Op reis langs middeleeuwse steden, kerken en kastelen! Alle entreegelden inclusief!

Roemenië

Transsylvanië spreekt tot ieders verbeelding. Graaf Dracula, een bloeddorstige vampier die vanuit zijn kasteel elke nacht op jacht gaat naar vers bloed. Het zal u niet verbazen dat dit deel van Roemenië zoveel meer is dan deze eeuwenoude legende. Uw rondreis door dit deel van Europa start in de hoofdstad Boekarest. Na een comfortabele vlucht staat op de luchthaven onze chauffeur met zijn moderne bus voor het vervoer tijdens het hele programma al te wachten. Samen met de Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding en ervaren lokale gidsen leert u in negen dagen het land goed kennen. Eenmaal Boekarest achter ons gelaten zetten we koers naar Sibiu en maken we kennis met een van de eerste kloosters op deze reis. Het Hunyadi kasteel dat we de dag erop bezoeken is het grootste gotische gebouw in Oost-Europa. We tuffen met een treintje langs een indrukwekkende watervallei en bezoeken de zomerresidentie van de eerste koninklijke familie van Roemenië. Na een week vol indrukken keren we terug naar Boekarest waar u de gelegenheid heeft op eigen gelegenheid de stad nog nader te verkennen voordat we afscheid nemen van deze indrukwekkende bestemming. De transfer per luxe touringcar naar de luchthaven, is net als alle entreegelden, inbegrepen in de reis.

Dag 1 - Heenreis & Boekarest

Vanuit uw Limburgse opstapplaatsen rijden we naar de luchthaven van Dortmund voor de vlucht naar Roemenië. Na ca. 2 uurtjes vliegen (in Roemenië is het 1 uur later) aankomst op het vliegveld in Boekarest waar de Roemeense gids (Nederlandstalig) op u staat te wachten en u begeleidt naar het hotel. Boekarest staat wel bekend als het Parijs van het Oosten, vanwege de elegante boulevards, de diverse pleinen, de talloze monumenten en de Arc de Triomf. De mix van verschillende architectonische stijlen is indrukwekkend, classicisme maar ook de architectuur uit de communistische tijd. Enkele van de meest belangrijke monumenten zijn; de Patriarch kerk, de Arc de Triomf, het Atheneum, het Parlementsgebouw (entree inclusief reissom) – het op een na grootste gebouw van de wereld na het Pentagon. In de avond heeft u een feestelijk diner omringd met traditionele dans en muziek in het restaurant Hanul lui Manuc. Verblijf in hotel Ramada Parc Boekarest

Dag 2 - Sibiu & Cozia klooster

In de morgen rijden we naar Sibiu. De eerste stop is bij het Cozia klooster (entree inclusief reissom), een van de oudste kloosters in Roemenie. We zetten de reis voort met een tocht door de schilderachtige Olt vallei via de Rode Toren pas. Dit was ooit de grens tussen Transylvanië en Wallachije. In de namiddag komen we in Sibiu aan, u maakt een wandeling door de stad via het Grote en Kleine plein, de Leugenbrug en het Bruckental paleis. Voordat u een typisch Roemeens diner heeft in een boerderij in Sibiel, heeft u nog de mogelijkheid het Glas-Iconenmusuem te bezoeken. Overnachting in hotel Mercure Sibiu Airport.

Dag 3 - Hunyadi Kasteel & Alba Iulia

Na het ontbijt rijden we naar Hunedoara, Hier gaan we een hangbrug over voor een bezoek aan het middeleeuwse Hunyadi kasteel (entree inclusief reissom). Dit wordt wel beschouwd als het grootste Gotische gebouw van Oost-Europa. Bewonder de torens en binnenplaatsen, de Rijkszaal waar het parlement vergaderden en de Ridderzaal. De laatste stop van de dag is Alba Iulia, voor een rondwandeling door het oude centrum van de stad, met het oude fort van prins Eugene van Savoy. U bezoekt hier de duizend jaar oude katholieke kathedraal (entree inclusief reissom). Overnachting en diner in hotel Parc te Alba Iulia.

Dag 4 - Cluj Napoca & Bistrita

De eerste stop is Cluj Napoca, in het centrum staat de Kathedraal, Sint Michael, gebouwd in een Gotische stijl in de 14e – 15e eeuw, (entree inclusief reissom). Voor de kerk staat het grote standbeeld van Matthias Corvinius. Na aankomst in Bistrita maakt u een rondwandeling door de stad inclusief een bezoek aan de Protestante kerk, gebouwd door de Transsylvanische Saksen in de 14e eeuw. Diner en overnachting in hotel Ozana te Bistrita.

Dag 5 - Treinreis Viseu de Sus & Bistrita

We reizen per trein door het bos de bergen in (lunch en een drankje in het mooie berglandschap inbegrepen) Het treintje door het bos Viseu de Sus is nog de enige in Roemenië. Deze spoorlijn stuurt u langs de watervallei, door een groot en nog ongerept gebied langs de grens tussen Roemenië en de Oekraïne. De route begint bij de molenzagerij en klimt constant gedurende 43 kilometer naar de grens bij Comanu. In de namiddag keert u terug naar Bistrita. Diner en overnachting in hotel Ozana te Bistrita.

Dag 6 - Târgu Mures & Sighisoara

Na het ontbijt rijden we naar Târgu Mures, de grootste stad van Szeklerland, waar u de grootste orthodoxe kathedraal van Transsylvanië aantreft (entree inclusief reissom). Dan rijden we door naar Sighisoara, Sighisoara is de mooiste en best bewaarde Middeleeuwse stad in Gotische, Renaissance en Barokke stijl, in dit deel van Europa. Het grote aantal architectonische monumenten, de publieke gebouwen, de stadsmuren, de verdedigingstorens en appartementen vormen samen een goed georganiseerd complex van gebouwen met een grote historische waarde. Hier bezoekt u de Bergkerk (entree inclusief reissom) en de geboorte plaats van Dracula. In de avond arriveert u in Predeal in hotel Piemonte waar u ook dineert.

Dag 7 - Kasteel van Bran & Brasov

In de morgen bezoeken we het kasteel in Bran (entree inclusief reissom), het onderkomen van graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman. De steile bochten zijn gebouwd in de 14e eeuw, deze dienden voor de inwoners van de nabijgelegen stad Brasov als bescherming tegen de Ottomanen. Dit romantisch gelegen kasteel was tussen de twee oorlogen het verblijf van koningin Maria. Nu is het een museum. We rijden door naar Brasov, een stad gebouwd in de 13e eeuw door de Teutonische ridders. Deze stad was eeuwenlang het centrum van economie en intelligentie van de Transsylvanische Saksen die tot 1900 de meerderheid vormde in deze regio. Tijdens de stadswandeling komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De Zwarte kerk (entree inclusief reissom) met het beroemde pijporgel inclusief bezoek, de middeleeuwse stadsmuren rond het historische stadsdeel met de laatmiddeleeuwse huisjes, het Stadshuis, de unieke smalste straat van Roemenië, de kleine verborgen orthodoxe kerk in het centrum. De laatste stop is bij de kerkburcht Harman, gebouwd in de 13e eeuw op een fundament van een oude Romeinse kerk in de 12e eeuw. Diner en overnachting in hotel Piemonte.

Dag 8 - Sinaia & feestelijk diner

We rijden naar Sinaia en bezoeken het Peles kasteel, het zomerverblijf van de koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning van de Hohenzollers naar Roemenië, hij besloot een kasteel te bouwen in Duitse Renaissance stijl in Sinaia, aan de oevers van de rivier de Peles, als herinnering aan zijn thuisland. Dichtbij staat het klooster van Sinaia (entree inclusief reissom), gebouwd door de orthodoxe monniken, die van het eiland Sinaia kwamen. We rijden door naar Boekarest. Vanavond heeft een feestelijk diner met dans in het restaurant Carul cu Bere. Overnachting in hotel Ramada Parc te Boekarest.

Dag 9 - Muzeul Satului & terugreis

Na het ontbijt bezoekt u het Muzeul Satului (entree inclusief reissom) waar u de traditioneel gebouwde huizen kunt bewonderen, uit heel Roemenië. Daarna rijden we door naar het vliegveld, waar de gids afscheid van u neemt. Bij aankomst op de luchthaven van Eindhoven volgt de transfer naar uw opstapplaats in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Ramada Parc Boekarest****

Ramada Parc Hotel ligt in de noordelijke zakenwijk van Boekarest, op 500 meter van het expositiecentrum Romexpo. Het hotel biedt gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. Badkamer met bad/douche, toilet.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (gehele reis)€ 138,-

Website Hotel Ramada Parc Boekarest****

Mercure Sibiu Airport****

Hotel voor reizigers op zoek naar plaatselijke en authentieke ervaringen. Het volledig gerenoveerde, 4-sterren Mercure Hotel Sibiu Airport biedt gasten een authentieke en lokale ervaring met een concept dat is gericht op het historische centrum en de Saxon gemeenschap van Hermannstadt. Het hotel heeft een ideale locatie en snelle toegang tot alle delen van Sibiu. Mercure Sibiu Airport heeft een fitnesscentrum en wifi. Geniet van de speciale sfeer mogelijk gemaakt door de mix van geschiedenis en moderniteit! Laat u verleiden door een drankje, een luxe cocktail of een verse koffie in een verfijnde sfeer in de Lobby Bar.

Website Mercure Sibiu Airport****

Hotel Parc**** Alba Iulia

Hotel Parc ligt in Alba Iulia, op slechts 500 meter van de Citadel Alba Carolina, biedt gratis WIFI en een restaurant. De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. Badkamer met bad/douche,toilet.

Website Hotel Parc**** Alba Iulia

Ozana**** Bistrita

Het 4-sterrenhotel Ozana ligt op slechts 1,5 km van het historische centrum van Bistrita en beschikt over stijlvolle kamers met gratis WiFi, airconditioning en een flatscreen-tv. Het heeft een bar. Het hotel biedt directe toegang tot de nationale weg DN 17 en ligt op slechts 5 minuten rijden van de prachtige bergen. B1 Shooping Bistrita – Commercieel centrum ligt op 200 m van Hotel Ozana. Het beroemde kasteel van Dracula ligt op 35 km afstand. De kamers van het hotel hebben een modern en elegant decor, airco, tv, kluis en wifi. Badkamer met bad/douche,toilet.


Website Ozana**** Bistrita

Hotel Piemonte****

Hotel Piemonte ligt in de toeristische badplaats Predeal. Het is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Prahova-vallei. In de bar kunt u genieten van de lekkerste drankjes en heerlijke cocktails.  De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten en heeft een kluisje op de kamer en wifi.

 

Website Hotel Piemonte****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie

Roemenië

Transsylvanië spreekt tot ieders verbeelding. Graaf Dracula, een bloeddorstige vampier die vanuit zijn kasteel elke nacht op jacht gaat naar vers bloed. Het zal u niet verbazen dat dit deel van Roemenië zoveel meer is dan deze eeuwenoude legende. Uw rondreis door dit deel van Europa start in de hoofdstad Boekarest. Na een comfortabele vlucht staat op de luchthaven onze chauffeur met zijn moderne bus voor het vervoer tijdens het hele programma al te wachten. Samen met de Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding en ervaren lokale gidsen leert u in negen dagen het land goed kennen. Eenmaal Boekarest achter ons gelaten zetten we koers naar Sibiu en maken we kennis met een van de eerste kloosters op deze reis. Het Hunyadi kasteel dat we de dag erop bezoeken is het grootste gotische gebouw in Oost-Europa. We tuffen met een treintje langs een indrukwekkende watervallei en bezoeken de zomerresidentie van de eerste koninklijke familie van Roemenië. Na een week vol indrukken keren we terug naar Boekarest waar u de gelegenheid heeft op eigen gelegenheid de stad nog nader te verkennen voordat we afscheid nemen van deze indrukwekkende bestemming. De transfer per luxe touringcar naar de luchthaven, is net als alle entreegelden, inbegrepen in de reis.
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis & Boekarest

Vanuit uw Limburgse opstapplaatsen rijden we naar de luchthaven van Dortmund voor de vlucht naar Roemenië. Na ca. 2 uurtjes vliegen (in Roemenië is het 1 uur later) aankomst op het vliegveld in Boekarest waar de Roemeense gids (Nederlandstalig) op u staat te wachten en u begeleidt naar het hotel. Boekarest staat wel bekend als het Parijs van het Oosten, vanwege de elegante boulevards, de diverse pleinen, de talloze monumenten en de Arc de Triomf. De mix van verschillende architectonische stijlen is indrukwekkend, classicisme maar ook de architectuur uit de communistische tijd. Enkele van de meest belangrijke monumenten zijn; de Patriarch kerk, de Arc de Triomf, het Atheneum, het Parlementsgebouw (entree inclusief reissom) – het op een na grootste gebouw van de wereld na het Pentagon. In de avond heeft u een feestelijk diner omringd met traditionele dans en muziek in het restaurant Hanul lui Manuc. Verblijf in hotel Ramada Parc Boekarest

Dag 2 - Sibiu & Cozia klooster

In de morgen rijden we naar Sibiu. De eerste stop is bij het Cozia klooster (entree inclusief reissom), een van de oudste kloosters in Roemenie. We zetten de reis voort met een tocht door de schilderachtige Olt vallei via de Rode Toren pas. Dit was ooit de grens tussen Transylvanië en Wallachije. In de namiddag komen we in Sibiu aan, u maakt een wandeling door de stad via het Grote en Kleine plein, de Leugenbrug en het Bruckental paleis. Voordat u een typisch Roemeens diner heeft in een boerderij in Sibiel, heeft u nog de mogelijkheid het Glas-Iconenmusuem te bezoeken. Overnachting in hotel Mercure Sibiu Airport.

Dag 3 - Hunyadi Kasteel & Alba Iulia

Na het ontbijt rijden we naar Hunedoara, Hier gaan we een hangbrug over voor een bezoek aan het middeleeuwse Hunyadi kasteel (entree inclusief reissom). Dit wordt wel beschouwd als het grootste Gotische gebouw van Oost-Europa. Bewonder de torens en binnenplaatsen, de Rijkszaal waar het parlement vergaderden en de Ridderzaal. De laatste stop van de dag is Alba Iulia, voor een rondwandeling door het oude centrum van de stad, met het oude fort van prins Eugene van Savoy. U bezoekt hier de duizend jaar oude katholieke kathedraal (entree inclusief reissom). Overnachting en diner in hotel Parc te Alba Iulia.

Dag 4 - Cluj Napoca & Bistrita

De eerste stop is Cluj Napoca, in het centrum staat de Kathedraal, Sint Michael, gebouwd in een Gotische stijl in de 14e – 15e eeuw, (entree inclusief reissom). Voor de kerk staat het grote standbeeld van Matthias Corvinius. Na aankomst in Bistrita maakt u een rondwandeling door de stad inclusief een bezoek aan de Protestante kerk, gebouwd door de Transsylvanische Saksen in de 14e eeuw. Diner en overnachting in hotel Ozana te Bistrita.

Dag 5 - Treinreis Viseu de Sus & Bistrita

We reizen per trein door het bos de bergen in (lunch en een drankje in het mooie berglandschap inbegrepen) Het treintje door het bos Viseu de Sus is nog de enige in Roemenië. Deze spoorlijn stuurt u langs de watervallei, door een groot en nog ongerept gebied langs de grens tussen Roemenië en de Oekraïne. De route begint bij de molenzagerij en klimt constant gedurende 43 kilometer naar de grens bij Comanu. In de namiddag keert u terug naar Bistrita. Diner en overnachting in hotel Ozana te Bistrita.

Dag 6 - Târgu Mures & Sighisoara

Na het ontbijt rijden we naar Târgu Mures, de grootste stad van Szeklerland, waar u de grootste orthodoxe kathedraal van Transsylvanië aantreft (entree inclusief reissom). Dan rijden we door naar Sighisoara, Sighisoara is de mooiste en best bewaarde Middeleeuwse stad in Gotische, Renaissance en Barokke stijl, in dit deel van Europa. Het grote aantal architectonische monumenten, de publieke gebouwen, de stadsmuren, de verdedigingstorens en appartementen vormen samen een goed georganiseerd complex van gebouwen met een grote historische waarde. Hier bezoekt u de Bergkerk (entree inclusief reissom) en de geboorte plaats van Dracula. In de avond arriveert u in Predeal in hotel Piemonte waar u ook dineert.

Dag 7 - Kasteel van Bran & Brasov

In de morgen bezoeken we het kasteel in Bran (entree inclusief reissom), het onderkomen van graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman. De steile bochten zijn gebouwd in de 14e eeuw, deze dienden voor de inwoners van de nabijgelegen stad Brasov als bescherming tegen de Ottomanen. Dit romantisch gelegen kasteel was tussen de twee oorlogen het verblijf van koningin Maria. Nu is het een museum. We rijden door naar Brasov, een stad gebouwd in de 13e eeuw door de Teutonische ridders. Deze stad was eeuwenlang het centrum van economie en intelligentie van de Transsylvanische Saksen die tot 1900 de meerderheid vormde in deze regio. Tijdens de stadswandeling komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De Zwarte kerk (entree inclusief reissom) met het beroemde pijporgel inclusief bezoek, de middeleeuwse stadsmuren rond het historische stadsdeel met de laatmiddeleeuwse huisjes, het Stadshuis, de unieke smalste straat van Roemenië, de kleine verborgen orthodoxe kerk in het centrum. De laatste stop is bij de kerkburcht Harman, gebouwd in de 13e eeuw op een fundament van een oude Romeinse kerk in de 12e eeuw. Diner en overnachting in hotel Piemonte.

Dag 8 - Sinaia & feestelijk diner

We rijden naar Sinaia en bezoeken het Peles kasteel, het zomerverblijf van de koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning van de Hohenzollers naar Roemenië, hij besloot een kasteel te bouwen in Duitse Renaissance stijl in Sinaia, aan de oevers van de rivier de Peles, als herinnering aan zijn thuisland. Dichtbij staat het klooster van Sinaia (entree inclusief reissom), gebouwd door de orthodoxe monniken, die van het eiland Sinaia kwamen. We rijden door naar Boekarest. Vanavond heeft een feestelijk diner met dans in het restaurant Carul cu Bere. Overnachting in hotel Ramada Parc te Boekarest.

Dag 9 - Muzeul Satului & terugreis

Na het ontbijt bezoekt u het Muzeul Satului (entree inclusief reissom) waar u de traditioneel gebouwde huizen kunt bewonderen, uit heel Roemenië. Daarna rijden we door naar het vliegveld, waar de gids afscheid van u neemt. Bij aankomst op de luchthaven van Eindhoven volgt de transfer naar uw opstapplaats in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaande hotels

Deze hotels zijn met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Ramada Parc Boekarest****

Ramada Parc Hotel ligt in de noordelijke zakenwijk van Boekarest, op 500 meter van het expositiecentrum Romexpo. Het hotel biedt gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. Badkamer met bad/douche, toilet.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (gehele reis)€ 138,-

Website Hotel Ramada Parc Boekarest****

Mercure Sibiu Airport****

Hotel voor reizigers op zoek naar plaatselijke en authentieke ervaringen. Het volledig gerenoveerde, 4-sterren Mercure Hotel Sibiu Airport biedt gasten een authentieke en lokale ervaring met een concept dat is gericht op het historische centrum en de Saxon gemeenschap van Hermannstadt. Het hotel heeft een ideale locatie en snelle toegang tot alle delen van Sibiu. Mercure Sibiu Airport heeft een fitnesscentrum en wifi. Geniet van de speciale sfeer mogelijk gemaakt door de mix van geschiedenis en moderniteit! Laat u verleiden door een drankje, een luxe cocktail of een verse koffie in een verfijnde sfeer in de Lobby Bar.

Website Mercure Sibiu Airport****

Hotel Parc**** Alba Iulia

Hotel Parc ligt in Alba Iulia, op slechts 500 meter van de Citadel Alba Carolina, biedt gratis WIFI en een restaurant. De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. Badkamer met bad/douche,toilet.

Website Hotel Parc**** Alba Iulia

Ozana**** Bistrita

Het 4-sterrenhotel Ozana ligt op slechts 1,5 km van het historische centrum van Bistrita en beschikt over stijlvolle kamers met gratis WiFi, airconditioning en een flatscreen-tv. Het heeft een bar. Het hotel biedt directe toegang tot de nationale weg DN 17 en ligt op slechts 5 minuten rijden van de prachtige bergen. B1 Shooping Bistrita – Commercieel centrum ligt op 200 m van Hotel Ozana. Het beroemde kasteel van Dracula ligt op 35 km afstand. De kamers van het hotel hebben een modern en elegant decor, airco, tv, kluis en wifi. Badkamer met bad/douche,toilet.


Website Ozana**** Bistrita

Hotel Piemonte****

Hotel Piemonte ligt in de toeristische badplaats Predeal. Het is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Prahova-vallei. In de bar kunt u genieten van de lekkerste drankjes en heerlijke cocktails.  De kamers zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten en heeft een kluisje op de kamer en wifi.

 

Website Hotel Piemonte****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar luchthaven Dortmund/Eindhoven v.v.
 • Vlucht Dortmund – Boekarest - Eindhoven (incl. luchthaventax. o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage
 • Lokaal vervoer met moderne touringcar
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 8 overnachtingen in goede hotels op basis van halfpension (3x feestelijk diner in lokaal restaurant)
 • Excursie naar Sibiu
 • Excursie naar Hunedoara
 • Stadswandeling Alba Iulia
 • Excursie naar Cluj Napoca
 • Rondwandeling in Bistrita
 • Excursie op stoomtrein incl. lunch op dag 5
 • Excursie naar Târgu Mures & Sighisoara
 • Excursie naar kasteel van Bran, stadswandeling Brasov
 • Excursie naar Sinaia
 • ALLE entreegelden conform programma inclusief
 • Nederlandstalige gids ter plekke
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs Reizen reisbegeleiding, gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails en programma onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Raadpleeg voor uw inentingen de GG & GD
 • De munteenheid van Roemenië is de Roemeense lei (RON).