In de mooie voet van Bella Italia

Eén van onze populairste reizen wederom voor u ingekocht! In de voet van Bella Italia met alle entrees en excursies inclusief! De zuidelijke Italiaanse regio Calabrië vormt de voet van de laars van Italië, die vervolgens weer tegen de ‘bal’ Sicilië aanschopt. Door zijn bijzondere ligging wordt Calabrië aan beide kanten omringd door het kraakheldere water van de Tyrreense en Ionische Zee. In deze prachtige reis zijn alle schitterende natuuraspecten en bezienswaardigheden opgenomen die Calabrië te bieden heeft. Azuurblauwe panoramische vergezichten tijdens de reis met tevens schitterende vergezichten op Sicilië, de Etna en de Eolische vulkaaneilanden. Dat betekent: een lange en afwisselende kustlijn in een van de verst gelegen delen van Italië. Het allermooiste stukje van de kust – tussen Pizzo en Nicotera aan de Tyrreenese zijde – wordt niet voor niets ‘La Costa degli Dei’ genoemd; de kust der Goden! Het ruige binnenland van Calabrië bestaat uit hoge bergen, bossen, talloze olijfboomgaarden en citrusbomen, meren en rivieren. De befaamde wiskundige Pythagoras heeft hier gewoond. Calabrië is nog nauwelijks aangetast door het masstoerisme. Het maakt de regio juist interessant voor degene die op zoek zijn naar het pure Italië. U dus! U doorkruist alle nationale natuurparken van Calabrië met bergen tot 3150 meter en u bezoekt ook nog eens alle historische hoogtepunten. Een heerlijke mix van cultuur en natuur! Wat dacht u van Scillia, gelegen aan de Costa Viola;  een prachtig vissersdorp dat vaak zeer onterecht wordt overgeslagen. De ligging en de prachtige violette kleuren zijn absoluut een 'must' om te fotograferen. Of het stadje Gerace geroemd om zijn honderd kerken! Verder kunt u genieten van de overweldigende  natuur, blauwe zeeën, afgewisseld met voldoende tijd om u te ontspannen om al het moois tot u te laten doordringen. Uiteraard  bent u in de gelegenheid om geregeld de heerlijke aromatische Calabrische keuken te proeven. We hebben ervoor gezorgd dat alle excursies inclusief zijn! U verblijft de gehele reis in het fijne 4* hotel Tropis in Tropea op basis van halfpension. Dat betekent tevens dat u uw koffer slechts éénmalig hoeft uit te pakken. Heerlijk, u komt meteen in die fijne vakantie stemming!  Zoals u van ons gewend bent is de transfer naar de luchthaven per luxe touringcar ook inbegrepen. U wordt gedurende deze reis begeleid door de professionele en ervaren reisbegeleiding van Het Zuiden en Jacobs Reizen. Andiamo tutti!

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Lamezia Terme

Vanuit uw Limburgse opstapplaats reist u per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt naar de luchthaven van Lamezia Terme. Vervolgens heeft u een bustransfer naar uw hotel. U logeert in het mooie hotel Tropis op 800m van het centrum van Tropea op basis van halfpension.

Dag 2 - Tropea & Capo Vaticano

Tropea & Capo Vaticano

Na ontbijt rijdt u richting twee prachtige juweeltjes aan de Tyrreense kust van Calabrië. Allereerst Tropea, deze Romeinse stad ligt spectaculair op een rots aan zee. In het historische centrum met nauwe steegjes staan mooie kerkjes en kloosters én uitnodigende ijssalons!! We rijden verder langs de kust vol schitterende fotogenieke momenten. De beroemde vuurtoren van Capo Vaticano biedt een van de allermooiste uitzichten op de kliffen en baaien. Bij goed weer heeft u natuurlijk een pracht uitzicht op de Eolische eilanden. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Scilla & Reggio Calabria

Scilla & Reggio Calabria

Na het ontbijt heeft u wederom een mooie dag voor de boeg. U reis brengt u vandaag naar Scilla, een Calabrese vissersplaats, is hét centrum van de zwaardvisvangst. De rit gaat verder naar Reggio Calabria, een elegante stad in Liberty stijl die tot de Italiaanse jugendstil behoort. U bezoekt het archeologisch museum met een rijke verzameling aan kunstschatten. Vervolgens wandelt u over de fijne promenade en ziet o.a. de Romeinse thermen, de Griekse muren en de indrukwekkende dom. Dit alles onder leiding van een lokale gids. Diner in uw hotel.

Dag 4 - Vrije dag

Vrij te besteden

Vandaag een dag die u zelf helemaal kunt invullen; u kunt even heerlijk genieten van de faciliteiten van uw hotel of u maakt een mooie boottocht maken langs de Calabrische kust met uitzicht op de kliffen en stranden van Tropea, ca. € 26,- ter plaatse te betalen. Diner in uw hotel.

Dag 5 - Gerace, stad van de honderd kerken

Gerace

Na het ontbijt gaat u richting Gerace, de stad van de honderd kerken. U bevindt zich in een middeleeuws oord waar de oudste kerken van de regio te bewonderen zijn, tevens is Gerace een belangrijke toeristische trekpleister. Drie kilometer verderop ziet u waardevolle archeologische opgravingen. Waar onder een Griekse tempel, een prachtig Grieks theater, en overblijfselen van een ommuurde wal uit de Romeinse tijd. Dit alles onder leiding van een lokale gids. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Vrije dag

Vrij te besteden

Vandaag een dag die u zelf helemaal kunt invullen; u kunt even heerlijk genieten van de faciliteiten van uw hotel of u gaat er zelf lekker op uit. Diner in uw hotel.

Dag 7 - Serra San Bruno & Pizzo

Serra San Bruno & Pizzo

Na het ontbijt gaat u met uw gids naar Serra San Bruno. In het mooie dorp Serra San Bruno bezoekt u het museum en de indrukwekkende Barokkerk, tevens wandelt u door het historische centrum, dit allemaal onder de leiding van een lokale gids. De lunch is inbegrepen. In de namiddag bezoekt u Pizzo een beroemd vissersdorp met een historisch centrum met nauwe doorkijkjes. U gaat naar de in een rots gebouwde kerk en u ziet de burcht waar Napoleons volgeling Murat werd doodgeschoten. Vervolgens wordt u getrakteerd op een overheerlijk tartufo-ijs gevuld met warme chocolade! U dineert in uw hotel.

Dag 8 - Terugreis

Lamezia Terme – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u weer veilig naar Limburg gereden met onze luxe touringcar. Dan zit uw heerlijke vakantie in Calabrië er helaas op. U bent weer een prachtige ervaring rijker en uw foto’s zijn het bewijs. We zien u graag weer terug op één van onze volgende reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Tropis****

Hotel Tropis ligt op ca 800 meter van het historische centrum van Tropea. Het heeft een zwembad, restaurant, fitness en een wellnesscentrum.

De kamers van Hotel Tropis zijn elegant ingericht. Elke kamer heeft een airconditioning, minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 170,-

Website Hotel Tropis****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Reis informatie
Eén van onze populairste reizen wederom voor u ingekocht! In de voet van Bella Italia met alle entrees en excursies inclusief! De zuidelijke Italiaanse regio Calabrië vormt de voet van de laars van Italië, die vervolgens weer tegen de ‘bal’ Sicilië aanschopt. Door zijn bijzondere ligging wordt Calabrië aan beide kanten omringd door het kraakheldere water van de Tyrreense en Ionische Zee. In deze prachtige reis zijn alle schitterende natuuraspecten en bezienswaardigheden opgenomen die Calabrië te bieden heeft. Azuurblauwe panoramische vergezichten tijdens de reis met tevens schitterende vergezichten op Sicilië, de Etna en de Eolische vulkaaneilanden. Dat betekent: een lange en afwisselende kustlijn in een van de verst gelegen delen van Italië. Het allermooiste stukje van de kust – tussen Pizzo en Nicotera aan de Tyrreenese zijde – wordt niet voor niets ‘La Costa degli Dei’ genoemd; de kust der Goden! Het ruige binnenland van Calabrië bestaat uit hoge bergen, bossen, talloze olijfboomgaarden en citrusbomen, meren en rivieren. De befaamde wiskundige Pythagoras heeft hier gewoond. Calabrië is nog nauwelijks aangetast door het masstoerisme. Het maakt de regio juist interessant voor degene die op zoek zijn naar het pure Italië. U dus! U doorkruist alle nationale natuurparken van Calabrië met bergen tot 3150 meter en u bezoekt ook nog eens alle historische hoogtepunten. Een heerlijke mix van cultuur en natuur! Wat dacht u van Scillia, gelegen aan de Costa Viola;  een prachtig vissersdorp dat vaak zeer onterecht wordt overgeslagen. De ligging en de prachtige violette kleuren zijn absoluut een 'must' om te fotograferen. Of het stadje Gerace geroemd om zijn honderd kerken! Verder kunt u genieten van de overweldigende  natuur, blauwe zeeën, afgewisseld met voldoende tijd om u te ontspannen om al het moois tot u te laten doordringen. Uiteraard  bent u in de gelegenheid om geregeld de heerlijke aromatische Calabrische keuken te proeven. We hebben ervoor gezorgd dat alle excursies inclusief zijn! U verblijft de gehele reis in het fijne 4* hotel Tropis in Tropea op basis van halfpension. Dat betekent tevens dat u uw koffer slechts éénmalig hoeft uit te pakken. Heerlijk, u komt meteen in die fijne vakantie stemming!  Zoals u van ons gewend bent is de transfer naar de luchthaven per luxe touringcar ook inbegrepen. U wordt gedurende deze reis begeleid door de professionele en ervaren reisbegeleiding van Het Zuiden en Jacobs Reizen. Andiamo tutti!
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Lamezia Terme

Vanuit uw Limburgse opstapplaats reist u per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf. U vliegt naar de luchthaven van Lamezia Terme. Vervolgens heeft u een bustransfer naar uw hotel. U logeert in het mooie hotel Tropis op 800m van het centrum van Tropea op basis van halfpension.

Dag 2 - Tropea & Capo Vaticano

Tropea & Capo Vaticano

Na ontbijt rijdt u richting twee prachtige juweeltjes aan de Tyrreense kust van Calabrië. Allereerst Tropea, deze Romeinse stad ligt spectaculair op een rots aan zee. In het historische centrum met nauwe steegjes staan mooie kerkjes en kloosters én uitnodigende ijssalons!! We rijden verder langs de kust vol schitterende fotogenieke momenten. De beroemde vuurtoren van Capo Vaticano biedt een van de allermooiste uitzichten op de kliffen en baaien. Bij goed weer heeft u natuurlijk een pracht uitzicht op de Eolische eilanden. Diner in uw hotel.

Dag 3 - Scilla & Reggio Calabria

Scilla & Reggio Calabria

Na het ontbijt heeft u wederom een mooie dag voor de boeg. U reis brengt u vandaag naar Scilla, een Calabrese vissersplaats, is hét centrum van de zwaardvisvangst. De rit gaat verder naar Reggio Calabria, een elegante stad in Liberty stijl die tot de Italiaanse jugendstil behoort. U bezoekt het archeologisch museum met een rijke verzameling aan kunstschatten. Vervolgens wandelt u over de fijne promenade en ziet o.a. de Romeinse thermen, de Griekse muren en de indrukwekkende dom. Dit alles onder leiding van een lokale gids. Diner in uw hotel.

Dag 4 - Vrije dag

Vrij te besteden

Vandaag een dag die u zelf helemaal kunt invullen; u kunt even heerlijk genieten van de faciliteiten van uw hotel of u maakt een mooie boottocht maken langs de Calabrische kust met uitzicht op de kliffen en stranden van Tropea, ca. € 26,- ter plaatse te betalen. Diner in uw hotel.

Dag 5 - Gerace, stad van de honderd kerken

Gerace

Na het ontbijt gaat u richting Gerace, de stad van de honderd kerken. U bevindt zich in een middeleeuws oord waar de oudste kerken van de regio te bewonderen zijn, tevens is Gerace een belangrijke toeristische trekpleister. Drie kilometer verderop ziet u waardevolle archeologische opgravingen. Waar onder een Griekse tempel, een prachtig Grieks theater, en overblijfselen van een ommuurde wal uit de Romeinse tijd. Dit alles onder leiding van een lokale gids. Diner in uw hotel.

Dag 6 - Vrije dag

Vrij te besteden

Vandaag een dag die u zelf helemaal kunt invullen; u kunt even heerlijk genieten van de faciliteiten van uw hotel of u gaat er zelf lekker op uit. Diner in uw hotel.

Dag 7 - Serra San Bruno & Pizzo

Serra San Bruno & Pizzo

Na het ontbijt gaat u met uw gids naar Serra San Bruno. In het mooie dorp Serra San Bruno bezoekt u het museum en de indrukwekkende Barokkerk, tevens wandelt u door het historische centrum, dit allemaal onder de leiding van een lokale gids. De lunch is inbegrepen. In de namiddag bezoekt u Pizzo een beroemd vissersdorp met een historisch centrum met nauwe doorkijkjes. U gaat naar de in een rots gebouwde kerk en u ziet de burcht waar Napoleons volgeling Murat werd doodgeschoten. Vervolgens wordt u getrakteerd op een overheerlijk tartufo-ijs gevuld met warme chocolade! U dineert in uw hotel.

Dag 8 - Terugreis

Lamezia Terme – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Düsseldorf. Na aankomst wordt u weer veilig naar Limburg gereden met onze luxe touringcar. Dan zit uw heerlijke vakantie in Calabrië er helaas op. U bent weer een prachtige ervaring rijker en uw foto’s zijn het bewijs. We zien u graag weer terug op één van onze volgende reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Tropis****

Hotel Tropis ligt op ca 800 meter van het historische centrum van Tropea. Het heeft een zwembad, restaurant, fitness en een wellnesscentrum.

De kamers van Hotel Tropis zijn elegant ingericht. Elke kamer heeft een airconditioning, minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

 

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 170,-

Website Hotel Tropis****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan (bij voldoende deelnemers)
Sittard - Toon Hermans Theater bij bushalte Wilhelminastraat
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein (bij voldoende deelnemers)
Roermond- Retailpark KFC
Venlo- NS Station
Weert NS Station (bij voldoende deelname)
Venray- Sporthal de Wetteling (bij voldoende deelname)
*Bij onvoldoende deelnemers kunnen opstapplaatsen samengevoegd worden
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
* Bij voldoende deelname
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar luchthaven Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf - Lamezia Terme v.v. incl. taxen (o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg. ruim en 6 kg handbagage p.p.
 • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 7 nachten op basis van halfpension in 4* hotel Tropis
 • Tijdens het diner een 1/2 liter water en een karaf 1/4 liter wijn
 • Hele dagexcursie o.l.v. lokale gids naar Serra San Bruno & Pizzo inclusief lunch en tartufo-ijs
 • Hele dagexcursie o.l.v. lokale gids naar Scilla & Reggio Calabria
 • Hele dagexcursie o.l.v. lokale gids naar Gerace
 • Halve dagexcursie o.l.v. lokale gids naar Tropea & Capo Vaticano
 • Mini reisgids per kamer
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding vanuit Limburg gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Eventuele Verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails onder voorbehoud van wijzigingen
 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden