Droomreis door Noorwegen

Naar het land van trollen en fjorden, in een unieke combinatie met de boven de pool-cirkel gelegen en werkelijk schitterende eilandengroep de Lofoten! Noorwegen betekent: adembenemende landschappen. Elke fjord heeft zijn eigen karakter en schoonheden om te ontdekken. De Sognefjord wordt terecht de koning van de fjorden genoemd, omdat het zowel de diepste als de langste fjord van het land is. Hoewel de Geirangerfjord relatief kort is, is het landschap des te spectaculairder. Een boottocht over het stille water, langs meeslepende watervallen, biedt onvergetelijke foto's en indrukken. De fotogenieke eilandengroep Lofoten liggen midden in de Noorse Zee, ruim boven de Poolcirkel. Deze bijzondere streek biedt een schitterend landschap met imposante bergen, diepe fjorden, rode huisjes en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de zeevogelkolonies altijd te horen is. Van noord naar zuid doen we eilandhoppen. Langs talloze fjorden met veerboten, door tunnels en over bruggen. Gaat u mee op deze complete rondreis vol geweldige uitzichten en natuur?

Dag 1 - Kiel-Oslo

Na een vroeg vertrek uit Limburg, met diverse pauzes onderweg naar haven van Kiel voor overtocht naar Oslo. We dineren aan boord. Er zijn tal van faciliteiten voor u te vermaken. Overnachting aan boord in binnenhutten.

Dag 2 - Oslo-Trondheim

We ontbijten aan boord en varen in de richting van Oslo, aankomst tegen 10.00. De hoofdstad ligt mooi aan het Oslofjord. We maken een korte rondrit door het centrum, en rijden vervolgens in noordelijke richting via Lillehammer, aan het  meer Mjösa gelegen, door het Gudbrandsdal en het Rondane-Nationalpark naar de omgeving van Trondheim voor diner en overnachting. We bezoeken Trondheim later in het programma.

Dag 3 - Trondheim-Mo I Rana

Na het onbijt verder noordelijk in de richting van de Lofoten, we rijden door een gebied met prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Hier zijn nog vele duizenden jaren oude grottekeningen te zien zoals het grote rendier “Bolareinen”. Ook komen we langs de grootste zalmtrap van Europa. We pauzeren in de havenplaats Mosjöen aan het Vefsnfjord met houten paalwoningen waar restaurants en ateliers in gevestigd zijn. De eindbestemming van vandaag is Mo I Rana aan Ranafjord. Maak nog een wandeling over de fjordpromenade. Overnachting in Mo I Rana

Dag 4 - Poolcirkel-Lofoten

We rijden over de poolcirkel, waar we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum Polarsirkelsenteret. Verder naar Bognes voor de prachtige overtocht naar Lödingen, aan het begin van de Lofoten, geniet van de natuur! Deze bijzondere streek biedt een schitterend landschap met imposante bergen, diepe fjorden en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de zeevogelkolonies altijd te horen is. Lonely Planet noemt het een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld! Overnachting op de Lofoten in een lokale klasse hotel.

Dag 5 - Lofoten

Dag 4 en 5 verblijven we op de Lofoten. We maken we een rondrit over de Lofoten o.l.v. een gids. We bezoeken Svolvaer, de hoofdstad. Het symbool van de stad is de 569 meter hoge Svolværgeita  “Geitenberg” met zijn twee opmerkelijke hoorns en het historische Henningsvaer. Uiteraard mogen de mooie vissersdorpen aan de westkust niet ontbreken, maken we een boottocht en brengen een bezoek aan het stokvismuseum. Overnachting op de Lofoten in een lokale klasse hotel.

Dag 6 - Lofoten-Bodo

Nog een dag op de Lofoten! Vanavond dineren we nog op de Lofoten. Pas om 20.30u varen we weg, met een prachtig uitzicht, en het is zeer waarschijnlijk de hele bootreis (ca. 4u) nog licht. Geniet en maak prachtige foto’s. Na een late aankomst rijden we naar ons hotel in Bodo voor overnachting.

 

Dag 7 - Bodo-Sandnessjöen

U heeft de mogelijkheid iets langer te slapen/ontbijten, aan het einde van de ochtend rijden we het volgende hoogtepunt tegenmoet, vandaag ziet u de beroemde kuststraat Kystriksveien, een van de mooiste routes van Noorwegen in zuidelijke richting. Langs Fjorden, imposante bergen en leuke dorpjes. We rijden voorbij aan de grote gletsjer Svartisen. In totaal varen we over 3 fjorden, tijdens de overtocht Jektvik–Kilboghamn, passeren we weer de poolcirkel. Uiteraard maken we diverse stops voor foto’s en een korte wandeling. We overnachten in de omgeving van Mo I Rana.

Dag 8 - Sandnessjöen-Trondheim

Vandaag verder naar het mooi gelegen Brönnöysund, tussen bergen en fjorden. Vervolgens via Namsos naar Trondheim. We brengen een bezoek aan het centrum. De universiteitsstad staat bekend om o.a. de Nidaros-domkerk, een imposant bouwwerk. De kathedraal is de belangrijkste kerk van Noorwegen, waar ook de koningen werden gekroond. De stad is erg gezellig. Overnachting en diner in Trondheim.

Dag 9 - Trollstigen

Een van de hoogtepunten. De avontuurlijke pasweg Trollstigen. Bij de door UNESCO beschermde Geirangerfjord. Met een hellingsgraad van 9% bestaat de Trollstigen bergweg uit 11 haarspeldbochten. Rondom de weg zijn hoge bergen. De bergen hebben allemaal statige namen als Kongen (‘de Koning’), Dronningen (‘de Koningin’) en bisschop (‘de bisschop’). Onderweg werkelijk onvergetelijke panorama’s! Zeker de waterval Stigfossen (180m) die zich in het diepe stort. We pauzeren op het uitzichtpunt. Verder naar het Gudbrandsjuvet ravijn en na een korte overtocht bereiken we Stranda, voor overnachting en diner.

Dag 10 - Geirangerfjord & Sognefjord

Een echte Fjorden dag! Het diepblauwe Geirangerfjord omringd door spectaculaire kliffen, hoge bergen en watervallen, vormt een schitterend decor en kunstwerk. Verder langs het Norddalsfjord, vele meren en de grootste gletsjer Böyabreen naar het Sognefjord, het langste en diepste fjord in Noorwegen. Eén van zijn vertakkingen, het Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We overnachten en dineren in de omgeving van Hafslo.

Dag 11 - Vik, watervallen en stad "Bergen"

Verder langs de oevers van het Fjord naar Hella voor de overtocht naar Vangsnes, we maken een fotostop in Vik, met de schitterende staafkerk. Vervolgens langs de fotogenieke waterval Tvinnefoss naar de stad Bergen, ook wel de poort naar de Fjorden genoemd. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. We maken dan ook een stadsrondleiding o.l.v. een lokale gids. De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd en UNESCO werelderfgoed. Proeft u ook een heerlijk vers gevangen visje?  We overnachten vandaag in de omgeving van Kinsarvik.

Dag 12 - Hardangervidda - Oslo - Overtocht

Deze ochtend rijden we over de Hardangerbrug naar de hoogvlakte Hardangervidda, met een beetje geluk zien we hier nog enkele rendieren. Via Geilo en het groene Hallingdal naar Oslo. Hier verlaten we Noorwegen, en gaan aan boord van de Stena Line voor een overtocht naar Frederikshavn. Bekijk zeker het mooie uitzicht vanaf het zonnedek als het schip uitvaart in de richting van open zee. Diner en overnachting aan boord.

Dag 13 - Frederikshavn-Hamburg

Na een ontbijt aan boord arriveren we in de ochtend in het Deense Frederikshavn, door het Deense landschap rijden we vandaag naar Hamburg. In de late namiddag heeft u nog enkele uurtjes vrije tijd in het centrum van Hamburg. We overnachten en dineren nabij Hamburg.

Dag 14 - Thuisreis

De laatste reisdag, de laatste paar honderd kilometers naar Nederland. Onderweg kunt u alvast de vele foto’s bekijken en een selectie maken, maar kiezen zal moeilijk zijn, u heeft zo veel natuurschoon gezien! gezien de afgelopen 14 dagen. We arriveren in de namiddag terug in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Goede middenklasse hotels

Deze reis verblijven we op heen- en terugreis aan boord van ferry’s in 2-persoons cabines, in Noorwegen en op de Lofoten overnachten we in typische nette drie-en viersterrenhotels, kamers met eigen badkamer en WiFi. De laatste nacht overnachten we in de omgeving van Hamburg. De exacte hotelnamen staan enkele weken voor vertrek op onze website, deze worden met zorg geselecteerd, zoals u dat van ons gewend bent. Bekijk onze website voor de dag tot dag omschrijving.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 645,-
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station Achterzijde Tourhalte
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan Kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Geleen- Busstation Centrum
Sittard- Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Urmond- Carpoolplaats naast Van der Valk Hotel
Echt Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station
Venlo- NS Station
Venray- Hotel Asteria (bij voldoende deelname)
Eindhoven- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Naar het land van trollen en fjorden, in een unieke combinatie met de boven de pool-cirkel gelegen en werkelijk schitterende eilandengroep de Lofoten! Noorwegen betekent: adembenemende landschappen. Elke fjord heeft zijn eigen karakter en schoonheden om te ontdekken. De Sognefjord wordt terecht de koning van de fjorden genoemd, omdat het zowel de diepste als de langste fjord van het land is. Hoewel de Geirangerfjord relatief kort is, is het landschap des te spectaculairder. Een boottocht over het stille water, langs meeslepende watervallen, biedt onvergetelijke foto's en indrukken. De fotogenieke eilandengroep Lofoten liggen midden in de Noorse Zee, ruim boven de Poolcirkel. Deze bijzondere streek biedt een schitterend landschap met imposante bergen, diepe fjorden, rode huisjes en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de zeevogelkolonies altijd te horen is. Van noord naar zuid doen we eilandhoppen. Langs talloze fjorden met veerboten, door tunnels en over bruggen. Gaat u mee op deze complete rondreis vol geweldige uitzichten en natuur?
Dagprogramma

Dag 1 - Kiel-Oslo

Na een vroeg vertrek uit Limburg, met diverse pauzes onderweg naar haven van Kiel voor overtocht naar Oslo. We dineren aan boord. Er zijn tal van faciliteiten voor u te vermaken. Overnachting aan boord in binnenhutten.

Dag 2 - Oslo-Trondheim

We ontbijten aan boord en varen in de richting van Oslo, aankomst tegen 10.00. De hoofdstad ligt mooi aan het Oslofjord. We maken een korte rondrit door het centrum, en rijden vervolgens in noordelijke richting via Lillehammer, aan het  meer Mjösa gelegen, door het Gudbrandsdal en het Rondane-Nationalpark naar de omgeving van Trondheim voor diner en overnachting. We bezoeken Trondheim later in het programma.

Dag 3 - Trondheim-Mo I Rana

Na het onbijt verder noordelijk in de richting van de Lofoten, we rijden door een gebied met prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Hier zijn nog vele duizenden jaren oude grottekeningen te zien zoals het grote rendier “Bolareinen”. Ook komen we langs de grootste zalmtrap van Europa. We pauzeren in de havenplaats Mosjöen aan het Vefsnfjord met houten paalwoningen waar restaurants en ateliers in gevestigd zijn. De eindbestemming van vandaag is Mo I Rana aan Ranafjord. Maak nog een wandeling over de fjordpromenade. Overnachting in Mo I Rana

Dag 4 - Poolcirkel-Lofoten

We rijden over de poolcirkel, waar we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum Polarsirkelsenteret. Verder naar Bognes voor de prachtige overtocht naar Lödingen, aan het begin van de Lofoten, geniet van de natuur! Deze bijzondere streek biedt een schitterend landschap met imposante bergen, diepe fjorden en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de zeevogelkolonies altijd te horen is. Lonely Planet noemt het een van de mooiste reisbestemmingen ter wereld! Overnachting op de Lofoten in een lokale klasse hotel.

Dag 5 - Lofoten

Dag 4 en 5 verblijven we op de Lofoten. We maken we een rondrit over de Lofoten o.l.v. een gids. We bezoeken Svolvaer, de hoofdstad. Het symbool van de stad is de 569 meter hoge Svolværgeita  “Geitenberg” met zijn twee opmerkelijke hoorns en het historische Henningsvaer. Uiteraard mogen de mooie vissersdorpen aan de westkust niet ontbreken, maken we een boottocht en brengen een bezoek aan het stokvismuseum. Overnachting op de Lofoten in een lokale klasse hotel.

Dag 6 - Lofoten-Bodo

Nog een dag op de Lofoten! Vanavond dineren we nog op de Lofoten. Pas om 20.30u varen we weg, met een prachtig uitzicht, en het is zeer waarschijnlijk de hele bootreis (ca. 4u) nog licht. Geniet en maak prachtige foto’s. Na een late aankomst rijden we naar ons hotel in Bodo voor overnachting.

 

Dag 7 - Bodo-Sandnessjöen

U heeft de mogelijkheid iets langer te slapen/ontbijten, aan het einde van de ochtend rijden we het volgende hoogtepunt tegenmoet, vandaag ziet u de beroemde kuststraat Kystriksveien, een van de mooiste routes van Noorwegen in zuidelijke richting. Langs Fjorden, imposante bergen en leuke dorpjes. We rijden voorbij aan de grote gletsjer Svartisen. In totaal varen we over 3 fjorden, tijdens de overtocht Jektvik–Kilboghamn, passeren we weer de poolcirkel. Uiteraard maken we diverse stops voor foto’s en een korte wandeling. We overnachten in de omgeving van Mo I Rana.

Dag 8 - Sandnessjöen-Trondheim

Vandaag verder naar het mooi gelegen Brönnöysund, tussen bergen en fjorden. Vervolgens via Namsos naar Trondheim. We brengen een bezoek aan het centrum. De universiteitsstad staat bekend om o.a. de Nidaros-domkerk, een imposant bouwwerk. De kathedraal is de belangrijkste kerk van Noorwegen, waar ook de koningen werden gekroond. De stad is erg gezellig. Overnachting en diner in Trondheim.

Dag 9 - Trollstigen

Een van de hoogtepunten. De avontuurlijke pasweg Trollstigen. Bij de door UNESCO beschermde Geirangerfjord. Met een hellingsgraad van 9% bestaat de Trollstigen bergweg uit 11 haarspeldbochten. Rondom de weg zijn hoge bergen. De bergen hebben allemaal statige namen als Kongen (‘de Koning’), Dronningen (‘de Koningin’) en bisschop (‘de bisschop’). Onderweg werkelijk onvergetelijke panorama’s! Zeker de waterval Stigfossen (180m) die zich in het diepe stort. We pauzeren op het uitzichtpunt. Verder naar het Gudbrandsjuvet ravijn en na een korte overtocht bereiken we Stranda, voor overnachting en diner.

Dag 10 - Geirangerfjord & Sognefjord

Een echte Fjorden dag! Het diepblauwe Geirangerfjord omringd door spectaculaire kliffen, hoge bergen en watervallen, vormt een schitterend decor en kunstwerk. Verder langs het Norddalsfjord, vele meren en de grootste gletsjer Böyabreen naar het Sognefjord, het langste en diepste fjord in Noorwegen. Eén van zijn vertakkingen, het Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We overnachten en dineren in de omgeving van Hafslo.

Dag 11 - Vik, watervallen en stad "Bergen"

Verder langs de oevers van het Fjord naar Hella voor de overtocht naar Vangsnes, we maken een fotostop in Vik, met de schitterende staafkerk. Vervolgens langs de fotogenieke waterval Tvinnefoss naar de stad Bergen, ook wel de poort naar de Fjorden genoemd. De Bergenaren zijn een trots volk, die deze trots op hun stad en haar rijke geschiedenis en tradities graag uitdragen. We maken dan ook een stadsrondleiding o.l.v. een lokale gids. De hanzewerf Bryggen is het belangrijkste erfgoed van deze tijd en UNESCO werelderfgoed. Proeft u ook een heerlijk vers gevangen visje?  We overnachten vandaag in de omgeving van Kinsarvik.

Dag 12 - Hardangervidda - Oslo - Overtocht

Deze ochtend rijden we over de Hardangerbrug naar de hoogvlakte Hardangervidda, met een beetje geluk zien we hier nog enkele rendieren. Via Geilo en het groene Hallingdal naar Oslo. Hier verlaten we Noorwegen, en gaan aan boord van de Stena Line voor een overtocht naar Frederikshavn. Bekijk zeker het mooie uitzicht vanaf het zonnedek als het schip uitvaart in de richting van open zee. Diner en overnachting aan boord.

Dag 13 - Frederikshavn-Hamburg

Na een ontbijt aan boord arriveren we in de ochtend in het Deense Frederikshavn, door het Deense landschap rijden we vandaag naar Hamburg. In de late namiddag heeft u nog enkele uurtjes vrije tijd in het centrum van Hamburg. We overnachten en dineren nabij Hamburg.

Dag 14 - Thuisreis

De laatste reisdag, de laatste paar honderd kilometers naar Nederland. Onderweg kunt u alvast de vele foto’s bekijken en een selectie maken, maar kiezen zal moeilijk zijn, u heeft zo veel natuurschoon gezien! gezien de afgelopen 14 dagen. We arriveren in de namiddag terug in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Goede middenklasse hotels

Deze reis verblijven we op heen- en terugreis aan boord van ferry’s in 2-persoons cabines, in Noorwegen en op de Lofoten overnachten we in typische nette drie-en viersterrenhotels, kamers met eigen badkamer en WiFi. De laatste nacht overnachten we in de omgeving van Hamburg. De exacte hotelnamen staan enkele weken voor vertrek op onze website, deze worden met zorg geselecteerd, zoals u dat van ons gewend bent. Bekijk onze website voor de dag tot dag omschrijving.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 645,-
Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station Achterzijde Tourhalte
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan Kerk
Brunssum- Lindeplein
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Geleen- Busstation Centrum
Sittard- Mgr. Claessensstraat Schouwburg
Urmond- Carpoolplaats naast Van der Valk Hotel
Echt Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station
Venlo- NS Station
Venray- Hotel Asteria (bij voldoende deelname)
Eindhoven- NS Station (bij voldoende deelname)
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe royal-class touringcar met toilet, airco en minibar
 • 11 nachten o.b.v. halfpension in goede middenklasse hotels
 • 2 nachten aan boord van ferry met diner
 • Ferry Kiel-Oslo en Oslo-Frederikshavn
 • Bezoek aan Oslo en Trondheim o.l.v. gidsen
 • 3-daags verblijf op de Lofoten incl. excursieprogramma
 • Trollfjordcruise (3u) incl. vissoep
 • Bezoek aan Stokvismuseum
 • Beroemde Atlantische weg
 • Trollstigen pasweg
 • UNESCO Geirangerfjord, Sognefjord en Hardangerfjord
 • Rondleiding stad Bergen o.l.v. gids
 • Unieke vergezichten en excursies!
 • Begeleiding door deskundige chauffeur/reisleider

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Overige informatie

 • Programma is onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers : 16