Met diverse proeverijen en een bezoek aan Verona!

Het Gardameer, nu 2 dagen langer voor nóg meer vakantieplezier! Het is het mooiste en het grootste meer van Italië en heeft een omtrek van maar liefst ruim 158 kilometer, alleen maar azuurblauw water, schitterend! Het meer ligt in een indrukwekkend landschap met citroenbomen en cipressen, en wordt omgeven door bergen, mooie stranden, en enorm veel bezienswaardigheden in de regio. U logeert tijdens deze heerlijke reis in het mooie Park Hotel Casimiro Village**** in het idyllische dorpje San Felice del Benaco, op basis van halfpension. Het rustige stadje bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer. Deze wordt gekenmerkt door smalle straatjes en groene tuinen. Het kerkdorpje Portese ligt direct aan het meer en heeft een leuke haven met gezellige restaurantjes. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer. Uiteraard bezoekt u tijdens deze reis het prachtige Isola del Garda, nog steeds een privébezit, met indrukwekkend natuurschoon, een villa en uiteraard een Italiaanse proeverij. Ook bezoekt u Trentino, Sirmione en de mooie stad Verona. Dankzij Shakespeare is Verona eeuwig het toneel van de liefde! Zoals u van ons gewend bent is de transfer naar de luchthaven Düsseldorf per luxe touringcar inclusief evenals de ervaren Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding die vanaf dag één met u meereist. Het Gardameer is bij uitstek geschikt voor een heerlijke vakantie en natuurlijk het echte Italiaanse leven! Gaat u mee?    

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Milaan – San Felice del Benaco

Vanuit uw opstapplaats rijdt u per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf voor uw rechtstreekse vlucht naar Milaan. Bij aankomst staat de transferbus voor u klaar die u naar het prachtige San Felice del Benaco rijdt waar u incheckt in het Park Hotel Casimiro Village****. Het hotel is omgeven door een prachtige tuin en voorzien van restaurant, bar, receptie, liften, 2 buitenzwembaden, wellness en een binnenbad. Voor nog meer comfort verblijft u in een superior kamer. Dinerbuffet in uw hotel.

Dag 2 - Rondom het Gardameer incl. proeverij olijfolie

Rondom het Gardameer

Na het ontbijt volgt er een prachtige dag waarin u de omgeving van het Gardameer gaat ontdekken. Geniet van de prachtige kleuren die het landschap u biedt, afwisselend en iedere keer weer fotogeniek! In het Noorden ziet u de toppen van de imposante Dolomieten terwijl het zuiden wordt omringd door glooiende groen beboste heuvels. Burchten en kastelen getuigen van een rijk verleden. U gaat het allemaal zien, beleven en ontdekken. Uiteraard onder leiding van een lokale gids. Tevens maakt u een uitgebreide stop bij een olijfolie molen; U krijgt uitleg over de verschillende kwaliteit en de volle smaak van juist deze extra virgine olijfolie. Uiteraard wordt er ook geproefd! Niet alleen de olijfolie maar ook een Italiaanse proeverij en een glas wijn. U dineert en overnacht in uw hotel.

Dag 3 - Isola del Garda incl boot en proeverij

Isola del Garda

Na het ontbijt wacht u wederom een unieke ervaring. Het sprookjes eiland Isola del Garda. Vanuit uw hotel wandelt u naar de aanlegsteiger waar u op de privé boot stapt die u afzet aan de oever van Isola del Garda. Deze parel is al meer dan honderd jaar in privébezit van de Italiaanse adellijke familie Borghese Cavazza. U kijkt uw ogen uit, het natuurschoon is overweldigend; exotische planten, bijzondere bloemen, talrijke cipressen, azaleas, magnolia’s noem het maar op. Ondanks dat de familie nog steeds in de villa woont, is het eiland sinds 2001 open voor bezoekers. U kunt in het paleis enkele imposante kamers bezoeken en als kers op de taart wordt u ontvangen met een Italiaanse proeverij; deze bestaat o.a. uit een heerlijk aperitief; 2 soorten wijnen, 3 soorten kaas, salami, olijven, pizza, fruit, ham, salades. Kortom genieten van het Italiaanse leven! Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Trentino panoramarit o.l.v gids

Trentino

Na het ontbijt rijden we samen met onze lokale gids richting Trentino, een autonome regio. Trentino maakt indruk met zijn berglandschap en talrijke kastelen, maar ook met middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kleine steden. We maken een stop in Arco met zijn Art Nouveau gebouwen, parken en het oude kasteel. Daarna rijden door naar Tenno. Het gelijknamige kasteel uit de 12e eeuw torent hoog boven het dorp uit en biedt u een fantastisch uitzicht! Onder Tenno ligt Varone, met zijn unieke waterval. Bijzonder bezienswaardig is het dorp Canale, een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Italië. Er zijn smalle, geplaveide straatjes, betoverende bogen, kleine binnenplaatsen, huizen die samenkomen zoals in de oude dorpen uit de 13e eeuw. Aan het eind van de dag leert u de culinaire kant van Trentino kennen. Naast olijven en wijn is de regio een van de bekendste gebieden voor grappa productie. Duik in de geschiedenis en productie van grappa en overtuig uzelf van het plezier van grappa. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Verona o.l.v. gids

Verona 

Na het ontbijt staat het prachtig Verona op het programma! De stad van de wereldberoemde balkon scene ook wel de Pozzo dell’Amore genoemd, de bron van de liefde. Natuurlijk wordt een bezoek aan de Arena di Verona niet vergeten, een prachtig Romeins amfitheather waar nog vele opera uitvoeringen plaatsvinden. Ook gaat u onder leiding van de lokale gids naar de Santa Maria Antica kerk, het Castelveccio museum, het San Pietro kasteel. In deze 2000 jaar oude stad komt u niet uitgekeken met als middelpunt natuurlijk de Piazza del Erbe dat wordt beschouwd als één van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië. U dineert in uw hotel.

Dag 6 - Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag; relaxen en gebruik maken van alle faciliteiten van uw fijne hotel en de omgeving. Uw reisbegeleider informeert u graag over de mogelijkheden van vandaag. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7 - Sirmione

Sirmione

Na het ontbijt gaat u richting Sirmione, een prachtig veelzijdig stadje. De oude binnenstad van Sirmione wordt gekenmerkt door smalle straatjes en rustige pleintjes. Hier vindt u tal van boetiekjes en antiekwinkels, cafés en restaurants. Met ultramoderne spa faciliteiten heeft Sirmione het grootste privé kuuroord in Italië. Vanmiddag is ter vrije besteding in uw vakantieplaats, geniet van uw laatste diner en overnachting in uw hotel. 

Dag 8 - Terugreis

San Felice del Benaco – Milaan – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Malpensa voor u terugvlucht naar Düsseldorf. Na de landing volgt de transfer per luxe touringcar naar Limburg. Dan komt er vandaag een einde aan een fantastische reis waar alle facetten aanbod kwamen; natuur, cultuur en Italiaanse flair. We hopen dat u genoten heeft en zien u graag terug op één van onze reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Park Hotel Casimiro Village ****

Het Park Hotel Casimiro is de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie aan het Gardameer! Met uitzicht op het prachtige strand van San Felice del Benaco, kunt u genieten van buitengewone uitzichten. Het Park Hotel Casimiro ligt te midden van z’n eigen tuinen. Het biedt een prachtige plek voor ontspanning en heeft 2 grote buitenzwembaden. Casimiro maakt deel uit van de Blu Hotels-keten en beschikt over elegante kamers en liggen verspreid over het terrein. U verblijft in een superior kamer voor nog meer comfort!  Elke kamer heeft airconditioning, een satelliet-tv en een eigen badkamer met bad/douche en haardroger. ‘s Avonds kunt u genieten van heerlijke gerechten van het uitgebreide buffet.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Park Hotel Casimiro Village ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Het Gardameer, nu 2 dagen langer voor nóg meer vakantieplezier! Het is het mooiste en het grootste meer van Italië en heeft een omtrek van maar liefst ruim 158 kilometer, alleen maar azuurblauw water, schitterend! Het meer ligt in een indrukwekkend landschap met citroenbomen en cipressen, en wordt omgeven door bergen, mooie stranden, en enorm veel bezienswaardigheden in de regio. U logeert tijdens deze heerlijke reis in het mooie Park Hotel Casimiro Village**** in het idyllische dorpje San Felice del Benaco, op basis van halfpension. Het rustige stadje bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer. Deze wordt gekenmerkt door smalle straatjes en groene tuinen. Het kerkdorpje Portese ligt direct aan het meer en heeft een leuke haven met gezellige restaurantjes. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer. Uiteraard bezoekt u tijdens deze reis het prachtige Isola del Garda, nog steeds een privébezit, met indrukwekkend natuurschoon, een villa en uiteraard een Italiaanse proeverij. Ook bezoekt u Trentino, Sirmione en de mooie stad Verona. Dankzij Shakespeare is Verona eeuwig het toneel van de liefde! Zoals u van ons gewend bent is de transfer naar de luchthaven Düsseldorf per luxe touringcar inclusief evenals de ervaren Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding die vanaf dag één met u meereist. Het Gardameer is bij uitstek geschikt voor een heerlijke vakantie en natuurlijk het echte Italiaanse leven! Gaat u mee?    
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Milaan – San Felice del Benaco

Vanuit uw opstapplaats rijdt u per luxe touringcar naar de luchthaven van Düsseldorf voor uw rechtstreekse vlucht naar Milaan. Bij aankomst staat de transferbus voor u klaar die u naar het prachtige San Felice del Benaco rijdt waar u incheckt in het Park Hotel Casimiro Village****. Het hotel is omgeven door een prachtige tuin en voorzien van restaurant, bar, receptie, liften, 2 buitenzwembaden, wellness en een binnenbad. Voor nog meer comfort verblijft u in een superior kamer. Dinerbuffet in uw hotel.

Dag 2 - Rondom het Gardameer incl. proeverij olijfolie

Rondom het Gardameer

Na het ontbijt volgt er een prachtige dag waarin u de omgeving van het Gardameer gaat ontdekken. Geniet van de prachtige kleuren die het landschap u biedt, afwisselend en iedere keer weer fotogeniek! In het Noorden ziet u de toppen van de imposante Dolomieten terwijl het zuiden wordt omringd door glooiende groen beboste heuvels. Burchten en kastelen getuigen van een rijk verleden. U gaat het allemaal zien, beleven en ontdekken. Uiteraard onder leiding van een lokale gids. Tevens maakt u een uitgebreide stop bij een olijfolie molen; U krijgt uitleg over de verschillende kwaliteit en de volle smaak van juist deze extra virgine olijfolie. Uiteraard wordt er ook geproefd! Niet alleen de olijfolie maar ook een Italiaanse proeverij en een glas wijn. U dineert en overnacht in uw hotel.

Dag 3 - Isola del Garda incl boot en proeverij

Isola del Garda

Na het ontbijt wacht u wederom een unieke ervaring. Het sprookjes eiland Isola del Garda. Vanuit uw hotel wandelt u naar de aanlegsteiger waar u op de privé boot stapt die u afzet aan de oever van Isola del Garda. Deze parel is al meer dan honderd jaar in privébezit van de Italiaanse adellijke familie Borghese Cavazza. U kijkt uw ogen uit, het natuurschoon is overweldigend; exotische planten, bijzondere bloemen, talrijke cipressen, azaleas, magnolia’s noem het maar op. Ondanks dat de familie nog steeds in de villa woont, is het eiland sinds 2001 open voor bezoekers. U kunt in het paleis enkele imposante kamers bezoeken en als kers op de taart wordt u ontvangen met een Italiaanse proeverij; deze bestaat o.a. uit een heerlijk aperitief; 2 soorten wijnen, 3 soorten kaas, salami, olijven, pizza, fruit, ham, salades. Kortom genieten van het Italiaanse leven! Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Trentino panoramarit o.l.v gids

Trentino

Na het ontbijt rijden we samen met onze lokale gids richting Trentino, een autonome regio. Trentino maakt indruk met zijn berglandschap en talrijke kastelen, maar ook met middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kleine steden. We maken een stop in Arco met zijn Art Nouveau gebouwen, parken en het oude kasteel. Daarna rijden door naar Tenno. Het gelijknamige kasteel uit de 12e eeuw torent hoog boven het dorp uit en biedt u een fantastisch uitzicht! Onder Tenno ligt Varone, met zijn unieke waterval. Bijzonder bezienswaardig is het dorp Canale, een van de mooiste middeleeuwse dorpjes van Italië. Er zijn smalle, geplaveide straatjes, betoverende bogen, kleine binnenplaatsen, huizen die samenkomen zoals in de oude dorpen uit de 13e eeuw. Aan het eind van de dag leert u de culinaire kant van Trentino kennen. Naast olijven en wijn is de regio een van de bekendste gebieden voor grappa productie. Duik in de geschiedenis en productie van grappa en overtuig uzelf van het plezier van grappa. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Verona o.l.v. gids

Verona 

Na het ontbijt staat het prachtig Verona op het programma! De stad van de wereldberoemde balkon scene ook wel de Pozzo dell’Amore genoemd, de bron van de liefde. Natuurlijk wordt een bezoek aan de Arena di Verona niet vergeten, een prachtig Romeins amfitheather waar nog vele opera uitvoeringen plaatsvinden. Ook gaat u onder leiding van de lokale gids naar de Santa Maria Antica kerk, het Castelveccio museum, het San Pietro kasteel. In deze 2000 jaar oude stad komt u niet uitgekeken met als middelpunt natuurlijk de Piazza del Erbe dat wordt beschouwd als één van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië. U dineert in uw hotel.

Dag 6 - Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag; relaxen en gebruik maken van alle faciliteiten van uw fijne hotel en de omgeving. Uw reisbegeleider informeert u graag over de mogelijkheden van vandaag. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 7 - Sirmione

Sirmione

Na het ontbijt gaat u richting Sirmione, een prachtig veelzijdig stadje. De oude binnenstad van Sirmione wordt gekenmerkt door smalle straatjes en rustige pleintjes. Hier vindt u tal van boetiekjes en antiekwinkels, cafés en restaurants. Met ultramoderne spa faciliteiten heeft Sirmione het grootste privé kuuroord in Italië. Vanmiddag is ter vrije besteding in uw vakantieplaats, geniet van uw laatste diner en overnachting in uw hotel. 

Dag 8 - Terugreis

San Felice del Benaco – Milaan – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Malpensa voor u terugvlucht naar Düsseldorf. Na de landing volgt de transfer per luxe touringcar naar Limburg. Dan komt er vandaag een einde aan een fantastische reis waar alle facetten aanbod kwamen; natuur, cultuur en Italiaanse flair. We hopen dat u genoten heeft en zien u graag terug op één van onze reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Park Hotel Casimiro Village ****

Het Park Hotel Casimiro is de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie aan het Gardameer! Met uitzicht op het prachtige strand van San Felice del Benaco, kunt u genieten van buitengewone uitzichten. Het Park Hotel Casimiro ligt te midden van z’n eigen tuinen. Het biedt een prachtige plek voor ontspanning en heeft 2 grote buitenzwembaden. Casimiro maakt deel uit van de Blu Hotels-keten en beschikt over elegante kamers en liggen verspreid over het terrein. U verblijft in een superior kamer voor nog meer comfort!  Elke kamer heeft airconditioning, een satelliet-tv en een eigen badkamer met bad/douche en haardroger. ‘s Avonds kunt u genieten van heerlijke gerechten van het uitgebreide buffet.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Park Hotel Casimiro Village ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar Düsseldorf v.v.
 • Rechtstreekse vlucht naar Milaan/Malpensa v.v.
 • 20 kg ruimbagage per persoon
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 7 nachten in Park hotel Casimiro Village **** in San Felice del Benaco verblijf in een superior kamer!
 • 7 x ontbijtbuffet
 • 7 x diner in vorm van uitgebreid buffet, waarvan 1 avond met lokale gerechten
 • 1 x koffie/thee met gebak in het hotel
 • Gratis toegang tot de wellnessruimte en zwembad
 • Hele dagexcursie rondom het Gardameer met lokale gids
 • Bezichtiging olijfoliemolen incl. proeverij (olie, wijn, snack)
 • Hele dagexcursie Isola del Garda o.l.v. lokale gids,
 • Boottransfer Isola del Garda incl. uitgebreid aperitief met Italiaanse lekkernijen
 • Hele dagexcursie Trentino o.l.v. gids incl. Grappa-genot
 • Hele dagexcursie Verona o.l.v. gids
 • Halve dagexcursie Sirmione o.l.v. gids
 • Mini reisgids per kamer
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails onder voorbehoud van wijzigingen
 • Programma is onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden