal van het Licht" wordt genoemd. Er zijn in totaal 61 gebrandschilderde ramen in La Seu. Tevens maakt u een prachtige treinreis naar Soller, al meer dan 100 jaar tuft er een prachtige houten trein met veel koper door het imposantste gebergte van Mallorca, Tramontana, met onderweg veel citrusgaarden, olijfterrassen en slaperige dorpen. U zult genieten van deze hele mooie kant van Mallorca! Tevens maakt u een boottocht naar Calobra ook ziet u Torrente de Pareis, de imposante kloof. Alsof dat nog allemaal niet genoeg is brengt u een bezoek aan prachtig Valldemossa, ooit door componist Chopin geroemd als het mooiste plekje op de wereld!  Op dag 5 gaat u met de boot naar Ibiza waar u zich kunt onderdompelen in de welbekende relaxte atmosfeer. U maakt een eilandrondrit waarin u uiteraard Ibiza stad bezoekt evenals de kathedraal. Vervolgens ziet u één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Ibiza;  de graftombes, Puig des Molins Nekropolis. Deze graftombes, volgens geleerden één van de best overgebleven tombes ter wereld,  behoord tot het UNESCO Werelderfgoed sinds 1999. Een ander hoogtepunt is de bootrondreis die u langs het witte dorpje San Juan brengt, dit stukje Ibiza is adembenemend mooi! U verblijft  op beide eilanden in prachtige 4 sterren hotels; op Mallorca is dit hotel THB El Cid**** en op Ibiza in hotel THB Los Molinos **** op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent is de transfer met onze luxe touringcar ook inbegrepen. Tijdens deze ontdekkingsreis wordt u begeleid door onze ervaren Het Zuiden en Jacobs Reizen reisbegeleiding. 

Dag 1 - Dinsdag 19 mei 2020

Limburg – Düsseldorf – Palma de Mallorca

Vanuit uw Limburgse opstapplaats heeft u een transfer per luxe touringcar naar Düsseldorf voor de rechtstreekse vlucht naar Palma de Mallorca . Uw vliegt met Tuifly om 05.50 uur (onder voorbehoud) De verwachte landing is om 08.15 uur. Vervolgens heeft u een bustransfer naar uw hotel. U logeert in 4* hotel THB El Cid op basis van halfpension. Centrum en strand zijn op loopafstand. Uw kamer is comfortabel ingericht en heeft een balkon. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Diner in uw hotel.

Dag 2 - Woensdag 20 mei 2020

Palma de Mallorca 

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Middeleeuwse hoofdstad van de Balearen; Palma de Mallorca. In de oude stad brengt u een bezoek aan de de Kathadraal ‘La Seu’ de bouw heeft maar liefst 300 jaar geduurd. Deze immense kathedraal, er is plek voor maar liefst 11.000 mensen,  is bijzonder gelegen en vormt de scheidingslijn tussen boulevard en oude stad. Wist u dat de kathedraal gebouwd is op de resten van een moskee? Na de stadswandeling heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Donderdag 21 mei 2020

Rondrit over het eiland Mallorca

Vandaag gaat u de gehele dag de prachtige Noordwest kust van Mallorca verkennen. U neemt de trein door het Tramontanagebergte richting Soller. U waant zich terug in de tijd. Sóller is een pittoresk dorpje dat gelegen is in het Tramuntana-gebergte, in de Serra de Alfabia vallei. De huizen in het dorp zijn afkomstig uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Op de hoger gelegen plekken in het dorp ziet u mooie velden met olijfbomen en citrusvruchten. Deze vruchten kunnen hier groeien doordat de Moren hier rond het jaar 950 terrassen en irrigatiesystemen hebben aangelegd. Het gebied waar Sóller zich in bevindt, wordt ook wel de ‘gouden schelp’ genoemd vanwege de vruchtbaarheid. U bezoekt de indrukwekkende kloof Torrente de Pareis, een zeer fotogenieke spot. Vervolgens rijdt u door de prachtige olijfgaarden terug naar uw hotel. Diner in het hotel.

Dag 4 - Vrijdag 22 mei 2020

Valldemossa

Na het ontbijt rijdt u midden door het Tramuntanagebergte richting Valldemossa, een prachtig verborgen paradijs. Het was de componist Chopin die dit plaatsje beschouwde als de mooiste plek op aarde. Uiteraard bezoekt u de bekendste bezienswaardigheden waaronder het klooster La Cartuja  waar tot 1835 de monniken verbleven. Ook tijdens de terugreis naar uw hotel wordt u weer verrast door alle mooie vergezichten die u onderweg ziet. Diner in uw hotel .

Dag 5 - Zaterdag 23 mei 2020

Overtocht Mallorca – Ibiza

Na het ontbijt is het tijd om uw koffers weer te pakken en gaat u naar de haven voor de overtocht naar het prachtige Ibiza! Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel Los Molinos 4*. Dit heerlijke resort ligt in het centrum van Ibiza-stad en is van alle gemakken voorzien. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt op uw gemak de relaxte sfeer van Ibiza stad op u in laten werken. Of natuurlijk genieten van het strand en zwembad. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Zondag 24 mei 2020

Ibiza stad

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met Ibiza stad. U heeft een uitgebreide stadswandeling natuurlijk onder leiding van een ervaren gids. U bezoekt de kathedraal, het archeologisch museum, de prachtige kapel San Ciraco en een kunstgalerie. Ook de catacomben van Puig des Molins worden bezocht. Dit behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Uw bezoekt een aardewerk fabriek waar u alle ins en outs over het bakken van potten wordt uitgelegd. U arriveert rond 16.00 uur wederom in uw hotel waar u ook dineert.

 

Dag 7 - Maandag 25 mei 2020

Rondrit over het eiland Ibiza

Na het ontbijt brengt de reis u naar de andere kant van Ibiza. U zult beleven waarom Ibiza zo immens populair blijft. De natuur is prachitig en gevarieerd; u ziet de bekende ananasplantages, de witte karakteristieke huisjes, prachtig helder blauwe baaien. De tegenstellingen op het eiland zorgen ervoor dat er voor iedere genieter van het leven iets te ontdekken valt. In het plaatsje San Juan lijkt de tijd stil te staan terwijl Ibiza stad bruist, sprankelt en hip is. Diner in uw hotel.

 

Dag 8 - Dinsdag 26 mei 2020

 Ibiza – Düsseldorf-Limburg 

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met TuiFly naar Düsseldorf. Uw vlucht vertrekt om 09.10 uur (onder voor behoud) en uw aankomst tijd is voorzien om 11.40 uur. Vervolgens staat de luxe touringcar voor u klaar om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt vandaag een einde aan een fantastische reis die u de  prachtige plekken van een unieke Balearische combinatie heeft laten zien. Uw foto’s zullen nog lang alle herinneringen levendig houden. Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel THB El Cid ****

Dit prachtige hotel ligt aan het strand en heeft 4 liften, 2 zwembaden, een buffetrestaurant, verschillende bars en een lobby. Uw comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een zitje, airconditioning, koelkastje, waterkoker, badkamer met bad/douche en een haardroger. Alle kamers hebben balkon.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 413,-

Website Hotel THB El Cid ****

Hotel Los Molinos ****

Dit prachtige hotel ligt in nabij het centrum van Ibiza stad en via het zwembad heeft u direct toegang tot het strand. Er is een a la carte restaurant, verschillende bars en een lobby. Uw comfortabel ingerichte kamer is voorzien van een zitje, minibar, televisie, badkamer met bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben een balkon.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
2 persoonskamer
1 persoonskamer

Website Hotel Los Molinos ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Speciaal voor u samengesteld; alle moois van Mallorca en Ibiza in deze 8-daagse eiland hopping ervaring. U vliegt allereerst naar Mallorca waar u een bezoek brengt aan de kathedraal "La Seu" en uiteraard wordt er een stadsrondrit gemaakt. Het interieur van de kathedraal is aan het begin van de 20e eeuw door kunstenaar Antoni Gaudi onderhanden genomen. In de kathedraal kunt u de bisschopstroon, de koninklijke kapel, het baldakijn van Gaudi en de prachtige domschatten bezichtigen. Bij de kerk ligt het Parc de la Mar met mooie tuinen met palmbomen en vijvers. De kathedraal ligt tegenover het Koninklijk Paleis van La Almudaina. Als je de kathedraal naar binnen gaat zult u begrijpen waarom het door velen de "Kathedraal van het Licht" wordt genoemd. Er zijn in totaal 61 gebrandschilderde ramen in La Seu. Tevens maakt u een prachtige treinreis naar Soller, al meer dan 100 jaar tuft er een prachtige houten trein met veel koper door het imposantste gebergte van Mallorca, Tramontana, met onderweg veel citrusgaarden, olijfterrassen en slaperige dorpen. U zult genieten van deze hele mooie kant van Mallorca! Tevens maakt u een boottocht naar Calobra ook ziet u Torrente de Pareis, de imposante kloof. Alsof dat nog allemaal niet genoeg is brengt u een bezoek aan prachtig Valldemossa, ooit door componist Chopin geroemd als het mooiste plekje op de wereld!  Op dag 5 gaat u met de boot naar Ibiza waar u zich kunt onderdompelen in de welbekende relaxte atmosfeer. U maakt een eilandrondrit waarin u uiteraard Ibiza stad bezoekt evenals de kathedraal. Vervolgens ziet u één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van Ibiza;  de graftombes, Puig des Molins Nekropolis. Deze graftombes, volgens geleerden één van de best overgebleven tombes ter wereld,  behoord tot het UNESCO Werelderfgoed sinds 1999. Een ander hoogtepunt is de bootrondreis die u langs het witte dorpje San Juan brengt, dit stukje Ibiza is adembenemend mooi! U verblijft  op beide eilanden in prachtige 4 sterren hotels; op Mallorca is dit hotel THB El Cid**** en op Ibiza in hotel THB Los Molinos **** op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent is de transfer met onze luxe touringcar ook inbegrepen. Tijdens deze ontdekkingsreis wordt u begeleid door onze ervaren Het Zuiden en Jacobs Reizen reisbegeleiding. 
Dagprogramma

Dag 1 - Dinsdag 19 mei 2020

Limburg – Düsseldorf – Palma de Mallorca

Vanuit uw Limburgse opstapplaats heeft u een transfer per luxe touringcar naar Düsseldorf voor de rechtstreekse vlucht naar Palma de Mallorca . Uw vliegt met Tuifly om 05.50 uur (onder voorbehoud) De verwachte landing is om 08.15 uur. Vervolgens heeft u een bustransfer naar uw hotel. U logeert in 4* hotel THB El Cid op basis van halfpension. Centrum en strand zijn op loopafstand. Uw kamer is comfortabel ingericht en heeft een balkon. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. Diner in uw hotel.

Dag 2 - Woensdag 20 mei 2020

Palma de Mallorca 

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Middeleeuwse hoofdstad van de Balearen; Palma de Mallorca. In de oude stad brengt u een bezoek aan de de Kathadraal ‘La Seu’ de bouw heeft maar liefst 300 jaar geduurd. Deze immense kathedraal, er is plek voor maar liefst 11.000 mensen,  is bijzonder gelegen en vormt de scheidingslijn tussen boulevard en oude stad. Wist u dat de kathedraal gebouwd is op de resten van een moskee? Na de stadswandeling heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Donderdag 21 mei 2020

Rondrit over het eiland Mallorca

Vandaag gaat u de gehele dag de prachtige Noordwest kust van Mallorca verkennen. U neemt de trein door het Tramontanagebergte richting Soller. U waant zich terug in de tijd. Sóller is een pittoresk dorpje dat gelegen is in het Tramuntana-gebergte, in de Serra de Alfabia vallei. De huizen in het dorp zijn afkomstig uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Op de hoger gelegen plekken in het dorp ziet u mooie velden met olijfbomen en citrusvruchten. Deze vruchten kunnen hier groeien doordat de Moren hier rond het jaar 950 terrassen en irrigatiesystemen hebben aangelegd. Het gebied waar Sóller zich in bevindt, wordt ook wel de ‘gouden schelp’ genoemd vanwege de vruchtbaarheid. U bezoekt de indrukwekkende kloof Torrente de Pareis, een zeer fotogenieke spot. Vervolgens rijdt u door de prachtige olijfgaarden terug naar uw hotel. Diner in het hotel.

Dag 4 - Vrijdag 22 mei 2020

Valldemossa

Na het ontbijt rijdt u midden door het Tramuntanagebergte richting Valldemossa, een prachtig verborgen paradijs. Het was de componist Chopin die dit plaatsje beschouwde als de mooiste plek op aarde. Uiteraard bezoekt u de bekendste bezienswaardigheden waaronder het klooster La Cartuja  waar tot 1835 de monniken verbleven. Ook tijdens de terugreis naar uw hotel wordt u weer verrast door alle mooie vergezichten die u onderweg ziet. Diner in uw hotel .

Dag 5 - Zaterdag 23 mei 2020

Overtocht Mallorca – Ibiza

Na het ontbijt is het tijd om uw koffers weer te pakken en gaat u naar de haven voor de overtocht naar het prachtige Ibiza! Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel Los Molinos 4*. Dit heerlijke resort ligt in het centrum van Ibiza-stad en is van alle gemakken voorzien. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt op uw gemak de relaxte sfeer van Ibiza stad op u in laten werken. Of natuurlijk genieten van het strand en zwembad. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Zondag 24 mei 2020

Ibiza stad

Vandaag maakt u uitgebreid kennis met Ibiza stad. U heeft een uitgebreide stadswandeling natuurlijk onder leiding van een ervaren gids. U bezoekt de kathedraal, het archeologisch museum, de prachtige kapel San Ciraco en een kunstgalerie. Ook de catacomben van Puig des Molins worden bezocht. Dit behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Uw bezoekt een aardewerk fabriek waar u alle ins en outs over het bakken van potten wordt uitgelegd. U arriveert rond 16.00 uur wederom in uw hotel waar u ook dineert.

 

Dag 7 - Maandag 25 mei 2020

Rondrit over het eiland Ibiza

Na het ontbijt brengt de reis u naar de andere kant van Ibiza. U zult beleven waarom Ibiza zo immens populair blijft. De natuur is prachitig en gevarieerd; u ziet de bekende ananasplantages, de witte karakteristieke huisjes, prachtig helder blauwe baaien. De tegenstellingen op het eiland zorgen ervoor dat er voor iedere genieter van het leven iets te ontdekken valt. In het plaatsje San Juan lijkt de tijd stil te staan terwijl Ibiza stad bruist, sprankelt en hip is. Diner in uw hotel.

 

Dag 8 - Dinsdag 26 mei 2020

 Ibiza – Düsseldorf-Limburg 

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met TuiFly naar Düsseldorf. Uw vlucht vertrekt om 09.10 uur (onder voor behoud) en uw aankomst tijd is voorzien om 11.40 uur. Vervolgens staat de luxe touringcar voor u klaar om u weer veilig naar Limburg te rijden. Dan komt vandaag een einde aan een fantastische reis die u de  prachtige plekken van een unieke Balearische combinatie heeft laten zien. Uw foto’s zullen nog lang alle herinneringen levendig houden. Graag zien we u terug op één van onze andere reizen.

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel THB El Cid ****

Dit prachtige hotel ligt aan het strand en heeft 4 liften, 2 zwembaden, een buffetrestaurant, verschillende bars en een lobby. Uw comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een zitje, airconditioning, koelkastje, waterkoker, badkamer met bad/douche en een haardroger. Alle kamers hebben balkon.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 413,-

Website Hotel THB El Cid ****

Hotel Los Molinos ****

Dit prachtige hotel ligt in nabij het centrum van Ibiza stad en via het zwembad heeft u direct toegang tot het strand. Er is een a la carte restaurant, verschillende bars en een lobby. Uw comfortabel ingerichte kamer is voorzien van een zitje, minibar, televisie, badkamer met bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben een balkon.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
2 persoonskamer
1 persoonskamer

Website Hotel Los Molinos ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer Limburg - Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf – Palma de Mallorca en Ibiza - Düsseldorf met Tuifly (incl. luchthaventax. o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage
 • Boottocht Mallorca - Ibiza
 • Verblijf in 4* Hotel El Cid
 • 4 nachten op basis van halfpension
 • Verblijf in 4* Hotel Los Molinos
 • 3 nachten op basis van halfpension
 • Halve dagexcursie eilandrondrit incl. boottocht
 • Hele dag excursie Palma de Mallorca incl. entree klooster
 • Hele dagexcursie Valldemossa
 • Hele dag excursie Ibiza stad en omgeving
 • Hele dag excursie rondrit Ibiza incl. alle entrees
 • Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding gedurende gehele reis
 • Duitstalige gidsen
 • Toeristenbelasting inclusief

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 25
 • U reist gegarandeerd met Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding.
 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden