Reis langs culturele hoogtepunten in Noord-Spanje

Atlantisch Noord-Spanje

Deze nieuwe reis is een enorme aanrader! Noord-Spanje beslaat de provincies Baskenland, Cantabrië en Galicië. Tijdens uw reis door dit deel van het land maakt u kennis met beroemde musea, talloze knusse kustplaatsen en UNESCO Werelderfgoed. Vanuit Bilbao start de 10-daagse tour om uiteindelijk in de wereldberoemde pelgrimsstad Santiago de Compostella te eindigen. In Bilbao mag een bezoek aan het Guggenheim museum natuurlijk niet ontbreken. U heeft dan ook voldoende tijd om het indrukwekkende bouwwerk met eveneens indrukwekkende collectie uitvoerig te bewonderen. Per luxe touringcar bezoekt u onder andere de koninklijke badplaats San Sebastian en de elegante plaats Santander. Vanuit de goede overnachtingshotels nemen de chauffeur en ervaren reisbegeleider u mee door bergachtig gebied. Naar bedevaartsoorden als Covadonga en Santiago de Compostella en naar middeleeuwse steden zoals Avíles en A Coruña. Zoals u van ons gewend bent, is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven inbegrepen in de reis. Ook wordt u vergezeld door onze ervaren Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding.

Dag 1 - Heenreis

Vanuit uw Limburgse opstapplaats vertrekt u naar de luchthaven van Brussel/Düsseldorf. Daar checken we in voor onze vlucht naar Bilbao (via Madrid). Na aankomst op de luchthaven transfer naar ons hotel. Bilbao ligt in het hart van Spaans Baskenland en is omringd door wonderschone natuur, variërend van bossen, berggebieden, stranden en steile kusten. Naast het bezichtigen van culturele bezienswaardigheden is een wandeling door de oude stad zeker de moeite waard. U passeert nauwe steegjes, gotische kathedralen en gezellige terrassen die uitnodigen tot het nuttigen van een drankje en hapje. Vanavond dineren we in ons hotel.

Dag 2 - Stadstour Bilbao

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maakt u deze ochtend met onze lokale gids een uitgebreide stadswandeling door Bilbao met o.a. de pittoreske straatjes van Las Siete Calles naar de Mercado de la Ribera, de grote overdekte markthal uit 1929 met vele mooie marktkraampjes, let vooral ook op de schitterende glas-in-lood ramen. Ook zien we de imposante Kathedraal Santiago de Bilbao en vervolgens door naar het futuristische deel van de stad. Vanmiddag een hoogtepunt van deze reis! U bezoekt het wereldberoemde Guggenheim museum. In de hele wereld zijn er 4 waarvan één dus in Bilbao. Een hoogtepunt van hedendaagse architectuur, een creatie van architect Frank O. Gehry. In het museum vindt u een permanente collectie, met werken van Andy Warhol tot Robert Motherwell en van Eduardo Chilida tot Willem de Koning. Ook zijn er steeds wisselende exposities. Zie www.guggenheim-bilbao.eus voor de uitgebreide informatie en actuele exposities. De rest van de namiddag/avond is vrij te besteden. U zult zich niet vervelen: maak een boottrip op de Nervión-rivier, struin langs de vele winkeltjes rondom de Indautxi en Ensanche. Het goede metro netwerk van de stad wat werd ontworpen door Norman Foster biedt u de gelegenheid om veel op een dag te kunnen zien. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3 - San Sebastian & Getaria

Na het ontbijt stappen we in de luxe touringcar en rijden langs de kust naar de voormalige Culturele Hoofdstad (2016) San Sebastian. Onderweg houden we halt bij het schilderachtige kustdorpje Zumai en in het vissersdorp Getaria. Een broedplaats voor (lokale) beroemdheden. Kapitein Juan Sebastian Elcano, de eerste man die wereld rondzeilde en Christobal Belenciaga, een beroemde designer zijn daar slechts enkele voorbeelden van. De mondaine kustplaats San Sebastian is een van de oudste badplaatsen in Spanje. Sinds eind 19e eeuw is het de zomerresidentie van het Spaanse koningshuis. De pittoreske schelpvormige Concha bocht is het kloppend hart van de stad. Elegante flair en panden uit de Belle Epoque dragen bij aan de populariteit van de badplaats. Onze gids neemt u mee door de fascinerende oude stad, naar historische bezienswaardigheden en langs traditionele bars en restaurants. Aan het einde van onze stadswandeling heeft u de mogelijkheid om een pintxos bar binnen te lopen, waar u in de vorm van kleine hapjes kennis kunt maken met de smaken van het Baskenland. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Bilbao voor diner en overnachting.

Dag 4 - Santander & Santillana del Mar

Na het ontbijt verlaten we Bilbao en rijden we naar de elegante badplaats Santander, gelegen op een landtong met uitzicht op de Cantabrische Zee, het zuidelijke gedeelte van de Golf van Biskaje. Strand en stad liggen hier zij aan zij. Het is begrijpelijk dat u overeenkomsten ziet met San Sebastian. Ook in deze kustplaats heeft een mondaine uitstraling, De hoofdstad van Cantabrië, met zijn indrukwekkende haven en de brede boulevard leert u tijdens een stadswandeling onder begeleiding van een ervaren gids goed kennen. Aansluitend aan ons bezoek aan deze stad, vervolgen we onze route naar schilderachtig mooi Santillana del Mar. Smalle steegjes, vakwerk huizen, paleizen en kerken behoren allen tot beschermd erfgoed, waardoor de eeuwenoude stad aandoet als een openluchtmuseum. De oude Romaanse kerk is misschien wel de mooiste van heel Spanje. Tijdens ons verblijf in Santillana del Mar heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de prehistorische grotten van Altamira (UNESCO Werelderfgoed). De oorspronkelijke holen zijn niet meer te bezichtigen, u kunt echter wel een exacte replica en het bijbehorende nationaal museum van Altamira bezoeken. In het museum zijn schilderingen van 14.000 jaar oud te bewonderen. We dineren en overnachten in de omgeving van Santillana del Mar.

Dag 5 - Comillas - Nationaal Park Picos de Europa - Gijon

Onderweg naar Gijion, bezoeken we eerst het gemoedelijke havenstadje Comillas, met haar bezienswaardige oude stadskern. Voordat we aan onze tocht door de Picos de Europa beginnen, laten we de cider ons nog goed smaken. De rit door de bergen voert ons langs spectaculaire uitzichten en prachtige privé natuurgebieden. Na een tocht langs diepe dalen, kronkelende rivieren die samenkomen en zich in zee storten, gekartelde bergtoppen en dichte wouden arriveren we in Covadonga. Na ons bezoek aan deze bedevaartsplaats – de toenmalige koning, versloeg op deze plaats in 722 de Moren – zakken we langs bergmeren af naar de kuststad Gijon waar we 2 nachten dineren en overnachten.

Dag 6 - Oviedo & Gijon

Vandaag maken we kennis met niet een maar twee steden in het autonome prinsendom Asturië. Een ervaren gids neemt u mee in Oviedo, de hoofdstad van deze regio en u wordt rondgeleid in Gijon met haar indrukwekkende haven. In Oviedo bezoekt u onder andere het oude centrum met de imposante kathedraal. In de zogeheten Cámara Santa, een schatkamer vol relikwieën kijkt u zonder twijfel uw ogen uit. Het is immers niet voor niets UNESCO cultuurerfgoed. Gijon is een stad vol maritieme flair en dat merkt u wanneer u de gids volgt door de nauwe straatjes van het oude centrum.

Dag 7 - Avíles - Ribadeo - Viviero - La Coruna

Direct achter een lange brug, wacht een nieuwe wereld op u; Galicië. Het noorden van dit stuk Spanje is doordrenkt van schilderachtige zeearmen en pittoreske vissersplaatsjes, die het ontdekken meer dan waard zijn. Boerderijen opgetrokken uit leisteen, graanschuren en weilanden gevuld met schapen en runderen domineren het landschap. Het vlakke groene landschap wordt afgewisseld met steile stukken. De rías doen u vast en zeker aan de Scandinavische fjorden denken. Avíles ligt landinwaarts en heeft één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van de regio. Rondom het beroemde Plaza de España barst het van de smalle straatjes en historische gebouwen, een schitterend stadje. De levendige plaatsen Ribadeo en Viveiro zijn eveneens een bezoek waard. Verderop, aan de kust, leggen we aan voor de overnachting in A Coruña. A Coruña is de op een na grootste stad in deze regio. Een onmisbaar herkenningspunt op het schiereiland met het historische stadshart is de Herculestoren, een oude Romeinse vuurtoren. Het bouwwerk is al meer dan 1900 jaar oud en daarmee de oudste – nog in gebruik zijnde – Romeinse vuurtoren ter wereld. Deze avond dineren en overnachten we in La Coruna.

Dag 8 - La Coruña - Cabo Finisterre - Rías Baixas - Santiago de Compostela

Via de Galicische kust rijden we verder naar het zuiden tot we aankomen in Cabo Finisterre, ‘het einde van de wereld’. Niet voor niets wordt deze kust de Costa da Morte genoemd (kust der doden). Talrijke scheepsongelukken vonden hier voor de kust, tussen de talrijke kleine eilandjes, plaats. Rías Baixas staat synoniem voor diepe fjorden, een mild klimaat en een kalme zee. Knusse kustplaatsen en uitgestrekte stranden karakteriseren deze regio. Proeft u eens een glas Alvarinho alvorens we onze reis voortzetten naar de laatste bestemming van vandaag, de heilige stad, Santiago De Compostela. Met ruim vijftig kerken en prachtige pleinen weet u nauwelijks welk kant u opkijken moet om al het moois te aanschouwen. 2 overnachtingen en diners in Santiago de Compostela.

Dag 9 - Santiago de Compostela

Santiago de Compostella is niet alleen voor pelgrims een gewilde bestemming. Ook andere bezoekers zijn onder de indruk van de sacrale architectuur en het levendige alledaagse leven in de stad. Tijdens een stadswandeling onder leiding van een kundige gids leert u het centrum kennen en aanschouwt u de kathedraal met haar gewelven. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de rest van de stad op eigen gelegenheid door te slenteren. Misschien brengt u wel een bezoek aan het pelgrim museum? Het is in ieder geval een belevenis!

Dag 10 - Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van Spanje. De bus brengt ons naar de luchthaven van Santiago de Compostella voor de vlucht terug naar Nederland (via Madrid).  Bij aankomst op de luchthaven in Brussel/Düsseldorf volgt het transfer naar uw opstapplaats in Limburg. Adios!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Drie- en viersterren hotels

Tijdens deze reis overnachten we in goede Spaanse 3* in Santiago de Compostela en 4* hotels in Bilbao, Santillana Del Mar, Gijon en La Coruna. Alle hotels worden persoonlijk door ons gekozen. De kamers zijn altijd comfortabel ingericht met de benodigde faciliteiten. De hotels beschikken over een eigen restaurant waar we dineren, een bar waar u de avond kunt afsluiten, en hebben vaak een centrale ligging zodat u ook nog het centrum kunt verkennen. Enkele weken voor vertrek vermelden we op deze website de definitieve hotelnamen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni & oktober 2022)€ 329,-
Eenpersoonskamer (augustus 2022)€ 372,-
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie

Atlantisch Noord-Spanje

Deze nieuwe reis is een enorme aanrader! Noord-Spanje beslaat de provincies Baskenland, Cantabrië en Galicië. Tijdens uw reis door dit deel van het land maakt u kennis met beroemde musea, talloze knusse kustplaatsen en UNESCO Werelderfgoed. Vanuit Bilbao start de 10-daagse tour om uiteindelijk in de wereldberoemde pelgrimsstad Santiago de Compostella te eindigen. In Bilbao mag een bezoek aan het Guggenheim museum natuurlijk niet ontbreken. U heeft dan ook voldoende tijd om het indrukwekkende bouwwerk met eveneens indrukwekkende collectie uitvoerig te bewonderen. Per luxe touringcar bezoekt u onder andere de koninklijke badplaats San Sebastian en de elegante plaats Santander. Vanuit de goede overnachtingshotels nemen de chauffeur en ervaren reisbegeleider u mee door bergachtig gebied. Naar bedevaartsoorden als Covadonga en Santiago de Compostella en naar middeleeuwse steden zoals Avíles en A Coruña. Zoals u van ons gewend bent, is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven inbegrepen in de reis. Ook wordt u vergezeld door onze ervaren Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding.
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Vanuit uw Limburgse opstapplaats vertrekt u naar de luchthaven van Brussel/Düsseldorf. Daar checken we in voor onze vlucht naar Bilbao (via Madrid). Na aankomst op de luchthaven transfer naar ons hotel. Bilbao ligt in het hart van Spaans Baskenland en is omringd door wonderschone natuur, variërend van bossen, berggebieden, stranden en steile kusten. Naast het bezichtigen van culturele bezienswaardigheden is een wandeling door de oude stad zeker de moeite waard. U passeert nauwe steegjes, gotische kathedralen en gezellige terrassen die uitnodigen tot het nuttigen van een drankje en hapje. Vanavond dineren we in ons hotel.

Dag 2 - Stadstour Bilbao

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maakt u deze ochtend met onze lokale gids een uitgebreide stadswandeling door Bilbao met o.a. de pittoreske straatjes van Las Siete Calles naar de Mercado de la Ribera, de grote overdekte markthal uit 1929 met vele mooie marktkraampjes, let vooral ook op de schitterende glas-in-lood ramen. Ook zien we de imposante Kathedraal Santiago de Bilbao en vervolgens door naar het futuristische deel van de stad. Vanmiddag een hoogtepunt van deze reis! U bezoekt het wereldberoemde Guggenheim museum. In de hele wereld zijn er 4 waarvan één dus in Bilbao. Een hoogtepunt van hedendaagse architectuur, een creatie van architect Frank O. Gehry. In het museum vindt u een permanente collectie, met werken van Andy Warhol tot Robert Motherwell en van Eduardo Chilida tot Willem de Koning. Ook zijn er steeds wisselende exposities. Zie www.guggenheim-bilbao.eus voor de uitgebreide informatie en actuele exposities. De rest van de namiddag/avond is vrij te besteden. U zult zich niet vervelen: maak een boottrip op de Nervión-rivier, struin langs de vele winkeltjes rondom de Indautxi en Ensanche. Het goede metro netwerk van de stad wat werd ontworpen door Norman Foster biedt u de gelegenheid om veel op een dag te kunnen zien. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3 - San Sebastian & Getaria

Na het ontbijt stappen we in de luxe touringcar en rijden langs de kust naar de voormalige Culturele Hoofdstad (2016) San Sebastian. Onderweg houden we halt bij het schilderachtige kustdorpje Zumai en in het vissersdorp Getaria. Een broedplaats voor (lokale) beroemdheden. Kapitein Juan Sebastian Elcano, de eerste man die wereld rondzeilde en Christobal Belenciaga, een beroemde designer zijn daar slechts enkele voorbeelden van. De mondaine kustplaats San Sebastian is een van de oudste badplaatsen in Spanje. Sinds eind 19e eeuw is het de zomerresidentie van het Spaanse koningshuis. De pittoreske schelpvormige Concha bocht is het kloppend hart van de stad. Elegante flair en panden uit de Belle Epoque dragen bij aan de populariteit van de badplaats. Onze gids neemt u mee door de fascinerende oude stad, naar historische bezienswaardigheden en langs traditionele bars en restaurants. Aan het einde van onze stadswandeling heeft u de mogelijkheid om een pintxos bar binnen te lopen, waar u in de vorm van kleine hapjes kennis kunt maken met de smaken van het Baskenland. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Bilbao voor diner en overnachting.

Dag 4 - Santander & Santillana del Mar

Na het ontbijt verlaten we Bilbao en rijden we naar de elegante badplaats Santander, gelegen op een landtong met uitzicht op de Cantabrische Zee, het zuidelijke gedeelte van de Golf van Biskaje. Strand en stad liggen hier zij aan zij. Het is begrijpelijk dat u overeenkomsten ziet met San Sebastian. Ook in deze kustplaats heeft een mondaine uitstraling, De hoofdstad van Cantabrië, met zijn indrukwekkende haven en de brede boulevard leert u tijdens een stadswandeling onder begeleiding van een ervaren gids goed kennen. Aansluitend aan ons bezoek aan deze stad, vervolgen we onze route naar schilderachtig mooi Santillana del Mar. Smalle steegjes, vakwerk huizen, paleizen en kerken behoren allen tot beschermd erfgoed, waardoor de eeuwenoude stad aandoet als een openluchtmuseum. De oude Romaanse kerk is misschien wel de mooiste van heel Spanje. Tijdens ons verblijf in Santillana del Mar heeft u de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de prehistorische grotten van Altamira (UNESCO Werelderfgoed). De oorspronkelijke holen zijn niet meer te bezichtigen, u kunt echter wel een exacte replica en het bijbehorende nationaal museum van Altamira bezoeken. In het museum zijn schilderingen van 14.000 jaar oud te bewonderen. We dineren en overnachten in de omgeving van Santillana del Mar.

Dag 5 - Comillas - Nationaal Park Picos de Europa - Gijon

Onderweg naar Gijion, bezoeken we eerst het gemoedelijke havenstadje Comillas, met haar bezienswaardige oude stadskern. Voordat we aan onze tocht door de Picos de Europa beginnen, laten we de cider ons nog goed smaken. De rit door de bergen voert ons langs spectaculaire uitzichten en prachtige privé natuurgebieden. Na een tocht langs diepe dalen, kronkelende rivieren die samenkomen en zich in zee storten, gekartelde bergtoppen en dichte wouden arriveren we in Covadonga. Na ons bezoek aan deze bedevaartsplaats – de toenmalige koning, versloeg op deze plaats in 722 de Moren – zakken we langs bergmeren af naar de kuststad Gijon waar we 2 nachten dineren en overnachten.

Dag 6 - Oviedo & Gijon

Vandaag maken we kennis met niet een maar twee steden in het autonome prinsendom Asturië. Een ervaren gids neemt u mee in Oviedo, de hoofdstad van deze regio en u wordt rondgeleid in Gijon met haar indrukwekkende haven. In Oviedo bezoekt u onder andere het oude centrum met de imposante kathedraal. In de zogeheten Cámara Santa, een schatkamer vol relikwieën kijkt u zonder twijfel uw ogen uit. Het is immers niet voor niets UNESCO cultuurerfgoed. Gijon is een stad vol maritieme flair en dat merkt u wanneer u de gids volgt door de nauwe straatjes van het oude centrum.

Dag 7 - Avíles - Ribadeo - Viviero - La Coruna

Direct achter een lange brug, wacht een nieuwe wereld op u; Galicië. Het noorden van dit stuk Spanje is doordrenkt van schilderachtige zeearmen en pittoreske vissersplaatsjes, die het ontdekken meer dan waard zijn. Boerderijen opgetrokken uit leisteen, graanschuren en weilanden gevuld met schapen en runderen domineren het landschap. Het vlakke groene landschap wordt afgewisseld met steile stukken. De rías doen u vast en zeker aan de Scandinavische fjorden denken. Avíles ligt landinwaarts en heeft één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van de regio. Rondom het beroemde Plaza de España barst het van de smalle straatjes en historische gebouwen, een schitterend stadje. De levendige plaatsen Ribadeo en Viveiro zijn eveneens een bezoek waard. Verderop, aan de kust, leggen we aan voor de overnachting in A Coruña. A Coruña is de op een na grootste stad in deze regio. Een onmisbaar herkenningspunt op het schiereiland met het historische stadshart is de Herculestoren, een oude Romeinse vuurtoren. Het bouwwerk is al meer dan 1900 jaar oud en daarmee de oudste – nog in gebruik zijnde – Romeinse vuurtoren ter wereld. Deze avond dineren en overnachten we in La Coruna.

Dag 8 - La Coruña - Cabo Finisterre - Rías Baixas - Santiago de Compostela

Via de Galicische kust rijden we verder naar het zuiden tot we aankomen in Cabo Finisterre, ‘het einde van de wereld’. Niet voor niets wordt deze kust de Costa da Morte genoemd (kust der doden). Talrijke scheepsongelukken vonden hier voor de kust, tussen de talrijke kleine eilandjes, plaats. Rías Baixas staat synoniem voor diepe fjorden, een mild klimaat en een kalme zee. Knusse kustplaatsen en uitgestrekte stranden karakteriseren deze regio. Proeft u eens een glas Alvarinho alvorens we onze reis voortzetten naar de laatste bestemming van vandaag, de heilige stad, Santiago De Compostela. Met ruim vijftig kerken en prachtige pleinen weet u nauwelijks welk kant u opkijken moet om al het moois te aanschouwen. 2 overnachtingen en diners in Santiago de Compostela.

Dag 9 - Santiago de Compostela

Santiago de Compostella is niet alleen voor pelgrims een gewilde bestemming. Ook andere bezoekers zijn onder de indruk van de sacrale architectuur en het levendige alledaagse leven in de stad. Tijdens een stadswandeling onder leiding van een kundige gids leert u het centrum kennen en aanschouwt u de kathedraal met haar gewelven. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om de rest van de stad op eigen gelegenheid door te slenteren. Misschien brengt u wel een bezoek aan het pelgrim museum? Het is in ieder geval een belevenis!

Dag 10 - Terugreis

Vandaag nemen we afscheid van Spanje. De bus brengt ons naar de luchthaven van Santiago de Compostella voor de vlucht terug naar Nederland (via Madrid).  Bij aankomst op de luchthaven in Brussel/Düsseldorf volgt het transfer naar uw opstapplaats in Limburg. Adios!Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Drie- en viersterren hotels

Tijdens deze reis overnachten we in goede Spaanse 3* in Santiago de Compostela en 4* hotels in Bilbao, Santillana Del Mar, Gijon en La Coruna. Alle hotels worden persoonlijk door ons gekozen. De kamers zijn altijd comfortabel ingericht met de benodigde faciliteiten. De hotels beschikken over een eigen restaurant waar we dineren, een bar waar u de avond kunt afsluiten, en hebben vaak een centrale ligging zodat u ook nog het centrum kunt verkennen. Enkele weken voor vertrek vermelden we op deze website de definitieve hotelnamen.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (juni & oktober 2022)€ 329,-
Eenpersoonskamer (augustus 2022)€ 372,-
Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar luchthaven Brussel/Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Brussel/Düsseldorf-Bilbao-Santiago de Compostela-Brussel/Düsseldorf v.v. (incl. luchthaventax. o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage
 • Audiosysteem (oortjes)
 • Verblijf in 3* en 4* hotel op basis van halfpension
 • Moderne lokale touringcar
 • Stadsrondleidingen o.l.v. lokale gids in Bilbao, San Sebastian, Santander, Gijon, Oviedo, La Coruna
 • Uitgebreide stadswandeling in Santiago de Compostela
 • Entree Guggenheim Museum Bilbao (incl. audioguide)
 • Entree Kathedraal en Magdalena Paleis in Santander
 • Entree Kathedraal Oviedo en Kathedraal Santiago de Compostela
 • Proeverij van cider
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding gedurende gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails en programma onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden