Schilderachtige pracht met veel excursies inclusief!

Bij het schilderachtige Sardinië denken we vaak aan prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee en gezellige stadjes als Alghero en Cagliari. Gelukkig is er veel meer te ontdekken op dit prachtige eiland vol geschiedenis en natuurpracht! De graven van de reuzen, de oude mijnen in het zuidwesten en heuvels bebost met kurkbomen waarvan de rode bast roept om een fotostop. Trots is Sardinië ook op haar keuken. Aan de inmiddels populaire kust vind je nu de lekkerste visgerechten, 's ochtends vers gevangen en in de avond heerlijk op uw bord. U  bezoekt  o.l.v. van onze lokale gids Olbia, dit is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Bekend om zijn kathedraal San Simplicio. de prachtige Costa Smeralda, het eilandenarchipel La Maddalena en Caprera, AlgheroGallura en CastelsardoHet Zuiden & Jacobs Reizen combineert in deze 8-daagse reis de uitbundige natuur en fascinerende cultuur. Wij bezorgen u een heerlijke week op Sardinië, een met wel heel veel natuurschoon gezegend eiland. U logeert 7 nachten op basis van halfpension in het 4* Blu Hotel Morisco in Cannigione. U hoeft slechts één keer uw koffer uit te pakken want vanuit dit hotel zijn er vele dagexcursies die allemaal INCLUSIEF zijn. Hoe fijn is dat ! U wordt vergezeld door onze vertrouwde en zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Tevens is er de vertrouwde luxe touringcar transfer naar de luchthaven van Düsseldorf v.v. Het authentieke eiland Sardinië is klaar om ontdekt te worden door u!

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Keulen – Olbia

U wordt vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Keulen gereden. U vliegt met Eurowings (onder voorbehoud) naar Olbia. Bij aankomst wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* Bluhotel Morisco in Cannigione. Na het inchecken en het welkomstdrankje gaat u aan tafel voor het diner in buffetvorm.

Dag 2 - Olbia en Costa Smeralda

Olbia en Costa Smeralda

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Olbia. Olbia is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Het klimaat is heet en zonnig, waardoor het een populaire vakantiebestemming is in Italië. U bezoekt de Romaanse kathedraal van San Simplicio. Begin de dag met een bezoek aan de 11e-eeuwse, Romaanse kathedraal van San Simplicio. De stadswandeling brengt u naar het historische centrum van de stad. Vervolgens heeft u een stadswandeling door Porto Cervo. Het kloppende hart van de Costa Smeralda. Dit is een heerlijk hippe stad met een prachtige jachthaven, een schitterend centrum en dat allemaal aan een smaragdgroen kustlijn. Laat u onderdompelen in deze typisch Sardijnse sfeer. Vervolgens maakt u nog een korte wandeling door Port Rotondo, dat zijn naam dankt aan de natuurlijke baai die bijna een perfecte cirkel beschrijft. In de namiddag arriveert u weer in uw hotel, waar u, voordat u gaat dineren in hotel, nog even kunt relaxen.

Dag 3 - La Maddelena & Caprera

La Maddelena en Caprera

Na het ontbijt wacht u een prachtige ‘island-hoppingtour’. Een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot Turqoise waarin dolfijnen zwemmen. U vaart met de veerboot naar La Maddalena waar u het historisch centrum bezoekt. Vervolgens rijdt u over de brug naar buureiland Caprera waar u het Garibaldi huis bezoekt. Garibaldi was de man die voor de eenwording van de Italiaanse republiek heeft gezorgd. Hij stierf op Caprera en in zijn toenmalige woning bevindt zich nu een museum. U arriveert in de late namiddag weer in uw hotel. U dineert wederom in uw hotel.

Dag 4 - Alghero

Alghero

Na het ontbijt gaat u vandaag richting het compacte centrum van Alghero, van oudsher een vissershaven. Tijdens de stadswandeling is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Midden in de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele, die u bezoekt. De veelkleurige koepel is het symbool van Alghero.U ziet de Catalaanse stadsmuur en het klooster San Francesco. U arriveert in de late namiddag in uw hotel. Diner in hotel.

Dag 5 - Castelsardo & Gallura

Gallura en Castelsardo

Na het ontbijt brengt de reis u vandaag via Gallura, het middelgebergte in het hart van het eiland dat omringd is door wijnbergen, naar Tempio Pausania waar u een bezoek brengt aan de Sint Pieter kathedraal, deze werd al gebouwd in de dertiende eeuw. De gevangenis “La Rotonda” heeft zoals de naam doet vernoemden een cirkelvormige binnenplaats. De reis brengt u daarna bij het kleine dorp Luras waar de zogenaamde 3 ‘olivastri’ staan. De oudste olijfboom is tussen de 3000 en 4000 jaar oud! U rijdt vervolgens door naar het middeleeuwse dorp Castelsardo. Het ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. Castelsardo is een knus dorp wat dankzij de vrolijk gekleurde huisjes doet denken aan de bekende Cinque Terra stadjes. Het historische fort torent boven het stadje uit en is tegenwoordig een museum. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de blauwe zee. Vervolgens rijdt u weer terug naar uw hotel waar u tevens dineert.

Dag 6 - Vrije dag

Vrije dag

Na het ontbijt heeft u een heerlijke vrije dag voor de boeg. Ga lekker genieten aan het zwembad of aan zee. Ga Cannigione ontdekken. Cannigione is een sfeervolle badplaats aan de noordelijke kust van het Italiaanse eiland Sardinië. Cannigione is van oorsprong een vissersdorp, maar is tegenwoordig erg geliefd voor een zon- en strandvakantie. Dat komt met name door het intieme en persoonlijke karakter van het stadje. De pastelkleurige huizen in het centrum hebben een liefelijke uitstraling. In elk straatje hangen over de muren kleurrijke oleanders of paarse bougainvilles.

Dag 7 - Vrije dag óf Corsica

Vrije dag of optioneel naar Corsica (bij voldoende deelnemers)

Na het ontbijt wederom een vrije dag. U kunt er ook voor kiezen om optioneel in te schrijven om naar Corsica te gaan (bij voldoende deelnemers) ca. € 90,- per persoon. Wij brengen u naar het eiland Corsica. Daar bezoekt u San Bonifacio. De stad zelf is zeer bezienswaardig, maar met name de ligging is bijzonder. Bonifacio is gebouwd op witte kalksteenrotsen die door de wind mooi uitgesleten zijn. Tegenover de oude stad is een uitzichtpunt vanwaar je de stad in zijn geheel ziet liggen. Het uitzicht vanaf hier is weergaloos. U ziet dat de oude stad voor een deel boven de zee zweeft.  Daarnaast is Bonifacio ook vanaf de zee te bewonderen. De oude stad van Bonifacio is omringd door een stadsmuur waar je ook een stukje op kunt wandelen. Vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over de stad en de kuststrook. Daarnaast kunt u lekker door de oude smalle straten langs de souvenirwinkeltjes en de horecagelegenheden slenteren. Diner in hotel.

Dag 8 - Terugreis

Olbia – Keulen – Limburg

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Na aankomst in Keulen staat de luxe touringcar weer voor u klaar die u weer veilig naar Limburg rijdt. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sardinië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Blu Morisco ****

Blu Hotel Morisco ligt op slechts 300 m van de zee, op korte rijafstand van de haven van Olbia en vlak bij de Costa Smeralda. Het heeft een buitenzwembad. Gebruik van badmuts verplicht. Een gezellige bar maakt uw ontspannende dagen bij het zwembad compleet. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche, toilet, wifi en minibar.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Tweepersoonskamer zeezicht€ 65,-
Eenpersoonskamer € 154,-

Website Hotel Blu Morisco ****

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Bij het schilderachtige Sardinië denken we vaak aan prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee en gezellige stadjes als Alghero en Cagliari. Gelukkig is er veel meer te ontdekken op dit prachtige eiland vol geschiedenis en natuurpracht! De graven van de reuzen, de oude mijnen in het zuidwesten en heuvels bebost met kurkbomen waarvan de rode bast roept om een fotostop. Trots is Sardinië ook op haar keuken. Aan de inmiddels populaire kust vind je nu de lekkerste visgerechten, 's ochtends vers gevangen en in de avond heerlijk op uw bord. U  bezoekt  o.l.v. van onze lokale gids Olbia, dit is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Bekend om zijn kathedraal San Simplicio. de prachtige Costa Smeralda, het eilandenarchipel La Maddalena en Caprera, AlgheroGallura en CastelsardoHet Zuiden & Jacobs Reizen combineert in deze 8-daagse reis de uitbundige natuur en fascinerende cultuur. Wij bezorgen u een heerlijke week op Sardinië, een met wel heel veel natuurschoon gezegend eiland. U logeert 7 nachten op basis van halfpension in het 4* Blu Hotel Morisco in Cannigione. U hoeft slechts één keer uw koffer uit te pakken want vanuit dit hotel zijn er vele dagexcursies die allemaal INCLUSIEF zijn. Hoe fijn is dat ! U wordt vergezeld door onze vertrouwde en zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding. Tevens is er de vertrouwde luxe touringcar transfer naar de luchthaven van Düsseldorf v.v. Het authentieke eiland Sardinië is klaar om ontdekt te worden door u!
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Limburg – Keulen – Olbia

U wordt vanuit uw Limburgse opstapplaats per luxe touringcar naar Keulen gereden. U vliegt met Eurowings (onder voorbehoud) naar Olbia. Bij aankomst wacht een touringcar op u en volgt de transfer naar uw 4* Bluhotel Morisco in Cannigione. Na het inchecken en het welkomstdrankje gaat u aan tafel voor het diner in buffetvorm.

Dag 2 - Olbia en Costa Smeralda

Olbia en Costa Smeralda

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Olbia. Olbia is een fantastische stad, gelegen in het noordoosten van Sardinië. Het klimaat is heet en zonnig, waardoor het een populaire vakantiebestemming is in Italië. U bezoekt de Romaanse kathedraal van San Simplicio. Begin de dag met een bezoek aan de 11e-eeuwse, Romaanse kathedraal van San Simplicio. De stadswandeling brengt u naar het historische centrum van de stad. Vervolgens heeft u een stadswandeling door Porto Cervo. Het kloppende hart van de Costa Smeralda. Dit is een heerlijk hippe stad met een prachtige jachthaven, een schitterend centrum en dat allemaal aan een smaragdgroen kustlijn. Laat u onderdompelen in deze typisch Sardijnse sfeer. Vervolgens maakt u nog een korte wandeling door Port Rotondo, dat zijn naam dankt aan de natuurlijke baai die bijna een perfecte cirkel beschrijft. In de namiddag arriveert u weer in uw hotel, waar u, voordat u gaat dineren in hotel, nog even kunt relaxen.

Dag 3 - La Maddelena & Caprera

La Maddelena en Caprera

Na het ontbijt wacht u een prachtige ‘island-hoppingtour’. Een eilandarchipel van verzonken bergketens met verstopte baaitjes, lege witte zandstranden tussen de granieten rotsen en het helderste zeewater in kleurvariaties van smaragdgroen tot Turqoise waarin dolfijnen zwemmen. U vaart met de veerboot naar La Maddalena waar u het historisch centrum bezoekt. Vervolgens rijdt u over de brug naar buureiland Caprera waar u het Garibaldi huis bezoekt. Garibaldi was de man die voor de eenwording van de Italiaanse republiek heeft gezorgd. Hij stierf op Caprera en in zijn toenmalige woning bevindt zich nu een museum. U arriveert in de late namiddag weer in uw hotel. U dineert wederom in uw hotel.

Dag 4 - Alghero

Alghero

Na het ontbijt gaat u vandaag richting het compacte centrum van Alghero, van oudsher een vissershaven. Tijdens de stadswandeling is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Midden in de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele, die u bezoekt. De veelkleurige koepel is het symbool van Alghero.U ziet de Catalaanse stadsmuur en het klooster San Francesco. U arriveert in de late namiddag in uw hotel. Diner in hotel.

Dag 5 - Castelsardo & Gallura

Gallura en Castelsardo

Na het ontbijt brengt de reis u vandaag via Gallura, het middelgebergte in het hart van het eiland dat omringd is door wijnbergen, naar Tempio Pausania waar u een bezoek brengt aan de Sint Pieter kathedraal, deze werd al gebouwd in de dertiende eeuw. De gevangenis “La Rotonda” heeft zoals de naam doet vernoemden een cirkelvormige binnenplaats. De reis brengt u daarna bij het kleine dorp Luras waar de zogenaamde 3 ‘olivastri’ staan. De oudste olijfboom is tussen de 3000 en 4000 jaar oud! U rijdt vervolgens door naar het middeleeuwse dorp Castelsardo. Het ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. Castelsardo is een knus dorp wat dankzij de vrolijk gekleurde huisjes doet denken aan de bekende Cinque Terra stadjes. Het historische fort torent boven het stadje uit en is tegenwoordig een museum. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de blauwe zee. Vervolgens rijdt u weer terug naar uw hotel waar u tevens dineert.

Dag 6 - Vrije dag

Vrije dag

Na het ontbijt heeft u een heerlijke vrije dag voor de boeg. Ga lekker genieten aan het zwembad of aan zee. Ga Cannigione ontdekken. Cannigione is een sfeervolle badplaats aan de noordelijke kust van het Italiaanse eiland Sardinië. Cannigione is van oorsprong een vissersdorp, maar is tegenwoordig erg geliefd voor een zon- en strandvakantie. Dat komt met name door het intieme en persoonlijke karakter van het stadje. De pastelkleurige huizen in het centrum hebben een liefelijke uitstraling. In elk straatje hangen over de muren kleurrijke oleanders of paarse bougainvilles.

Dag 7 - Vrije dag óf Corsica

Vrije dag of optioneel naar Corsica (bij voldoende deelnemers)

Na het ontbijt wederom een vrije dag. U kunt er ook voor kiezen om optioneel in te schrijven om naar Corsica te gaan (bij voldoende deelnemers) ca. € 90,- per persoon. Wij brengen u naar het eiland Corsica. Daar bezoekt u San Bonifacio. De stad zelf is zeer bezienswaardig, maar met name de ligging is bijzonder. Bonifacio is gebouwd op witte kalksteenrotsen die door de wind mooi uitgesleten zijn. Tegenover de oude stad is een uitzichtpunt vanwaar je de stad in zijn geheel ziet liggen. Het uitzicht vanaf hier is weergaloos. U ziet dat de oude stad voor een deel boven de zee zweeft.  Daarnaast is Bonifacio ook vanaf de zee te bewonderen. De oude stad van Bonifacio is omringd door een stadsmuur waar je ook een stukje op kunt wandelen. Vanaf hier heeft u ook een mooi uitzicht over de stad en de kuststrook. Daarnaast kunt u lekker door de oude smalle straten langs de souvenirwinkeltjes en de horecagelegenheden slenteren. Diner in hotel.

Dag 8 - Terugreis

Olbia – Keulen – Limburg

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Na aankomst in Keulen staat de luxe touringcar weer voor u klaar die u weer veilig naar Limburg rijdt. Dan komt er vandaag een einde aan uw prachtige reis door Sardinië. U keert weer huiswaarts met mooie herinneringen en indrukwekkende foto’s.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Blu Morisco ****

Blu Hotel Morisco ligt op slechts 300 m van de zee, op korte rijafstand van de haven van Olbia en vlak bij de Costa Smeralda. Het heeft een buitenzwembad. Gebruik van badmuts verplicht. Een gezellige bar maakt uw ontspannende dagen bij het zwembad compleet. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche, toilet, wifi en minibar.

Hotel verzorging: Halfpension

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Tweepersoonskamer zeezicht€ 65,-
Eenpersoonskamer € 154,-

Website Hotel Blu Morisco ****

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Brunssum- Lindeplein
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Transfer per luxe touringcar naar luchthaven van Keulen v.v.
 • Vlucht Keulen - Olbia met Eurowings incl. taxen en belastingen
 • 20 kg ruimbagage & 8 kg handbagage per persoon
 • Hoteltransfer ter plekke v.v.
 • Audiosysteem (oortjes)
 • 7 nachten op basis van halfpension in 4* hotel Blu Morisco in Cannigione
 • Hele dagexcursie met gids naar Olbia en Costa Smeralda
 • Hele dagexcursie met gids naar La Maddalena & Caprera incl. boottrip
 • Hele dagexcursie Alghero met gids
 • Hele dagexcursie met gids naar Castelsardo en Gallura
 • Een mini reisgids per kamer
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Programma en vluchtdetails onder voorbehoud van wijzigingen
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden