Madeira, inclusief een bezoek aan het unieke bloemenfestival!

Madeira

De lente op Madeira wordt gekroond als een koningin, met natuurlijk tijdens de voorjaarsreis een bezoek aan het beroemde Bloemenfeest! Een kleurrijk spektakel dat u op zondag van dichtbij gaat beleven! Madeira is dé parel in de Atlantische Oceaan. Een mooi, veelzijdig tot Portugal behorend eiland, dat u enerzijds verrast met lieflijke bloemenpracht en vervolgens weer verbaast met ruige kustlijnen. Door de ligging geniet men hier van een heerlijk klimaat waardoor er bijna het hele jaar door toeristen te vinden zijn. U vindt hier dan ook een weelderige vegetatie, dat komt o.a. door slim aangelegde irrigatiekanaaltjes (levada’s). Wij stelden een mooie 8-daagse reis samen waarbij u vanuit uw heerlijke hotel het Alto Lido 4*  dagelijks zeer boeiende excursies maakt. Het hotel heeft een fantastisch uitzicht op zee en is centraal gelegen. U logeert hier op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent zijn alle excursies zoals aangeboden in het programma INCLUSIEF! U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige hoofdstad Funchal, waar u de botanische tuin in volle glorie kunt aanschouwen. U ontdekt de indrukwekkende ruige kustlijn van Madeira en vanaf het hoogste uitzichtpunt, Pico dos Barcelos kunt u spectaculaire foto's maken. Na 1 week heeft het prachtige Madeira al haar geheimen prijsgegeven. Uiteraard is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven v.v. inbegrepen in de prijs. Zoals u van ons gewend bent wordt de reis uitgevoerd met onze ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Madeira wacht in al haar pracht en praal op u, gaat u mee?

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Funchal

Per luxe touringcar vanuit uw opstapplaats naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Funchal. Op Madeira is het één uur vroeger. Bij aankomst volgt de transfer naar 4* hotel Alto Lido in Funchal. Dit hotel is in 2018 volledig gerenoveerd en beschikt over 3 restaurants en bar. Alle kamers zijn mooi ingericht en beschikken over een zitje, airco, tv, telefoon, en een kluisje. De badkamer is voorzien van een bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben balkon met een mooi uitzicht. Diner in het hotel.

Dag 2 - Funchal & Botanische Tuin incl. wijnproeverij

Funchal & Botanische Tuin incl. wijnproeverij

Na het ontbijt maakt u vandaag uitgebreid kennis met de hoofdstad van het eiland: Funchal. U ziet de vele bezienswaardigheden: de Kathedraal, de markthallen, subtropische parkjes, mooie kerken, interessante musea, afwisselende winkelstraten en een bedrijvig havenkwartier. Uiteraard allemaal onder leiding van een lokale gids. Vervolgens bezoekt u de schitterende botanische tuin en wacht u een proeverij in een van de oudste wijnkelders. De middag is vrij te besteden in de stad. U dineert in uw hotel.

Dag 3 - Het westen van Madeira - Porto Moniz

Het westen van Madeira

Deze hele dagtocht brengt u eerst naar het vissersdorp Camara de Lobos. U reist verder via het wijnbouwgebied Estreito langs de zuidkust naar het imposante Cabo Girao, met 590 meter de hoogste en steilste kust van Europa. In Sao Vicente staat een prachtige barokke kerk. Langs een waterval gaat u naar het meest noord-westelijke punt: Porto Moniz. Dit stadje is bekend vanwege de natuurlijke zeezwembaden uit zwart lava. Hier wordt de lunch (inclusief) gebruikt. Na de middag wordt de hoogvlakte Paúl da Serra overgestoken en begint u aan de afdaling. Tot slot brengt u nog een bezoek aan Ponta do Sol. U dineert in uw hotel.

Dag 4 - Santana en de oostkust

Santana  en de Oost kust

Na het ontbijt brengt deze dag u richting Santana en de prachtige oostkust. U gaat naar het mandenvlechtersdorp Camacha en vervolgens naar het beschermde natuurgebied Ribeiro Frio. Hier groeien en bloeien o.a. mahonie, laurier en alle kleuren heide en planten. In Santana treft u talrijke met strooien daken bedekte huisjes aan en via het suikerrietengebied Porto da Cruz belandt u in Machico, het oudste dorp op Madeira, hier kunt u genieten van een lokale  lunch en een drankje (inclusief). Dit allemaal onder de bevlogen leiding van een lokale gids. Via de kustweg gaat u in de late namiddag terug naar uw hotel, waar u dineert.

Dag 5 - Nonnendal + afdaling in traditionele korf

Het Nonnendal

Na het ontbijt wacht u wederom een ware beleving! De naam Curral das Freiras, wat zoveel betekent als ‘Nonnendal’, ontstond toen kloosterlingen Funchal ontvluchtten via een nauwelijks te vinden wandelpad en zich zo in de afgelegen vallei verborgen hielden voor Franse zeerovers die Madeira binnenvielen. De enige berijdbare weg naar het dorp werd in 1959 aangelegd en kronkelt omhoog langs en rond de flanken van de stijle bergen. Prachtige vergezichten zullen u vergezellen onder weg naar het Nonnendal. Het product van Curral das Freiras zijn kastanjes. Kastanje cake, kastanje likeur, kastanje soep… alles draait hier gewoon om kastanjes. Een spectaculaire afdaling in een traditionele korf is tevens inbegrepen. U heeft het diner in uw hotel.

Dag 6 - Het fantastische bloemenfestival (voorjaar)

Het fantastische bloemenfestival 

Vandaag staat een uniek spektakel op het programma! De lente op Madeira wordt gekroond als een koningin, met het Bloemenfeest, elk jaar na Pasen. Tijdens de viering van de lente en het begin van de weelderige groei in dit seizoen, die nog intenser is op Madeira door het subtropische klimaat, is Funchal het toneel van een kleurrijk spektakel, het Bloemenfeest. De feestelijkheden beginnen op zaterdag, wanneer duizenden kinderen, gekleed volgens de voorschriften, op het plein Praça do Município samenkomen om deel te nemen aan de “bouw” van een bloemenmuur – Muro da Esperança – De Muur van de Hoop. Vandaag, op zondag, rijden tientallen allegorische wagens, versierd met een zee van karakteristieke bloemen van het eiland, in een grote optocht en laten een licht en vluchtig parfum achter in de straten – dit is de grote bloemenoptocht – o cortejo da Flor. Tegelijkertijd maken de kunstenaars uit Madeira onvergetelijke bloementapijten die op strategische plekken in de stad worden gelegd en worden er wedstrijden gehouden voor de beste etalagedecoraties, met bloemen natuurlijk! De rest van de middag heeft u heerlijk de tijd om alle feestelijkheden te zien en te beleven op eigen gelegenheid. Diner in uw hotel.

Tijdens de reis van juni, september en oktober is deze dag geheel ter vrije beschikking.

Dag 7 - Kabelbaan- Monte Palace Tuinen

Monte Palace Tuinen

De kabelbaan brengt u naar Monte. De rit van 20 minuten heeft een adembenemende uitzicht over de baai van Funchal. Eenmaal boven aangekomen bezichtigt u de Monte Palace-tuin. Bij de ingang van de tuinen in het noorden staan ​​twee Fo-dogs gemaakt van marmer, mythische dieren die meestal als bewakers te vinden zijn bij de ingang van tempels. In hun halfopen snuit zit een ronddraaiende bal, die volgens Chinese opvattingen geluk brengt aan degenen die hem een ​​keer volledig draaien. Het ontwerp is gebaseerd op de Aziatische stijl. Daarom zijn er verschillende pagodes, boeddhistische sculpturen, stenen stoelen met mooie versieringen en verschillende stenen lantaarns te zien. Centrale componenten zijn ook vijvers, watervallen en sierlijke bruggen. Cycladen en verschillende boomvarens komen ook uit Azië, hun weelderige groen contrasteert met het rood en zwart van de bruggen en leuningen. Vandaag de dag beslaat Monte Palace Tropical Garden een oppervlakte van wel 70 000 km2. Op deze gigantische oppervlakte vind je een indrukwekkende verzameling van zowel inheemse als exotische planten en bloemen. Ook kunst heeft een plekje in de tuinen, in een van de expositiezalen, of langs de wandelpaden, omringd door groen. Zeer fotogenieke omgeving! Diner in uw hotel. 

Dag 8 - Terugreis

Funchal – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven waar u terugvliegt naar Düsseldorf. Natuurlijk staat de luxe touringcar weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er helaas een einde aan deze prachtige reis naar Madeira. Uw vele foto’s en mooie belevenissen zullen nog lang het onderwerp van gesprek zijn bij thuiskomst. Graag zien we u weer terug op één van onze reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Alto Lido 4*

Het 4-sterrenhotel Alto Lido is gerenoveerd in 2018 en ligt in het belangrijkste gebied van Funchal – Lido.  Het beschikt over een verwarmd binnenzwembad, een buitenzwembad en spa-faciliteiten. Het hotel heeft 3 restaurants. Uw kamer is modern ingericht met een flatscreen-tv met kabelzenders, een eigen badkamer met bad of douche, een haardroger, airconditioning, telefoon, een kluisje, gratis WiFi en een balkon. Het hotel heeft een eigen pendeldienst van en naar het centrum van Funchal, de reis duurt ongeveer 5 minuten en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (mei 2022)€ 178,-
Eenpersoonskamer (juni 2022)€ 270,-
Eenpersoonskamer (september en oktober 2022)€ 170,-

Website Hotel Alto Lido 4*

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie

Madeira

De lente op Madeira wordt gekroond als een koningin, met natuurlijk tijdens de voorjaarsreis een bezoek aan het beroemde Bloemenfeest! Een kleurrijk spektakel dat u op zondag van dichtbij gaat beleven! Madeira is dé parel in de Atlantische Oceaan. Een mooi, veelzijdig tot Portugal behorend eiland, dat u enerzijds verrast met lieflijke bloemenpracht en vervolgens weer verbaast met ruige kustlijnen. Door de ligging geniet men hier van een heerlijk klimaat waardoor er bijna het hele jaar door toeristen te vinden zijn. U vindt hier dan ook een weelderige vegetatie, dat komt o.a. door slim aangelegde irrigatiekanaaltjes (levada’s). Wij stelden een mooie 8-daagse reis samen waarbij u vanuit uw heerlijke hotel het Alto Lido 4*  dagelijks zeer boeiende excursies maakt. Het hotel heeft een fantastisch uitzicht op zee en is centraal gelegen. U logeert hier op basis van halfpension. Zoals u van ons gewend bent zijn alle excursies zoals aangeboden in het programma INCLUSIEF! U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige hoofdstad Funchal, waar u de botanische tuin in volle glorie kunt aanschouwen. U ontdekt de indrukwekkende ruige kustlijn van Madeira en vanaf het hoogste uitzichtpunt, Pico dos Barcelos kunt u spectaculaire foto's maken. Na 1 week heeft het prachtige Madeira al haar geheimen prijsgegeven. Uiteraard is de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven v.v. inbegrepen in de prijs. Zoals u van ons gewend bent wordt de reis uitgevoerd met onze ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Madeira wacht in al haar pracht en praal op u, gaat u mee?
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Düsseldorf – Funchal

Per luxe touringcar vanuit uw opstapplaats naar de luchthaven van Düsseldorf voor de vlucht naar Funchal. Op Madeira is het één uur vroeger. Bij aankomst volgt de transfer naar 4* hotel Alto Lido in Funchal. Dit hotel is in 2018 volledig gerenoveerd en beschikt over 3 restaurants en bar. Alle kamers zijn mooi ingericht en beschikken over een zitje, airco, tv, telefoon, en een kluisje. De badkamer is voorzien van een bad/douche en haardroger. Alle kamers hebben balkon met een mooi uitzicht. Diner in het hotel.

Dag 2 - Funchal & Botanische Tuin incl. wijnproeverij

Funchal & Botanische Tuin incl. wijnproeverij

Na het ontbijt maakt u vandaag uitgebreid kennis met de hoofdstad van het eiland: Funchal. U ziet de vele bezienswaardigheden: de Kathedraal, de markthallen, subtropische parkjes, mooie kerken, interessante musea, afwisselende winkelstraten en een bedrijvig havenkwartier. Uiteraard allemaal onder leiding van een lokale gids. Vervolgens bezoekt u de schitterende botanische tuin en wacht u een proeverij in een van de oudste wijnkelders. De middag is vrij te besteden in de stad. U dineert in uw hotel.

Dag 3 - Het westen van Madeira - Porto Moniz

Het westen van Madeira

Deze hele dagtocht brengt u eerst naar het vissersdorp Camara de Lobos. U reist verder via het wijnbouwgebied Estreito langs de zuidkust naar het imposante Cabo Girao, met 590 meter de hoogste en steilste kust van Europa. In Sao Vicente staat een prachtige barokke kerk. Langs een waterval gaat u naar het meest noord-westelijke punt: Porto Moniz. Dit stadje is bekend vanwege de natuurlijke zeezwembaden uit zwart lava. Hier wordt de lunch (inclusief) gebruikt. Na de middag wordt de hoogvlakte Paúl da Serra overgestoken en begint u aan de afdaling. Tot slot brengt u nog een bezoek aan Ponta do Sol. U dineert in uw hotel.

Dag 4 - Santana en de oostkust

Santana  en de Oost kust

Na het ontbijt brengt deze dag u richting Santana en de prachtige oostkust. U gaat naar het mandenvlechtersdorp Camacha en vervolgens naar het beschermde natuurgebied Ribeiro Frio. Hier groeien en bloeien o.a. mahonie, laurier en alle kleuren heide en planten. In Santana treft u talrijke met strooien daken bedekte huisjes aan en via het suikerrietengebied Porto da Cruz belandt u in Machico, het oudste dorp op Madeira, hier kunt u genieten van een lokale  lunch en een drankje (inclusief). Dit allemaal onder de bevlogen leiding van een lokale gids. Via de kustweg gaat u in de late namiddag terug naar uw hotel, waar u dineert.

Dag 5 - Nonnendal + afdaling in traditionele korf

Het Nonnendal

Na het ontbijt wacht u wederom een ware beleving! De naam Curral das Freiras, wat zoveel betekent als ‘Nonnendal’, ontstond toen kloosterlingen Funchal ontvluchtten via een nauwelijks te vinden wandelpad en zich zo in de afgelegen vallei verborgen hielden voor Franse zeerovers die Madeira binnenvielen. De enige berijdbare weg naar het dorp werd in 1959 aangelegd en kronkelt omhoog langs en rond de flanken van de stijle bergen. Prachtige vergezichten zullen u vergezellen onder weg naar het Nonnendal. Het product van Curral das Freiras zijn kastanjes. Kastanje cake, kastanje likeur, kastanje soep… alles draait hier gewoon om kastanjes. Een spectaculaire afdaling in een traditionele korf is tevens inbegrepen. U heeft het diner in uw hotel.

Dag 6 - Het fantastische bloemenfestival (voorjaar)

Het fantastische bloemenfestival 

Vandaag staat een uniek spektakel op het programma! De lente op Madeira wordt gekroond als een koningin, met het Bloemenfeest, elk jaar na Pasen. Tijdens de viering van de lente en het begin van de weelderige groei in dit seizoen, die nog intenser is op Madeira door het subtropische klimaat, is Funchal het toneel van een kleurrijk spektakel, het Bloemenfeest. De feestelijkheden beginnen op zaterdag, wanneer duizenden kinderen, gekleed volgens de voorschriften, op het plein Praça do Município samenkomen om deel te nemen aan de “bouw” van een bloemenmuur – Muro da Esperança – De Muur van de Hoop. Vandaag, op zondag, rijden tientallen allegorische wagens, versierd met een zee van karakteristieke bloemen van het eiland, in een grote optocht en laten een licht en vluchtig parfum achter in de straten – dit is de grote bloemenoptocht – o cortejo da Flor. Tegelijkertijd maken de kunstenaars uit Madeira onvergetelijke bloementapijten die op strategische plekken in de stad worden gelegd en worden er wedstrijden gehouden voor de beste etalagedecoraties, met bloemen natuurlijk! De rest van de middag heeft u heerlijk de tijd om alle feestelijkheden te zien en te beleven op eigen gelegenheid. Diner in uw hotel.

Tijdens de reis van juni, september en oktober is deze dag geheel ter vrije beschikking.

Dag 7 - Kabelbaan- Monte Palace Tuinen

Monte Palace Tuinen

De kabelbaan brengt u naar Monte. De rit van 20 minuten heeft een adembenemende uitzicht over de baai van Funchal. Eenmaal boven aangekomen bezichtigt u de Monte Palace-tuin. Bij de ingang van de tuinen in het noorden staan ​​twee Fo-dogs gemaakt van marmer, mythische dieren die meestal als bewakers te vinden zijn bij de ingang van tempels. In hun halfopen snuit zit een ronddraaiende bal, die volgens Chinese opvattingen geluk brengt aan degenen die hem een ​​keer volledig draaien. Het ontwerp is gebaseerd op de Aziatische stijl. Daarom zijn er verschillende pagodes, boeddhistische sculpturen, stenen stoelen met mooie versieringen en verschillende stenen lantaarns te zien. Centrale componenten zijn ook vijvers, watervallen en sierlijke bruggen. Cycladen en verschillende boomvarens komen ook uit Azië, hun weelderige groen contrasteert met het rood en zwart van de bruggen en leuningen. Vandaag de dag beslaat Monte Palace Tropical Garden een oppervlakte van wel 70 000 km2. Op deze gigantische oppervlakte vind je een indrukwekkende verzameling van zowel inheemse als exotische planten en bloemen. Ook kunst heeft een plekje in de tuinen, in een van de expositiezalen, of langs de wandelpaden, omringd door groen. Zeer fotogenieke omgeving! Diner in uw hotel. 

Dag 8 - Terugreis

Funchal – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven waar u terugvliegt naar Düsseldorf. Natuurlijk staat de luxe touringcar weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er helaas een einde aan deze prachtige reis naar Madeira. Uw vele foto’s en mooie belevenissen zullen nog lang het onderwerp van gesprek zijn bij thuiskomst. Graag zien we u weer terug op één van onze reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Alto Lido 4*

Het 4-sterrenhotel Alto Lido is gerenoveerd in 2018 en ligt in het belangrijkste gebied van Funchal – Lido.  Het beschikt over een verwarmd binnenzwembad, een buitenzwembad en spa-faciliteiten. Het hotel heeft 3 restaurants. Uw kamer is modern ingericht met een flatscreen-tv met kabelzenders, een eigen badkamer met bad of douche, een haardroger, airconditioning, telefoon, een kluisje, gratis WiFi en een balkon. Het hotel heeft een eigen pendeldienst van en naar het centrum van Funchal, de reis duurt ongeveer 5 minuten en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (mei 2022)€ 178,-
Eenpersoonskamer (juni 2022)€ 270,-
Eenpersoonskamer (september en oktober 2022)€ 170,-

Website Hotel Alto Lido 4*

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar Düsseldorf v.v.
 • Vlucht van Düsseldorf - Funchal v.v. incl. taxen en belastingen (o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg bagage per persoon
 • Hoteltransfers ter plaatse
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 7 nachten in 4* hotel Alto Lido
 • Verzorging op basis van halfpension
 • Welkomstdrankje
 • Halve dagexcursie Funchal & Botanische Tuin inclusief wijnproeverij
 • Hele dagexcursie Het westen van Madeira inclusief lunch en drankje
 • Hele dagexcursie Santana inclusief lunch en drankje
 • Halve dagexcursie Nonnendal + afdaling per korf
 • Halve dagexcursie naar het beroemde bloemenfestival op zondag (n.v.t. op juni, september en oktober reis)
 • Halve dagexcursie met kabelbaan naar Monte met een bezoek aan de Monte Palace Tuin
 • Minigidsje per kamer
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Niet genoemde maaltijden
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchtdetails onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden