Bijzonder en hip, boordevol excursies!

Onze TOPPER wederom in het programma, 5 dagen lang genieten, ook op culinair niveau, want deze reis is All Inclusive dus uw ontbijt, lunch en diner zijn tijdens deze reis net als de vele excursies inbegrepen. Krakau wordt ook wel 'Het Florence van Polen' genoemd. Wanneer u deze reis maakt, begrijpt u meteen waarom. De stad is prachtig! Krakau is de op een na grootste stad in Polen. Deze bruisende metropool ligt aan de rivier de Wisla. Tevens is Krakau een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Er staan nog veel vooroorlogse gebouwen, dit maakt de stad nu juist zo authentiek en sprankelend. Tijdens deze reis logeert u in het zeer centraal gelegen 4* hotel Rakowicka Residence Aparthotel, zodat u in de avond ook heerlijk kunt flaneren op het bekendste plein, De Grote Markt is tevens het grootste middeleeuwse stadsplein in Europa. De talrijke terrasjes nodigen uit tot een drankje en een hapje. Probeert u vooral het gerechtje blini's met gerookte zalm. De bekende delicatesse! Het plein dateert van de 13e eeuw en is omgeven door monumentale panden en heerlijke terrasjes. Naast de historische dieptepunten die u gaat bezoeken heeft Krakau veel meer te bieden. Wist u dat in de buurt van deze hippe stad een aantal wijnboeren heerlijke wijn bottelen? Wij hebben voor u een rondleiding geregeld en uiteraard mag er geproefd worden (n.v.t. tijdens oktoberreis).  U brengt tevens een bezoek aan de bekende Joodse wijk. Lange tijd was Kazimierz een aparte stad naast Krakau. Een unieke reis met alle mogelijke ingrediënten! Natuurlijk zijn alle excursies die worden aangeboden INCLUSIEF. Zoals u van ons gewend bent is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven ook inbegrepen in de prijs. Natuurlijk reist onze ervaren Het Zuiden en Jacobs Reizen reisbegeleiding de gehele reis met u mee. Wilt u Krakau leren kennen als de stad die sprankelend en mooi is in deze nieuwe tijd dan is dit de perfecte reis voor u!  

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Eindhoven – Krakau & Kazimierz

Vanuit uw opstapplaats brengen wij u vanochtend per touringcar naar de luchthaven van Eindhoven waar u met Transavia rechtstreeks naar Krakau vliegt. Na de landing wacht een bus op u voor de transfer (ca. 30 minuten) naar het centraal gelegen hotel Rakowicka Residence. Daar wordt uw bagage afgegeven, uw kamersleutel krijgt u later vandaag. Vervolgens heeft u vandaag al uw eerste excursie maar eerst is er tijd voor een heerlijk kopje koffie! Samen met een ervaren gids bezoekt u het voormalige Joodse kwartier Kazimierz –  het district ten zuiden van de oude stad dat meer dan 500 jaar lang het centrum van het Joodse leven was. Voordat het stelselmatig werd vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt u het hart van het artistieke, Boheemse karakter van Krakau achter de houten luiken van tientallen antiekwinkels en kunstgalerijen. U geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Rond 16.00 uur bent u weer terug in uw hotel waar u de kamersleutel wordt overhandigd. Diner is rond 19.00 uur in een lokaal restaurant vlakbij uw hotel. Overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Zoutmijn Wieliczka

Zoutmijn Wieliczka 

Na een vroeg ontbijt in uw hotel bezoekt u een van de oudste zoutmijnen ter wereld, deze staat tevens op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Een bijzonder ondergronds schouwspel dat zéér de moeite waard is. U krijgt uitleg van een ervaren lokale gids over het werken in de mijn door de eeuwen heen. Ook komen de ondergrondse meren en indrukwekkende kunstwerken gemaakt van zout ruimschoots aan bod. Het meest opvallende is een complete ondergrondse kathedraal, waarin alles is opgetrokken uit zout. De kathedraal en andere ruimtes zijn zo nu en dan nog in gebruik voor feesten en speciale missen. Na deze uitgebreide tour is het tijd voor een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch heeft u heerlijk vrije tijd zodat u in uw eigen tempo de stad Krakau kunt ontdekken. In de avond maken we een Krakau wodka tour. Aansluitend diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Rynek museum

Rynek Museum

Na het ontbijt staat uw lokale gids weer rond 11.00 uur op u te wachten voor een spectaculaire rondleiding in het Rynek Underground Museum. Op Rynek Główny, het grote marktplein in het hart van Krakau, staat u op eeuwenoude geschiedenis. Sinds 2010 is het mogelijk om af te dalen in die geschiedenis. Het museum Rynek Underground is het resultaat van vijf jaar archeologische opgravingen onder het plein en biedt een bijzonder inkijkje in het Krakau van eeuwen terug. Door de geluidseffecten, films en projecties lijkt het soms of u zelf over de middeleeuwse markt loopt. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens krijgt u van uw lokale gids een uitgebreide rondleiding door het historische centrum van Krakau. Daarna volgt rond 19.00 uur het diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Auschwitz en vrije tijd

Auschwitz en vrije tijd

Na een vroeg ontbijt staat vandaag in het teken van Auschwitz. Dit emotionele deel van de geschiedenis mogen wij bij een bezoek aan Krakau niet overslaan. Ter plekke wordt u door een lokale gids rondgeleid. De indrukwekkende verhalen en hetgeen u gaat aanschouwen zal door eenieder op eigen wijze worden ervaren. Op de terugweg is er tijd voor een latere lunch in een lokaal restaurant. Daarna heeft u heerlijk vrije tijd om door de stad te slenteren. Een lekker drankje te drinken op één van de vele terrassen, shoppen kan natuurlijk ook! Bent u nog op zoek naar souvenirs dan kunt u naar de Florianska stadspoort of op vijftien minuten loopafstand van het grote plein is de half overdekte markt Stary Kleparz. Uw diner is vanavond weer inclusief, in wederom een gezellig lokaal restaurant. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Wawel kasteel - Srebrna Gora Winery- terugreis

Wawel kasteel – Srebgrna Gora Winery – Krakau – Eindhoven – Limburg 

Hoewel vandaag de terugvlucht staat gepland is er nog een heerlijke dag met 2 prachtige excursies. Na het ontbijt staat uw lokale gids weer voor u klaar. Ditmaal bezoekt u het prachtige Wawel Kasteel. De Wawel heuvel vormt het hart van Krakau. Op deze kleine heuvel midden in de stad staat het fantastische Wawel kasteel met op de binnenplaats de grote Wawel kathedraal. Vervolgens heeft u een uitgebreide tour met uw gids door de slaapkamers van de koningen van weleer. Pracht, praal, geschiedenis en veel hemelbedden. Na dit indrukwekkend bezoek volgt uw laatste lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens brengt de reis u bij de wijngaard Srebgrna Gora Winery waar u een begeleide rondleiding krijgt en waar een kleine wijnproeverij is gepland zodat u kunt proosten op Krakau en de prachtige herinneringen die u gemaakt heeft de afgelopen week. In de vroege avond is de transfer naar de luchthaven vanwaar u met Transavia terugvliegt. Na de landing staat onze luxe touringcar klaar om u weer veilig naar uw Limburgse opstapplaats te brengen. Wij zien u graag terug op één van onze andere reizen.

Srebgrna Gora Winery is niet van toepassing op de reis van 24-10-2021.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Rakowicka Residence Aparthotel ****

We verblijven in het zeer goed gewaardeerde (9,5) Aparthotel Rakowicka Residence dat ligt nabij de Stare Miasto, centrum van Krakau, dicht bij de Galeria Krakowska, de Lakenhal en het Adam Mickiewicz-monument. Alle kamers zijn voorzien van uitgebreide faciliteiten en modern ingericht met een zitje een flascreen-tv met satellietzenders, een koelkast en koffie- en thee faciliteiten. Badkamer met bad/douche en haardroger. De lunches en diners zijn in lokale restaurants.

Hotel verzorging: Volpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (februari 2022)€ 74,-
Eenpersoonskamer (april, juli en oktober 2022)€ 112,-

Website Rakowicka Residence Aparthotel ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Onze TOPPER wederom in het programma, 5 dagen lang genieten, ook op culinair niveau, want deze reis is All Inclusive dus uw ontbijt, lunch en diner zijn tijdens deze reis net als de vele excursies inbegrepen. Krakau wordt ook wel 'Het Florence van Polen' genoemd. Wanneer u deze reis maakt, begrijpt u meteen waarom. De stad is prachtig! Krakau is de op een na grootste stad in Polen. Deze bruisende metropool ligt aan de rivier de Wisla. Tevens is Krakau een van de belangrijkste cultuursteden van Europa. Er staan nog veel vooroorlogse gebouwen, dit maakt de stad nu juist zo authentiek en sprankelend. Tijdens deze reis logeert u in het zeer centraal gelegen 4* hotel Rakowicka Residence Aparthotel, zodat u in de avond ook heerlijk kunt flaneren op het bekendste plein, De Grote Markt is tevens het grootste middeleeuwse stadsplein in Europa. De talrijke terrasjes nodigen uit tot een drankje en een hapje. Probeert u vooral het gerechtje blini's met gerookte zalm. De bekende delicatesse! Het plein dateert van de 13e eeuw en is omgeven door monumentale panden en heerlijke terrasjes. Naast de historische dieptepunten die u gaat bezoeken heeft Krakau veel meer te bieden. Wist u dat in de buurt van deze hippe stad een aantal wijnboeren heerlijke wijn bottelen? Wij hebben voor u een rondleiding geregeld en uiteraard mag er geproefd worden (n.v.t. tijdens oktoberreis).  U brengt tevens een bezoek aan de bekende Joodse wijk. Lange tijd was Kazimierz een aparte stad naast Krakau. Een unieke reis met alle mogelijke ingrediënten! Natuurlijk zijn alle excursies die worden aangeboden INCLUSIEF. Zoals u van ons gewend bent is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven ook inbegrepen in de prijs. Natuurlijk reist onze ervaren Het Zuiden en Jacobs Reizen reisbegeleiding de gehele reis met u mee. Wilt u Krakau leren kennen als de stad die sprankelend en mooi is in deze nieuwe tijd dan is dit de perfecte reis voor u!  
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Eindhoven – Krakau & Kazimierz

Vanuit uw opstapplaats brengen wij u vanochtend per touringcar naar de luchthaven van Eindhoven waar u met Transavia rechtstreeks naar Krakau vliegt. Na de landing wacht een bus op u voor de transfer (ca. 30 minuten) naar het centraal gelegen hotel Rakowicka Residence. Daar wordt uw bagage afgegeven, uw kamersleutel krijgt u later vandaag. Vervolgens heeft u vandaag al uw eerste excursie maar eerst is er tijd voor een heerlijk kopje koffie! Samen met een ervaren gids bezoekt u het voormalige Joodse kwartier Kazimierz –  het district ten zuiden van de oude stad dat meer dan 500 jaar lang het centrum van het Joodse leven was. Voordat het stelselmatig werd vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier vindt u het hart van het artistieke, Boheemse karakter van Krakau achter de houten luiken van tientallen antiekwinkels en kunstgalerijen. U geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Rond 16.00 uur bent u weer terug in uw hotel waar u de kamersleutel wordt overhandigd. Diner is rond 19.00 uur in een lokaal restaurant vlakbij uw hotel. Overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Zoutmijn Wieliczka

Zoutmijn Wieliczka 

Na een vroeg ontbijt in uw hotel bezoekt u een van de oudste zoutmijnen ter wereld, deze staat tevens op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Een bijzonder ondergronds schouwspel dat zéér de moeite waard is. U krijgt uitleg van een ervaren lokale gids over het werken in de mijn door de eeuwen heen. Ook komen de ondergrondse meren en indrukwekkende kunstwerken gemaakt van zout ruimschoots aan bod. Het meest opvallende is een complete ondergrondse kathedraal, waarin alles is opgetrokken uit zout. De kathedraal en andere ruimtes zijn zo nu en dan nog in gebruik voor feesten en speciale missen. Na deze uitgebreide tour is het tijd voor een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch heeft u heerlijk vrije tijd zodat u in uw eigen tempo de stad Krakau kunt ontdekken. In de avond maken we een Krakau wodka tour. Aansluitend diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Rynek museum

Rynek Museum

Na het ontbijt staat uw lokale gids weer rond 11.00 uur op u te wachten voor een spectaculaire rondleiding in het Rynek Underground Museum. Op Rynek Główny, het grote marktplein in het hart van Krakau, staat u op eeuwenoude geschiedenis. Sinds 2010 is het mogelijk om af te dalen in die geschiedenis. Het museum Rynek Underground is het resultaat van vijf jaar archeologische opgravingen onder het plein en biedt een bijzonder inkijkje in het Krakau van eeuwen terug. Door de geluidseffecten, films en projecties lijkt het soms of u zelf over de middeleeuwse markt loopt. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens krijgt u van uw lokale gids een uitgebreide rondleiding door het historische centrum van Krakau. Daarna volgt rond 19.00 uur het diner. Overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Auschwitz en vrije tijd

Auschwitz en vrije tijd

Na een vroeg ontbijt staat vandaag in het teken van Auschwitz. Dit emotionele deel van de geschiedenis mogen wij bij een bezoek aan Krakau niet overslaan. Ter plekke wordt u door een lokale gids rondgeleid. De indrukwekkende verhalen en hetgeen u gaat aanschouwen zal door eenieder op eigen wijze worden ervaren. Op de terugweg is er tijd voor een latere lunch in een lokaal restaurant. Daarna heeft u heerlijk vrije tijd om door de stad te slenteren. Een lekker drankje te drinken op één van de vele terrassen, shoppen kan natuurlijk ook! Bent u nog op zoek naar souvenirs dan kunt u naar de Florianska stadspoort of op vijftien minuten loopafstand van het grote plein is de half overdekte markt Stary Kleparz. Uw diner is vanavond weer inclusief, in wederom een gezellig lokaal restaurant. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Wawel kasteel - Srebrna Gora Winery- terugreis

Wawel kasteel – Srebgrna Gora Winery – Krakau – Eindhoven – Limburg 

Hoewel vandaag de terugvlucht staat gepland is er nog een heerlijke dag met 2 prachtige excursies. Na het ontbijt staat uw lokale gids weer voor u klaar. Ditmaal bezoekt u het prachtige Wawel Kasteel. De Wawel heuvel vormt het hart van Krakau. Op deze kleine heuvel midden in de stad staat het fantastische Wawel kasteel met op de binnenplaats de grote Wawel kathedraal. Vervolgens heeft u een uitgebreide tour met uw gids door de slaapkamers van de koningen van weleer. Pracht, praal, geschiedenis en veel hemelbedden. Na dit indrukwekkend bezoek volgt uw laatste lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens brengt de reis u bij de wijngaard Srebgrna Gora Winery waar u een begeleide rondleiding krijgt en waar een kleine wijnproeverij is gepland zodat u kunt proosten op Krakau en de prachtige herinneringen die u gemaakt heeft de afgelopen week. In de vroege avond is de transfer naar de luchthaven vanwaar u met Transavia terugvliegt. Na de landing staat onze luxe touringcar klaar om u weer veilig naar uw Limburgse opstapplaats te brengen. Wij zien u graag terug op één van onze andere reizen.

Srebgrna Gora Winery is niet van toepassing op de reis van 24-10-2021.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Rakowicka Residence Aparthotel ****

We verblijven in het zeer goed gewaardeerde (9,5) Aparthotel Rakowicka Residence dat ligt nabij de Stare Miasto, centrum van Krakau, dicht bij de Galeria Krakowska, de Lakenhal en het Adam Mickiewicz-monument. Alle kamers zijn voorzien van uitgebreide faciliteiten en modern ingericht met een zitje een flascreen-tv met satellietzenders, een koelkast en koffie- en thee faciliteiten. Badkamer met bad/douche en haardroger. De lunches en diners zijn in lokale restaurants.

Hotel verzorging: Volpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (februari 2022)€ 74,-
Eenpersoonskamer (april, juli en oktober 2022)€ 112,-

Website Rakowicka Residence Aparthotel ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Eindhoven v.v.
 • Rechtstreekse vlucht met Transavia Eindhoven - Krakau v.v.
 • 10 kg. handbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 4 nachten in 4* hotel Rakowicka Residence Aparthotel op basis van volpension
 • 4 x ontbijt in het hotel
 • 5 x lunch, iedere dag in een ander lokaal restaurant
 • 4 x diner, iedere dag in een ander lokaal restaurant
 • Bezoek aan Kazimierz met NL-gids
 • Bezoek aan Wieliczka zoutmijn incl. NL-gids en entree
 • Excursie Rynek Underground Museum met NL- gids
 • Excursie historische hart Krakau met NL-gids
 • Bezoek en entree Auschwitz incl. lokale gids
 • Bezoek aan Wawel Kasteel incl. NL gids
 • Bezoek en rondleiding wijngaard Srebrna Góra incl. een proeverij (n.v.t. reis oktober)
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchtdetails zijn onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en riviercruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden