Prachtige culturele reis met heel veel inclusief!

Mede door de enthousiaste reacties van onze klanten hebben wij deze reis wederom voor u ingekocht! Een unieke ervaring; de twee beeldbepalende steden van Rusland gecombineerd in deze prachtige reis. Moskou is een stad van scherpe tegenstellingen, ingewikkeld, maar bruisend en steeds moderner. De stad verandert elke dag, niets is meer zoals het vroeger was. Het communistische verleden van Moskou? U ziet er iets van terug tijdens het winkelen. Dan moet u niet meteen denken aan grote staatswinkels met weinig keus. Nee, in Moskou overheerst tegenwoordig juist de luxe, als tegenhanger van de soberheid van vroeger. U struikelt over de chique kledingzaken en parfumerieën. Ga duur sfeerproeven in het warenhuis GUM, dat direct aan het Rode Plein staat. Een bezoek aan Moskou is een verrijkende ervaring. Alleen al omdat er in deze stad zo ontzettend veel geschiedenis is geschreven. Als u dan eindelijk echt over het Rode Plein loopt, maakt dat indruk. Het plein is immens groot. Heel begrijpelijk dat dit het perfecte podium was voor de militaire parades ten tijde van het Sovjetregime. Naast het Rode Plein ligt de oude stadskern het Kremlin, waar ook de regering zetelt. Hier vindt u belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Tsarenklok. Dit is de grootste klok die ooit uit één stuk gegoten werd. Pal aan het Rode Plein staan enkele gebouwen waar Moskou overal ter wereld bekend om is. Sprookjesachtig is de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods, ofwel de Basiliuskathedraal. U herkent deze kerk uit duizenden, met de vele kleuren en ronde Russische vormen. Ze staat op alle foto’s en plaatjes die Moskou typeren. Dan is er natuurlijk de stad van Peter de Grote! St. Petersburg, een imposante stad met een kort, maar rijk verleden. Het is de stad die de rijkdom van de tsaren toont, maar hier is ook de extravagante bouwstijl van de Russisch-Orthodoxe kerk te zien. Met beroemde musea als de Hermitage en het Russisch Museum. Peter de Grote bewonderde alles wat met West-Europa te maken had, hij wil dan ook dat de stad een ‘venster op Europa’ wordt. Het gevolg is dat deze oostelijk gelegen stad een kenmerkende Westerse uitstraling krijgt. Opmerkelijk daarbij zijn de vele grachten, die bewust naar Amsterdams voorbeeld zijn gemaakt. Zoals u van ons gewend bent reist de ervaren Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding vanaf dag 1 met u mee, ter plekke zijn er Nederlandstalige gidsen aanwezig die u rondleiden. Alsof dat nog niet genoeg is verblijft u in beide steden in 4 sterren hotels, in Moskou is de verzorging op basis van halfpension en in St. Petersburg op basis van logies en ontbijt. Ook dit jaar is natuurlijk weer de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven Brussel inbegrepen! Wij hebben er zin in! Gaat u mee?  

Dag 1 - Limburg -  Brussel - Moskou

Vanuit uw Limburgse opstapplaats per bus naar Brussel waar u naar Moskou Sheremetyevo vliegt. Bij aankomst  wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* hotel Art Moscow in Moskou. In dit comfortabele hotel logeert u 3 nachten op basis van halfpension. Houdt u er rekening mee dat het in Rusland één uur later is? Uw dineert in uw hotel.

Dag 2 - Op verkenning door metropool Moskou

Na het ontbijt is het tijd om metropool Moskou te gaan ontdekken. U ontmoet vandaag u ervaren Nederlandstalige gids die u meeneemt voor een uitgebreide stadsrondrit. U begint met een bezoek aan het park waar Tsjaikovsky geinspireerd werd tot het componeren van Het Zwanenmeer. Ook rijdt u langs de indrukwekkende Novodevichii begraafplaats. Er liggen veel hooggeplaatste personen begraven waaronder Raisa Gorbatsjov. U kijkt u ogen uit en uiteraard is er genoeg tijd om die fotogenieke plekke vast te leggen met uw camera. Vervolgens is Het Kremlin aan de beurt! Een ommuurde stadsvesting met 20 torens en ca. 28 hectare groot. Gigantisch dus! U bezoekt de Maria Hemelvaart kathedraal en natuurlijk het Rode Plein. Vervolgens gaat de rondreis verder te voet en met de metro. Wist u dat deze metrostations ware kunstwerken zijn, fantastisch versierd! Bijvoorbeeld station Komsomolskaja versierd met schitterende mozaïeken en kroonluchters. Of Nowoslobodskaja met kleurrijke vensters en Majakowskaja dat wel een marmeren paleis lijkt. Na deze enerverende maar mooie dag is het tijd voor uw diner in uw hotel.

Dag 3 - Moskou

Na het ontbijt is de gids weer tot uw beschikking en rijdt u wederom door indrukwekkend Moskou; weer een heerlijke dag vol hoogtepunten! Nu vervolgt u uw reis naar o.a. een fotogeniek uitzichtpunt waar u een prachtige view heeft op het Kremlin. Uiteraard bezoekt u de grootste orthodoxe kathedraal ter wereld; de Chr. Verlosser kathedraal. De kathedraal is in 1991 opnieuw heropend na een verbouwing. Vervolgens neemt de gids u weer mee naar de metro waar nog meer ondergrondse musea worden gezocht!  Uw gids neemt u mee naar het GUM warenhuis, de Gorki-straat, het Puschkin monument. Er is aansluitend enige vrije tijd voor een persoonlijke wandeling door bijvoorbeeld het historische stadsdeel Kitai Gorod of heerlijk shoppen in het mega warenhuis GUM. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Moskou - St. Petersburg met de trein

U kunt op uw gemak ontbijten. De comfortabele hoge snelheidstrein naar St. Petersburg vertrekt in de middag. De gids begeleidt u in de loop van de ochtend per bus naar het treinstation. De comfortabele treinreis duurt ca. 4,5 uur. Bij aankomst in St. Petersburg is er al een korte kennismaking met de stad, de gids haalt u op bij het treinstation en u heeft dan al meteen een introductie rondrit door deze indrukwekkende stad. St. Petersburg is prachtig, werd ook gebouwd naar voorbeeld van Parijs en Florence. Valt het u ook op dat hier de totale hoogbouw in het centrum ontbreekt? De grachten zijn geïnspireerd door ons eigen Amsterdam. Geniet ook zeker van de prachtige architectuur. Aansluitend volgt de transfer naar uw 4 sterren hotel Moscow waar u de komende 4 nachten logeert op basis van logies/ontbijt. Uw Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding adviseert u uiteraard graag over dineradresjes. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Hermitage & Petrus & Paulus vesting

Na het ontbijt wacht u wederom een dag vol verrassingen en vooral kunstschatten! Uw ervaren gids is er weer klaar voor en zal u enthousiast vertellen over deze prachtige stad. De eerste stop is vandaag bij een knalblauwe kathedraal zeer fotogeniek! Dan brengt de reis u de Petrus & Paulus vesting daterend uit 1703 en gelegen op het Hazeneiland in de Neva rivier. Hier bevinden zich ook enkele musea en de Petrus & Paulus kathedraal. Vervolgens is het alweer tijd voor de lunch die voor u gereserveerd is. In de middag gaat u een deel van de wereldberoemde Hermitage zien! Wist u dat u ca. 11 jaar nodig heeft om alle pracht en praal te bewonderen en dan ook nog alleen wanneer u 7 dagen lang 6 uur per dag rondloopt. U kunt u vergapen en al die kostbare werken van o.a. Rubens, Rembrandt, Hals; Katharina de Grote wist wat ze mooi vond! De opgedane indrukken zullen verpletterend zijn! Overnachting in uw hotel.

Dag 6 - St. Petersburg Zarskoje Selo Puschkin

Na het ontbijt reist u naar de voorstad Zarskoje Selo, ook wel tsarendorp genoemd. Van 1937 tot 1992 was deze plaats vernoemd naar de wereldberoemde Russische dichter PUSCHKIN. In 1720 werd hier de privé zomerresidentie voor Katharina I, vrouw van Peter I, gebouwd. In het centrum van dit wereldberoemde kasteel en park ligt het Katharinaslot met de schitterende,historische schat: de barnstenen kamer. Ook het mooie park met meertjes en grotten nodigen uit voor een wandeling. Vanavond kunt u ook nog genieten van een heerlijke boottocht op de rivier de Neva. Overnachting in uw hotel.

Dag 7 - St. Petersburg Yusupov paleis

Na het onbijt rijdt u richting het Yusupov Paleis. U kunt met eigen ogen aanschouwen hoe leden van de Russische dynastieën leefden tijdens een rondleiding door het Yusupov paleis. Dit luxueuze gebouw aan de oever van de rivier de Mojka was eigendom van prinsen van de Yusupov-familie, de rijkste en meest aristocratische familie van Rusland. U ziet  indrukwekkende decoraties, zoals fresco’s, marmeren beelden, stucversieringen, reliëfs, Venetiaanse spiegels, gouden kroonluchters, prachtig meubilair, zachte zijden kledingstukken en tapijten. Bij een bezoek aan dit paleis krijgt u prima een inkijkje in de rijkdom en luxe van adellijke families in het tijdperk voor de revolutie. Dit paleis is de plaats waar Grigori Raspoetin, de favoriet van Tsaar Nicolaas II en diens vrouw, in december 1916 werd vermoord. Overnachting in uw hotel.

Dag 8 -  St. Petersburg - Brussel - Limburg

Vandaag is alweer de laatste dag van deze veelzijdige reis. Na u terugvlucht staat de luxe touringcar uiteraard weer klaar om u weer veilig richting Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een onvergetelijke reis! We zien u graag terug op één van onze andere reizen.



Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Art Moscow in Moskou ****

Hotel Art Moscow Voykovskaya ligt in de wijk Vojkovski in Moskou, op 8 km van het Spartak-stadion. Dit 4-sterrenhotel biedt gratis WiFi en een bar. De kamers van het hotel zijn voorzien van een telefoon, kluisje, airco,badkamer met bad/douche, toilet. Het metrostation ligt op ca. 10 minuten loopafstand.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (augustus 2022)€ 329,-
Eenpersoonskamer (oktober 2022)€ 249,-

Website Hotel Art Moscow in Moskou ****

Hotel Moscow **** in St. Petersburg

Dit 4-sterrenhotel ligt vlak bij de winkelstraat Nevski Prospekt in Sint-Petersburg en biedt kamers met airconditioning en 3 restaurants. Het metrostation Plosjtsjad Aleksandra Nevskogo bevindt zich op 50 meter afstand. De kamers van het Moscow Hotel zijn voorzien van een minibar, airconditioning, telefoon, kluisje, badkamer met bad/douche,toilet. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar. De Beef Bar Vosem op de 8e verdieping biedt een prachtig uitzicht op het historische centrum van Sint-Petersburg. Het Moscow Hotel ligt op 2 minuten lopen van de rivier de Neva. Met de metro reist u in slechts 15 minuten naar de bezienswaardigheden in het centrum van Sint-Petersburg. Dit zijn onder meer het Hermitage Museum, het Dvortsovaja Naberezhnaja (Paleisplein) en de Admiraliteit.

Hotel verzorging: Logies/ontbijt

Website Hotel Moscow **** in St. Petersburg

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Mede door de enthousiaste reacties van onze klanten hebben wij deze reis wederom voor u ingekocht! Een unieke ervaring; de twee beeldbepalende steden van Rusland gecombineerd in deze prachtige reis. Moskou is een stad van scherpe tegenstellingen, ingewikkeld, maar bruisend en steeds moderner. De stad verandert elke dag, niets is meer zoals het vroeger was. Het communistische verleden van Moskou? U ziet er iets van terug tijdens het winkelen. Dan moet u niet meteen denken aan grote staatswinkels met weinig keus. Nee, in Moskou overheerst tegenwoordig juist de luxe, als tegenhanger van de soberheid van vroeger. U struikelt over de chique kledingzaken en parfumerieën. Ga duur sfeerproeven in het warenhuis GUM, dat direct aan het Rode Plein staat. Een bezoek aan Moskou is een verrijkende ervaring. Alleen al omdat er in deze stad zo ontzettend veel geschiedenis is geschreven. Als u dan eindelijk echt over het Rode Plein loopt, maakt dat indruk. Het plein is immens groot. Heel begrijpelijk dat dit het perfecte podium was voor de militaire parades ten tijde van het Sovjetregime. Naast het Rode Plein ligt de oude stadskern het Kremlin, waar ook de regering zetelt. Hier vindt u belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de Tsarenklok. Dit is de grootste klok die ooit uit één stuk gegoten werd. Pal aan het Rode Plein staan enkele gebouwen waar Moskou overal ter wereld bekend om is. Sprookjesachtig is de Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods, ofwel de Basiliuskathedraal. U herkent deze kerk uit duizenden, met de vele kleuren en ronde Russische vormen. Ze staat op alle foto’s en plaatjes die Moskou typeren. Dan is er natuurlijk de stad van Peter de Grote! St. Petersburg, een imposante stad met een kort, maar rijk verleden. Het is de stad die de rijkdom van de tsaren toont, maar hier is ook de extravagante bouwstijl van de Russisch-Orthodoxe kerk te zien. Met beroemde musea als de Hermitage en het Russisch Museum. Peter de Grote bewonderde alles wat met West-Europa te maken had, hij wil dan ook dat de stad een ‘venster op Europa’ wordt. Het gevolg is dat deze oostelijk gelegen stad een kenmerkende Westerse uitstraling krijgt. Opmerkelijk daarbij zijn de vele grachten, die bewust naar Amsterdams voorbeeld zijn gemaakt. Zoals u van ons gewend bent reist de ervaren Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding vanaf dag 1 met u mee, ter plekke zijn er Nederlandstalige gidsen aanwezig die u rondleiden. Alsof dat nog niet genoeg is verblijft u in beide steden in 4 sterren hotels, in Moskou is de verzorging op basis van halfpension en in St. Petersburg op basis van logies en ontbijt. Ook dit jaar is natuurlijk weer de transfer per luxe touringcar naar de luchthaven Brussel inbegrepen! Wij hebben er zin in! Gaat u mee?  
Dagprogramma

Dag 1 - Limburg -  Brussel - Moskou

Vanuit uw Limburgse opstapplaats per bus naar Brussel waar u naar Moskou Sheremetyevo vliegt. Bij aankomst  wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* hotel Art Moscow in Moskou. In dit comfortabele hotel logeert u 3 nachten op basis van halfpension. Houdt u er rekening mee dat het in Rusland één uur later is? Uw dineert in uw hotel.

Dag 2 - Op verkenning door metropool Moskou

Na het ontbijt is het tijd om metropool Moskou te gaan ontdekken. U ontmoet vandaag u ervaren Nederlandstalige gids die u meeneemt voor een uitgebreide stadsrondrit. U begint met een bezoek aan het park waar Tsjaikovsky geinspireerd werd tot het componeren van Het Zwanenmeer. Ook rijdt u langs de indrukwekkende Novodevichii begraafplaats. Er liggen veel hooggeplaatste personen begraven waaronder Raisa Gorbatsjov. U kijkt u ogen uit en uiteraard is er genoeg tijd om die fotogenieke plekke vast te leggen met uw camera. Vervolgens is Het Kremlin aan de beurt! Een ommuurde stadsvesting met 20 torens en ca. 28 hectare groot. Gigantisch dus! U bezoekt de Maria Hemelvaart kathedraal en natuurlijk het Rode Plein. Vervolgens gaat de rondreis verder te voet en met de metro. Wist u dat deze metrostations ware kunstwerken zijn, fantastisch versierd! Bijvoorbeeld station Komsomolskaja versierd met schitterende mozaïeken en kroonluchters. Of Nowoslobodskaja met kleurrijke vensters en Majakowskaja dat wel een marmeren paleis lijkt. Na deze enerverende maar mooie dag is het tijd voor uw diner in uw hotel.

Dag 3 - Moskou

Na het ontbijt is de gids weer tot uw beschikking en rijdt u wederom door indrukwekkend Moskou; weer een heerlijke dag vol hoogtepunten! Nu vervolgt u uw reis naar o.a. een fotogeniek uitzichtpunt waar u een prachtige view heeft op het Kremlin. Uiteraard bezoekt u de grootste orthodoxe kathedraal ter wereld; de Chr. Verlosser kathedraal. De kathedraal is in 1991 opnieuw heropend na een verbouwing. Vervolgens neemt de gids u weer mee naar de metro waar nog meer ondergrondse musea worden gezocht!  Uw gids neemt u mee naar het GUM warenhuis, de Gorki-straat, het Puschkin monument. Er is aansluitend enige vrije tijd voor een persoonlijke wandeling door bijvoorbeeld het historische stadsdeel Kitai Gorod of heerlijk shoppen in het mega warenhuis GUM. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 4 - Moskou - St. Petersburg met de trein

U kunt op uw gemak ontbijten. De comfortabele hoge snelheidstrein naar St. Petersburg vertrekt in de middag. De gids begeleidt u in de loop van de ochtend per bus naar het treinstation. De comfortabele treinreis duurt ca. 4,5 uur. Bij aankomst in St. Petersburg is er al een korte kennismaking met de stad, de gids haalt u op bij het treinstation en u heeft dan al meteen een introductie rondrit door deze indrukwekkende stad. St. Petersburg is prachtig, werd ook gebouwd naar voorbeeld van Parijs en Florence. Valt het u ook op dat hier de totale hoogbouw in het centrum ontbreekt? De grachten zijn geïnspireerd door ons eigen Amsterdam. Geniet ook zeker van de prachtige architectuur. Aansluitend volgt de transfer naar uw 4 sterren hotel Moscow waar u de komende 4 nachten logeert op basis van logies/ontbijt. Uw Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding adviseert u uiteraard graag over dineradresjes. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Hermitage & Petrus & Paulus vesting

Na het ontbijt wacht u wederom een dag vol verrassingen en vooral kunstschatten! Uw ervaren gids is er weer klaar voor en zal u enthousiast vertellen over deze prachtige stad. De eerste stop is vandaag bij een knalblauwe kathedraal zeer fotogeniek! Dan brengt de reis u de Petrus & Paulus vesting daterend uit 1703 en gelegen op het Hazeneiland in de Neva rivier. Hier bevinden zich ook enkele musea en de Petrus & Paulus kathedraal. Vervolgens is het alweer tijd voor de lunch die voor u gereserveerd is. In de middag gaat u een deel van de wereldberoemde Hermitage zien! Wist u dat u ca. 11 jaar nodig heeft om alle pracht en praal te bewonderen en dan ook nog alleen wanneer u 7 dagen lang 6 uur per dag rondloopt. U kunt u vergapen en al die kostbare werken van o.a. Rubens, Rembrandt, Hals; Katharina de Grote wist wat ze mooi vond! De opgedane indrukken zullen verpletterend zijn! Overnachting in uw hotel.

Dag 6 - St. Petersburg Zarskoje Selo Puschkin

Na het ontbijt reist u naar de voorstad Zarskoje Selo, ook wel tsarendorp genoemd. Van 1937 tot 1992 was deze plaats vernoemd naar de wereldberoemde Russische dichter PUSCHKIN. In 1720 werd hier de privé zomerresidentie voor Katharina I, vrouw van Peter I, gebouwd. In het centrum van dit wereldberoemde kasteel en park ligt het Katharinaslot met de schitterende,historische schat: de barnstenen kamer. Ook het mooie park met meertjes en grotten nodigen uit voor een wandeling. Vanavond kunt u ook nog genieten van een heerlijke boottocht op de rivier de Neva. Overnachting in uw hotel.

Dag 7 - St. Petersburg Yusupov paleis

Na het onbijt rijdt u richting het Yusupov Paleis. U kunt met eigen ogen aanschouwen hoe leden van de Russische dynastieën leefden tijdens een rondleiding door het Yusupov paleis. Dit luxueuze gebouw aan de oever van de rivier de Mojka was eigendom van prinsen van de Yusupov-familie, de rijkste en meest aristocratische familie van Rusland. U ziet  indrukwekkende decoraties, zoals fresco’s, marmeren beelden, stucversieringen, reliëfs, Venetiaanse spiegels, gouden kroonluchters, prachtig meubilair, zachte zijden kledingstukken en tapijten. Bij een bezoek aan dit paleis krijgt u prima een inkijkje in de rijkdom en luxe van adellijke families in het tijdperk voor de revolutie. Dit paleis is de plaats waar Grigori Raspoetin, de favoriet van Tsaar Nicolaas II en diens vrouw, in december 1916 werd vermoord. Overnachting in uw hotel.

Dag 8 -  St. Petersburg - Brussel - Limburg

Vandaag is alweer de laatste dag van deze veelzijdige reis. Na u terugvlucht staat de luxe touringcar uiteraard weer klaar om u weer veilig richting Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een onvergetelijke reis! We zien u graag terug op één van onze andere reizen.



Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Art Moscow in Moskou ****

Hotel Art Moscow Voykovskaya ligt in de wijk Vojkovski in Moskou, op 8 km van het Spartak-stadion. Dit 4-sterrenhotel biedt gratis WiFi en een bar. De kamers van het hotel zijn voorzien van een telefoon, kluisje, airco,badkamer met bad/douche, toilet. Het metrostation ligt op ca. 10 minuten loopafstand.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (augustus 2022)€ 329,-
Eenpersoonskamer (oktober 2022)€ 249,-

Website Hotel Art Moscow in Moskou ****

Hotel Moscow **** in St. Petersburg

Dit 4-sterrenhotel ligt vlak bij de winkelstraat Nevski Prospekt in Sint-Petersburg en biedt kamers met airconditioning en 3 restaurants. Het metrostation Plosjtsjad Aleksandra Nevskogo bevindt zich op 50 meter afstand. De kamers van het Moscow Hotel zijn voorzien van een minibar, airconditioning, telefoon, kluisje, badkamer met bad/douche,toilet. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar. De Beef Bar Vosem op de 8e verdieping biedt een prachtig uitzicht op het historische centrum van Sint-Petersburg. Het Moscow Hotel ligt op 2 minuten lopen van de rivier de Neva. Met de metro reist u in slechts 15 minuten naar de bezienswaardigheden in het centrum van Sint-Petersburg. Dit zijn onder meer het Hermitage Museum, het Dvortsovaja Naberezhnaja (Paleisplein) en de Admiraliteit.

Hotel verzorging: Logies/ontbijt

Website Hotel Moscow **** in St. Petersburg

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar de luchthaven van Brussel v.v.
 • Vlucht Brussel - Moskou en St. Petersburg - Moskou - Brussel incl. taxen en belastingen
 • 23 kg. ruim- en 10 kg handbagage p.p.
 • Alle transfers ter plaatse
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 3 nachten in 4* hotel Art Moscow in Moskou o.b.v. halfpension
 • 4 nachten in 4* hotel Moscow in St. Petersburg o.b.v. logies/ontbijt
 • Treinreis Moskou - St. Petersburg (2e klas)
 • Stadsrondrit in Moskou incl. bezoek metrostation en metrorit
 • Excursie naar het Kremlin incl. entree kathedraal
 • Rondrit door St. Petersburg
 • Entree Hermitage
 • Entree Petrus & Paul vesting
 • Excursie naar Puschkin incl. entree Barnstenen kamer
 • Boottocht op de Neva
 • Nederlandstalige gids (inclusief headset/oortjes) in beide steden
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Visumkosten ca. € 145,- per persoon
 • Verzekeringen (Ruslanddekking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchtdetails onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • I.v.m. visumprocedure is reservering voor 5 juli noodzakelijk