Sardinië met een bezoek aan Corsica en alle excursies inclusief!

Bij het schilderachtige Sardinië denken we vaak aan prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee en gezellige stadjes als Alghero en Cagliari. Gelukkig is er  veel meer te ontdekken op dit prachtige eiland vol geschiedenis en natuurpracht! De mysterieuze stenen nuraghe monumenten, de graven van de reuzen, de oude mijnen in het zuidwesten en heuvels bebost met kurkbomen waarvan de rode bast roept om een fotostop. Trots is Sardinië ook op haar keuken. Aan de inmiddels populaire kust vind je nu de lekkerste visgerechten, 's ochtends vers gevangen en in de avond heerlijk op uw bord. U bezoekt Olbia, dit is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Bekend om zijn kathedraal San Simplicio. Last but zeker nog least gaat u ook nog een dag naar het nabijgelegen Corsica. Laat uw verrassen door de heerlijke Franse sfeer. Het Zuiden & Jacobs Reizen combineert in deze 8-daagse reis de uitbundige natuur en fascinerende cultuur. Wij bezorgen u een heerlijke week op Sardinië, een met wel heel veel natuurschoon gezegend eiland. U logeert 7 nachten op basis van halfpension in het 4* Blu Hotel Baja in Cannigione. U hoeft slechts één keer uw koffer uit te pakken want vanuit dit hotel zijn er vele dagexcursies die allemaal INCLUSIEF zijn. Hoe fijn is dat ! U wordt vergezeld door onze vertrouwde en zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Tevens is er de vertrouwde luxe touringcar transfer naar de luchthaven van Düsseldorf v.v. Het authentieke eiland Sardinië is klaar om ontdekt te worden door u!

Dag 1 - Woensdag 23 september

Limburg-Düsseldorf-Limburg

Vroeg in de morgen wordt u vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Düsseldorf gereden. U vliegt met Condor om 06.10 uur uur (onder voorbehoud)  naar Olbia. Bij aankomst, dit zal rond 08.10 uur zijn, wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* hotel Blue Baja in Cannigione.  Uw kamer beschikt over alle gewenste faciliteiten. De rest heeft u ter vrije beschikking om lekker bij te komen van het vroege vertrek. Diner in het hotel.

 

Dag 2 - Donderdag 24 september

Olbia en Costa Smeralda

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Olbia. Olbia is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Het klimaat is heet en zonnig, waardoor het een populaire vakantiebestemming is in Italië. U bezoekt de Romaanse kathedraal van San Simplicio. Begin de dag met een bezoek aan de 11e-eeuwse, Romaanse kathedraal van San Simplicio. De stadswandeling brengt u naar het historische centrum van de stad. U loopt langs de tombes van de Reuzen van Su Monte S’Abe e en het Castello di Pedres. U kunt prachtige foto’s maken van de ruines van het gigantische aquaduct vlakbij Olbia. Vervolgens heeft u een stadswandeling door Porto Cervo. Het kloppende hart van de Costa Smeralda. Dit is een heerlijk hippe stad met een prachtige jachthaven, een schitterend centrum en dat allemaal aan een smaragdgroen kustlijn. Laat u onderdompelen in deze typisch Sardijnse sfeer. Vervolgens maakt u nog een korte wandeling door Port Rotondo, dat zijn naam dankt aan de natuurlijke baai die bijna een perfecte cirkel beschrijft. In de namiddag arriveert u weer in uw hotel, waar u,  voordat u gaat dineren in hotel, nog even kunt relaxen.

Dag 3 - Vrijdag 25 september

La Maddelena en Caprera

Na het ontbijt wacht u een prachtige ‘island-hoppingtour’. Een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot Turqoise waarin dolfijnen zwemmen. U vaart met de veerboot naar La Maddalena waar u het historisch centrum bezoekt. Vervolgens rijdt u over de brug naar buureiland Caprera waar u het Garibaldi huis bezoekt. Garibaldi was de man die voor de eenwording van de Italiaanse republiek heeft gezorgd. Hij stierf op Caprera en in zijn toenmalige woning bevindt zich nu een museum. U arriveert in de late namiddag weer in uw hotel. U dineert wederom in uw hotel.

Dag 4 - Zaterdag 26 september

Alghero

Na het ontbijt gaat u vandaag richting het compacte centrum van Alghero, van oudsher een vissershaven. Tijdens de stadswandeling is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Midden in de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele, die u bezoekt. De veelkleurige koepel is het symbool van Alghero.U ziet de Catalaanse stadsmuur en het klooster San Francesco.U arriveert in de late namiddag in uw hotel. Daar dineert U.

 

 

Dag 5 - Zondag 27 september

Gallura en Gstelsardo

Na het ontbijt brengt de reis u vandaag via Gallura, het middelgebergte in het hart van het eiland dat omringd is door wijnbergen, naar Tempio Pausania waar u een bezoek brengt aan de Sint Pieter kathedraal, deze werd al gebouwd in de dertiende eeuw. De gevangenis “La Rotonda” heeft zoals de naam doet vernoemden een cirkelvormige binnenplaats. De reis brengt u daarna bij het kleine dorp Luras waar de zogenaamde  3 ‘olivastri’ staan. De oudste olijfboom is tussen de 3000 en 4000 jaar oud! U rijdt vervolgens door naar het middeleeuwse dorp Castelsardo. Het ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. Castelsardo is een knus dorp wat dankzij de vrolijk gekleurde huisjes doet denken aan de bekende Cinque Terra stadjes. Het historische fort torent boven het stadje uit en is tegenwoordig een museum. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de blauwe zee. Vervolgens rijdt u weer terug naar uw hotel waar u tevens dineert.

 

 

Dag 6 - Maandag 28 september

Nuoro en Orgosolo

Nuoro is een provincie hoofstad met zo’n 40.000 inwoners en ligt op een hoog-plateau. Het is een van de meest traditionele en conservatieve plaatsen in midden Sardinië. Orgosolo is bekend vanwege zijn bijzondere muurschilderingen (murales). Het dorp geldt op Sardinië als “bandietendorp” en heeft een bijzonder karakter. Hier wordt vandaag de dag nog de “vendetta” (bloedwraak) in praktijk gebracht. Vanuit Orgosolo werden talrijke ontvoeringen gepleegd. Vanaf de jaren 70 begonnen de bewoners d.m.v. de muurschilderingen aandacht te vragen voor de armoede en de opstanden in hun dorp. Rond lunchtijd heeft u een unieke en traditionele Sardijnse lunch bij een lokale schaapsherder met muziek! Vervolgens rijdt u weer richting uw hotel waar u dineert.

Dag 7 - Dinsdag 29 september

Corsica

Vandaag heeft u wederom een prachtige dag voor de boeg. Wij brengen u naar het eiland Corsica. Daar bezoekt u San Bonifacio. De stad zelf is zeer bezienswaardig, maar met name de ligging is bijzonder. Bonifacio is gebouwd op witte kalksteenrotsen die door de wind mooi uitgesleten zijn. Tegenover de oude stad is een uitzichtpunt vanwaar je de stad in zijn geheel ziet liggen. Het uitzicht vanaf hier is weergaloos. U ziet dat de oude stad voor een deel boven de zee zweeft.  Daarnaast is Bonifacio ook vanaf de zee te bewonderen. De oude stad van Bonifacio is omringd door een stadsmuur waar je ook een stukje op kunt wandelen. Vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over de stad en de kuststrook. Daarnaast kunt u lekker door de oude smalle straten langs de souvenirwinkeltjes en de horecagelegenheden slenteren. Diner in hotel.

Dag 8 - Woensdag 30 september

Olbia-Düsseldorf-Limburg

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Uw vlucht met Condor naar de luchthaven van Düsseldorf vertrekt om ca. 09.25 uur (onder voorbehoud), De aankomst in Düsseldorf is voorzien om ca. 11.25 uur. Uiteraard staat de luxe touringcar weer voor u klaar die u weer veilig naar Limburg rijdt. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sardinië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Blu Baja ****

Blu Hotel Baja ligt direct in het centrum van Cannigione di Arzachena op slechts 200 meter van de zee, in een gebied van bijzonder historisch belang. Het hotel biedt een buitenzwembad en een bar. Uw kamer beschikt over alle gewenste faciliteiten; zitje, a/c, televisie, badkamer met bad/douche en haardroger.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Hotel Blu Baja ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Bij het schilderachtige Sardinië denken we vaak aan prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee en gezellige stadjes als Alghero en Cagliari. Gelukkig is er  veel meer te ontdekken op dit prachtige eiland vol geschiedenis en natuurpracht! De mysterieuze stenen nuraghe monumenten, de graven van de reuzen, de oude mijnen in het zuidwesten en heuvels bebost met kurkbomen waarvan de rode bast roept om een fotostop. Trots is Sardinië ook op haar keuken. Aan de inmiddels populaire kust vind je nu de lekkerste visgerechten, 's ochtends vers gevangen en in de avond heerlijk op uw bord. U bezoekt Olbia, dit is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Bekend om zijn kathedraal San Simplicio. Last but zeker nog least gaat u ook nog een dag naar het nabijgelegen Corsica. Laat uw verrassen door de heerlijke Franse sfeer. Het Zuiden & Jacobs Reizen combineert in deze 8-daagse reis de uitbundige natuur en fascinerende cultuur. Wij bezorgen u een heerlijke week op Sardinië, een met wel heel veel natuurschoon gezegend eiland. U logeert 7 nachten op basis van halfpension in het 4* Blu Hotel Baja in Cannigione. U hoeft slechts één keer uw koffer uit te pakken want vanuit dit hotel zijn er vele dagexcursies die allemaal INCLUSIEF zijn. Hoe fijn is dat ! U wordt vergezeld door onze vertrouwde en zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Tevens is er de vertrouwde luxe touringcar transfer naar de luchthaven van Düsseldorf v.v. Het authentieke eiland Sardinië is klaar om ontdekt te worden door u!
Dagprogramma

Dag 1 - Woensdag 23 september

Limburg-Düsseldorf-Limburg

Vroeg in de morgen wordt u vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Düsseldorf gereden. U vliegt met Condor om 06.10 uur uur (onder voorbehoud)  naar Olbia. Bij aankomst, dit zal rond 08.10 uur zijn, wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* hotel Blue Baja in Cannigione.  Uw kamer beschikt over alle gewenste faciliteiten. De rest heeft u ter vrije beschikking om lekker bij te komen van het vroege vertrek. Diner in het hotel.

 

Dag 2 - Donderdag 24 september

Olbia en Costa Smeralda

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Olbia. Olbia is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Het klimaat is heet en zonnig, waardoor het een populaire vakantiebestemming is in Italië. U bezoekt de Romaanse kathedraal van San Simplicio. Begin de dag met een bezoek aan de 11e-eeuwse, Romaanse kathedraal van San Simplicio. De stadswandeling brengt u naar het historische centrum van de stad. U loopt langs de tombes van de Reuzen van Su Monte S’Abe e en het Castello di Pedres. U kunt prachtige foto’s maken van de ruines van het gigantische aquaduct vlakbij Olbia. Vervolgens heeft u een stadswandeling door Porto Cervo. Het kloppende hart van de Costa Smeralda. Dit is een heerlijk hippe stad met een prachtige jachthaven, een schitterend centrum en dat allemaal aan een smaragdgroen kustlijn. Laat u onderdompelen in deze typisch Sardijnse sfeer. Vervolgens maakt u nog een korte wandeling door Port Rotondo, dat zijn naam dankt aan de natuurlijke baai die bijna een perfecte cirkel beschrijft. In de namiddag arriveert u weer in uw hotel, waar u,  voordat u gaat dineren in hotel, nog even kunt relaxen.

Dag 3 - Vrijdag 25 september

La Maddelena en Caprera

Na het ontbijt wacht u een prachtige ‘island-hoppingtour’. Een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot Turqoise waarin dolfijnen zwemmen. U vaart met de veerboot naar La Maddalena waar u het historisch centrum bezoekt. Vervolgens rijdt u over de brug naar buureiland Caprera waar u het Garibaldi huis bezoekt. Garibaldi was de man die voor de eenwording van de Italiaanse republiek heeft gezorgd. Hij stierf op Caprera en in zijn toenmalige woning bevindt zich nu een museum. U arriveert in de late namiddag weer in uw hotel. U dineert wederom in uw hotel.

Dag 4 - Zaterdag 26 september

Alghero

Na het ontbijt gaat u vandaag richting het compacte centrum van Alghero, van oudsher een vissershaven. Tijdens de stadswandeling is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Midden in de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele, die u bezoekt. De veelkleurige koepel is het symbool van Alghero.U ziet de Catalaanse stadsmuur en het klooster San Francesco.U arriveert in de late namiddag in uw hotel. Daar dineert U.

 

 

Dag 5 - Zondag 27 september

Gallura en Gstelsardo

Na het ontbijt brengt de reis u vandaag via Gallura, het middelgebergte in het hart van het eiland dat omringd is door wijnbergen, naar Tempio Pausania waar u een bezoek brengt aan de Sint Pieter kathedraal, deze werd al gebouwd in de dertiende eeuw. De gevangenis “La Rotonda” heeft zoals de naam doet vernoemden een cirkelvormige binnenplaats. De reis brengt u daarna bij het kleine dorp Luras waar de zogenaamde  3 ‘olivastri’ staan. De oudste olijfboom is tussen de 3000 en 4000 jaar oud! U rijdt vervolgens door naar het middeleeuwse dorp Castelsardo. Het ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. Castelsardo is een knus dorp wat dankzij de vrolijk gekleurde huisjes doet denken aan de bekende Cinque Terra stadjes. Het historische fort torent boven het stadje uit en is tegenwoordig een museum. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de blauwe zee. Vervolgens rijdt u weer terug naar uw hotel waar u tevens dineert.

 

 

Dag 6 - Maandag 28 september

Nuoro en Orgosolo

Nuoro is een provincie hoofstad met zo’n 40.000 inwoners en ligt op een hoog-plateau. Het is een van de meest traditionele en conservatieve plaatsen in midden Sardinië. Orgosolo is bekend vanwege zijn bijzondere muurschilderingen (murales). Het dorp geldt op Sardinië als “bandietendorp” en heeft een bijzonder karakter. Hier wordt vandaag de dag nog de “vendetta” (bloedwraak) in praktijk gebracht. Vanuit Orgosolo werden talrijke ontvoeringen gepleegd. Vanaf de jaren 70 begonnen de bewoners d.m.v. de muurschilderingen aandacht te vragen voor de armoede en de opstanden in hun dorp. Rond lunchtijd heeft u een unieke en traditionele Sardijnse lunch bij een lokale schaapsherder met muziek! Vervolgens rijdt u weer richting uw hotel waar u dineert.

Dag 7 - Dinsdag 29 september

Corsica

Vandaag heeft u wederom een prachtige dag voor de boeg. Wij brengen u naar het eiland Corsica. Daar bezoekt u San Bonifacio. De stad zelf is zeer bezienswaardig, maar met name de ligging is bijzonder. Bonifacio is gebouwd op witte kalksteenrotsen die door de wind mooi uitgesleten zijn. Tegenover de oude stad is een uitzichtpunt vanwaar je de stad in zijn geheel ziet liggen. Het uitzicht vanaf hier is weergaloos. U ziet dat de oude stad voor een deel boven de zee zweeft.  Daarnaast is Bonifacio ook vanaf de zee te bewonderen. De oude stad van Bonifacio is omringd door een stadsmuur waar je ook een stukje op kunt wandelen. Vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over de stad en de kuststrook. Daarnaast kunt u lekker door de oude smalle straten langs de souvenirwinkeltjes en de horecagelegenheden slenteren. Diner in hotel.

Dag 8 - Woensdag 30 september

Olbia-Düsseldorf-Limburg

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Uw vlucht met Condor naar de luchthaven van Düsseldorf vertrekt om ca. 09.25 uur (onder voorbehoud), De aankomst in Düsseldorf is voorzien om ca. 11.25 uur. Uiteraard staat de luxe touringcar weer voor u klaar die u weer veilig naar Limburg rijdt. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sardinië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.

 Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Blu Baja ****

Blu Hotel Baja ligt direct in het centrum van Cannigione di Arzachena op slechts 200 meter van de zee, in een gebied van bijzonder historisch belang. Het hotel biedt een buitenzwembad en een bar. Uw kamer beschikt over alle gewenste faciliteiten; zitje, a/c, televisie, badkamer met bad/douche en haardroger.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Hotel Blu Baja ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Bustransfer vanuit Limburg naar en van Düsseldorf
 • Vlucht Düsseldorf - Olbia met Condor incl. taxen en belastingen
 • 20 kg ruimbagage & 8 kg handbagage per persoon
 • Hoteltransfer ter plekke v.v.
 • 7 nachten op basis van halfpension in 4* hotel Blu Baja in Cannigione
 • Hele dagtocht met gids naar La Maddalena & Caprera incl. boottrip
 • Hele dagtocht met gids naar Olbia en Costa Smeralda
 • Hele dagtocht met gids naar Nuoro & Orgosolo incl. lunch
 • Hele dagtocht met gids naar Castelsardo en Gallura
 • Hele dagtocht Alghero met gids
 • Hele dagtocht Corsica met gids
 • Duitssprekende gids ter plekke
 • Een mini reisgids op uw kamer
 • Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten
 • Fooien

Overige informatie

 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • U reist gegarandeerd met Jacobs reisbegeleiding.
 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen