Zeer centraal gelegen hotel met uitzicht op de Akropolis!

Vandaag de dag is een stedentrip Athene een kookpot van kolkende levenslust! Ooit was Athene de thuishaven van de Griekse goden, en de tempel ruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen.  Athene is een stad van tegenstellingen. Zo hebben de antieke overblijfselen uit de Klassieke Oudheid een respectabele plek in het straatbeeld, maar zindert de Griekse metropool tegelijkertijd van de jonge energie. Een uitbundig stadsleven bepaalt de sfeer, maar wel onder het toeziend oog van het Parthenon, de tempel op de heuvel Akropolis die gewijd was aan de godin Pallas Athene. Ook is de stad de bakermat van vele artiesten, cultureel knooppunt en wetenschappelijk centrum, en de plek waar Oost en West elkaar ontmoeten. Wie op de Akropolis staat en over dynamisch Athene uitkijkt, ervaart een diep respect voor de rijke geschiedkundige erfenis. En tegelijkertijd vraagt hij zich af of er een plek op aarde te vinden is waar de mensen meer van het leven genieten dan hier. ECHTER Athene is zo veel meer dan antieke vazen en bronzen beelden, Athene is vooral ook Griekenland. Dat betekent: het ultieme vakantiegevoel! U voelt en ziet dat meteen wanneer u de wijk Plaka bezoekt, de pittoreske oude buurt met neoklassieke huizen in allerlei kleuren, lieve tuintjes en geplaveide steegjes. Plaka is een doolhof waarin verdwalen helemaal niet erg is. U tikt er de leukste souvenirs op de kop en kunt er heel gezellig eten en drinken, tegen spotprijzen. Wie zich uitgebreid wil overgeven aan het winkelen, kan zijn hart ophalen in Ermou, dé winkelstraat van Athene, waar kledingwinkels en leuke boetiekjes elkaar afwisselen. Of shopt u liever op stand in de chique wijk Kolonaki? Loop dan ook even likkebaardend door de straat Tsakalof, waar een paar van de duurste winkels ter wereld de deur voor u open hebben gezet. Als kers op de taart hebben wij een zeer centraal gelegen hotel voor u gecontracteerd. U verblijft in 3-sterren hotel Crystal City met een prachtig uitzicht op de Acropolis, waar tevens uw ontbijt wordt geserveerd!  Zoals de Grieken zeggen; Poli Kala!

Dag 1 - Woensdag 1 april 2020

Limburg – Düsseldorf – Athene

Vanuit de door u gekozen opstapplaats brengen wij u samen met onze reisbegeleiding naar Düsseldorf. Hier vliegt u om 12.25 uur (onder voorbehoud) met Aegean airlines rechtstreeks op Athene. Uw landing is voorzien om 16.25 uur. Vervolgens is er gelijk een rondrit door Athene ter oriëntatie zodat u meteen Griekse sfeer kunt proeven. Hoe kan dat beter dan in het oude centrum Plaka een traditioneel Grieks diner te nuttigen? U gaat genieten van een overheerlijke Meze! Vervolgens brengt de rit u naar uw comfortabel hotel Crystal City***, in het centrum van Athene. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van uw hotel liggen genoeg restaurantjes, terrasjes waar u heerlijk kunt dineren. Kaleo Rexi! Overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Donderdag 2 april 2020

Athene

Na het ontbijt laten wij u kennismaken met de wereldstad die Athene is. Hedenochtend heeft u natuurlijk al de Acropolis op gepaste afstand kunnen bewonderen. Vandaag gaat u deze prachtige blikvanger uitgebreid bezoeken uiteraard onder de bezielde leiding van de lokale gids. Grieken zijn heel trots op hun archeoligische erfenis! Ook het Nieuwe Akropolis museum wordt bezocht. Verder hoort u alles over en ziet u o.a. het Byzantijns museum, de tempel van Zeus, het theater Dionysos, het Syntagma plein en het parlement. Grieken houden van eten en drinken, dus gedurende de excursie wordt er uitgebreid gestopt voor een heerlijk Grieks kopje koffie. Overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Vrijdag 3 april 2020

Mykene – Nafplion en Epidaurus

Na het ontbijt staat er er wederom een prachtige dag op het programma. Natuurlijk maken we een tussenstop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthië, dat ongeveer 80 kilometer van Athene ligt. Dit kanaal werd aan het einde van de 19e eeuw gegraven en is iets meer dan 6 kilometer lang en 23 meter breed. Daardoor hoeven middelgrote schepen niet meer helemaal om de Peloponnesos heen (350 kilometer) om hun bestemming te bereiken. Zeer fotogenieke stop, houdt uw camera in de aanslag. Dan reist u verder naar het historische Mycene dat ongeveer 30 kilometer van Tolo ligt. Mycene was in de oudheid een van de belangrijkste steden en centrum van de Myceense cultuur.  Net buiten het dorpje Mycene, liggen de archeologische opgravingen waaronder de Akropolis van Mycene met de bekende Leeuwenpoort en ongeveer 800 meter verder ligt de schatkamer van Atreus. U brengt hier een uitgebreid bezoek uiteraard onder leiding van een Duitssprekende gids. Vervolgens rijdt u naar één van de mooiste steden van Griekenland; Nafplion.  Deze stad was de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en heeft een ontzettend leuk en levendig centrum met mooie neoklassieke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier het kasteel van Palamidi, de vesting op het schiereiland Akronafplia en het bekende eilandje Bourtzi. Uw gids zal u er alles over vertellen. Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u naar het wereldberoemde theater van Epidavros. Dit theater is één van de best bewaarde theaters in Griekenland en biedt ruimte voor ongeveer 12.000 toeschouwers. De akoestiek is hier bijzonder goed, tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid. Probeert u het, een prachtig meesterwerk! Overnachting in uw hotel.

 

Dag 4 - Zaterdag 4 april 2020

Een heerlijke vrije dag

Na de enerverende dagen is het altijd fijn om een vrije dag te hebben waarin u Athene op uw eigen tempo kunt (her) ontdekken, wellicht wilt u nog wat langer rondslenteren rond Plaka. Heerlijk op een terrasje genieten van een lekkere Griekse meze onder het genot van een drankje. Zo kunt u alle gedane indrukken nogmaals de revue laten passeren. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Zondag 5 april 2020

Athene – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Aegean Airlines om 9.25 uur (onder voorbehoud) naar Düsseldorf. Hier staat onze touringcar weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een prachtige reis naar een zeer verrassende stad. U gaat weer huiswaarts met prachtige verhalen en indrukwekkende foto’s. Graag zien we u weer terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Crystal City ***

Het Crystal City Hotel is centraal gelegen in Athene, op slechts 100 meter van het metrostation Metaxourgeio. Het biedt gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimten en heeft een restaurant op het dak met een panoramisch uitzicht over de stad. De kamers van het Crystal City hebben airconditioning, een televisie met satelliet- en kabelkanalen, een koelkast en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met een haardroger. De kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de Akropolis. Elke dag wordt in dit hotel een continentaal ontbijtbuffet en een Grieks ontbijt geserveerd. Het Athina Restaurant & Lounge biedt Griekse gerechten voor lunch en diner en een prachtig uitzicht op de Akropolis en de Lycabettus-heuvel. In de bar op het dak kunt u genieten van vers bereide Griekse specialiteiten en zoete deegwaren. Het Crystal City Hotel bevindt zich op 1 km van de historische wijk Plaka en op 2 km van de Akropolis en het Nationaal Archeologisch Museum. Op loopafstand vindt u verschillende musea, bars en restaurants.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Hotel Crystal City ***

Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Vandaag de dag is een stedentrip Athene een kookpot van kolkende levenslust! Ooit was Athene de thuishaven van de Griekse goden, en de tempel ruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen.  Athene is een stad van tegenstellingen. Zo hebben de antieke overblijfselen uit de Klassieke Oudheid een respectabele plek in het straatbeeld, maar zindert de Griekse metropool tegelijkertijd van de jonge energie. Een uitbundig stadsleven bepaalt de sfeer, maar wel onder het toeziend oog van het Parthenon, de tempel op de heuvel Akropolis die gewijd was aan de godin Pallas Athene. Ook is de stad de bakermat van vele artiesten, cultureel knooppunt en wetenschappelijk centrum, en de plek waar Oost en West elkaar ontmoeten. Wie op de Akropolis staat en over dynamisch Athene uitkijkt, ervaart een diep respect voor de rijke geschiedkundige erfenis. En tegelijkertijd vraagt hij zich af of er een plek op aarde te vinden is waar de mensen meer van het leven genieten dan hier. ECHTER Athene is zo veel meer dan antieke vazen en bronzen beelden, Athene is vooral ook Griekenland. Dat betekent: het ultieme vakantiegevoel! U voelt en ziet dat meteen wanneer u de wijk Plaka bezoekt, de pittoreske oude buurt met neoklassieke huizen in allerlei kleuren, lieve tuintjes en geplaveide steegjes. Plaka is een doolhof waarin verdwalen helemaal niet erg is. U tikt er de leukste souvenirs op de kop en kunt er heel gezellig eten en drinken, tegen spotprijzen. Wie zich uitgebreid wil overgeven aan het winkelen, kan zijn hart ophalen in Ermou, dé winkelstraat van Athene, waar kledingwinkels en leuke boetiekjes elkaar afwisselen. Of shopt u liever op stand in de chique wijk Kolonaki? Loop dan ook even likkebaardend door de straat Tsakalof, waar een paar van de duurste winkels ter wereld de deur voor u open hebben gezet. Als kers op de taart hebben wij een zeer centraal gelegen hotel voor u gecontracteerd. U verblijft in 3-sterren hotel Crystal City met een prachtig uitzicht op de Acropolis, waar tevens uw ontbijt wordt geserveerd!  Zoals de Grieken zeggen; Poli Kala!
Dagprogramma

Dag 1 - Woensdag 1 april 2020

Limburg – Düsseldorf – Athene

Vanuit de door u gekozen opstapplaats brengen wij u samen met onze reisbegeleiding naar Düsseldorf. Hier vliegt u om 12.25 uur (onder voorbehoud) met Aegean airlines rechtstreeks op Athene. Uw landing is voorzien om 16.25 uur. Vervolgens is er gelijk een rondrit door Athene ter oriëntatie zodat u meteen Griekse sfeer kunt proeven. Hoe kan dat beter dan in het oude centrum Plaka een traditioneel Grieks diner te nuttigen? U gaat genieten van een overheerlijke Meze! Vervolgens brengt de rit u naar uw comfortabel hotel Crystal City***, in het centrum van Athene. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. In de omgeving van uw hotel liggen genoeg restaurantjes, terrasjes waar u heerlijk kunt dineren. Kaleo Rexi! Overnachting in uw hotel.

Dag 2 - Donderdag 2 april 2020

Athene

Na het ontbijt laten wij u kennismaken met de wereldstad die Athene is. Hedenochtend heeft u natuurlijk al de Acropolis op gepaste afstand kunnen bewonderen. Vandaag gaat u deze prachtige blikvanger uitgebreid bezoeken uiteraard onder de bezielde leiding van de lokale gids. Grieken zijn heel trots op hun archeoligische erfenis! Ook het Nieuwe Akropolis museum wordt bezocht. Verder hoort u alles over en ziet u o.a. het Byzantijns museum, de tempel van Zeus, het theater Dionysos, het Syntagma plein en het parlement. Grieken houden van eten en drinken, dus gedurende de excursie wordt er uitgebreid gestopt voor een heerlijk Grieks kopje koffie. Overnachting in uw hotel.

Dag 3 - Vrijdag 3 april 2020

Mykene – Nafplion en Epidaurus

Na het ontbijt staat er er wederom een prachtige dag op het programma. Natuurlijk maken we een tussenstop bij het indrukwekkende Kanaal van Korinthië, dat ongeveer 80 kilometer van Athene ligt. Dit kanaal werd aan het einde van de 19e eeuw gegraven en is iets meer dan 6 kilometer lang en 23 meter breed. Daardoor hoeven middelgrote schepen niet meer helemaal om de Peloponnesos heen (350 kilometer) om hun bestemming te bereiken. Zeer fotogenieke stop, houdt uw camera in de aanslag. Dan reist u verder naar het historische Mycene dat ongeveer 30 kilometer van Tolo ligt. Mycene was in de oudheid een van de belangrijkste steden en centrum van de Myceense cultuur.  Net buiten het dorpje Mycene, liggen de archeologische opgravingen waaronder de Akropolis van Mycene met de bekende Leeuwenpoort en ongeveer 800 meter verder ligt de schatkamer van Atreus. U brengt hier een uitgebreid bezoek uiteraard onder leiding van een Duitssprekende gids. Vervolgens rijdt u naar één van de mooiste steden van Griekenland; Nafplion.  Deze stad was de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en heeft een ontzettend leuk en levendig centrum met mooie neoklassieke gebouwen. Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier het kasteel van Palamidi, de vesting op het schiereiland Akronafplia en het bekende eilandje Bourtzi. Uw gids zal u er alles over vertellen. Na de lunch (niet inbegrepen) rijdt u naar het wereldberoemde theater van Epidavros. Dit theater is één van de best bewaarde theaters in Griekenland en biedt ruimte voor ongeveer 12.000 toeschouwers. De akoestiek is hier bijzonder goed, tot op de laatste rijen hoor je zelfs het kleinste geluid. Probeert u het, een prachtig meesterwerk! Overnachting in uw hotel.

 

Dag 4 - Zaterdag 4 april 2020

Een heerlijke vrije dag

Na de enerverende dagen is het altijd fijn om een vrije dag te hebben waarin u Athene op uw eigen tempo kunt (her) ontdekken, wellicht wilt u nog wat langer rondslenteren rond Plaka. Heerlijk op een terrasje genieten van een lekkere Griekse meze onder het genot van een drankje. Zo kunt u alle gedane indrukken nogmaals de revue laten passeren. Overnachting in uw hotel.

Dag 5 - Zondag 5 april 2020

Athene – Düsseldorf – Limburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Aegean Airlines om 9.25 uur (onder voorbehoud) naar Düsseldorf. Hier staat onze touringcar weer voor u klaar om u veilig naar Limburg te rijden. Dan komt er een einde aan een prachtige reis naar een zeer verrassende stad. U gaat weer huiswaarts met prachtige verhalen en indrukwekkende foto’s. Graag zien we u weer terug op één van onze andere reizen.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Hotel Crystal City ***

Het Crystal City Hotel is centraal gelegen in Athene, op slechts 100 meter van het metrostation Metaxourgeio. Het biedt gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimten en heeft een restaurant op het dak met een panoramisch uitzicht over de stad. De kamers van het Crystal City hebben airconditioning, een televisie met satelliet- en kabelkanalen, een koelkast en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met een haardroger. De kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de Akropolis. Elke dag wordt in dit hotel een continentaal ontbijtbuffet en een Grieks ontbijt geserveerd. Het Athina Restaurant & Lounge biedt Griekse gerechten voor lunch en diner en een prachtig uitzicht op de Akropolis en de Lycabettus-heuvel. In de bar op het dak kunt u genieten van vers bereide Griekse specialiteiten en zoete deegwaren. Het Crystal City Hotel bevindt zich op 1 km van de historische wijk Plaka en op 2 km van de Akropolis en het Nationaal Archeologisch Museum. Op loopafstand vindt u verschillende musea, bars en restaurants.

Hotel verzorging: Logies met ontbijt

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer€ 154,-

Website Hotel Crystal City ***

Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Urmond- Carpoolplaats Vd Valk Hotel
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van Limburg naar Düsseldorf v.v.
 • Vlucht Düsseldorf - Athene v.v. met Aegean (incl. luchthavenbelasting o.v.v. wijzigingen)
 • 4 x overnachting in hotel Crystal City ***
 • 4 x ontbijtbuffet
 • 1 x Grieks diner in de vorm van een Meze, kleine Griekse hapjes
 • Halve dag excursie Athene met Duitssprekende gids
 • Hele dag excursie Athene inclusief entree Akropolis en het Nieuwe Akropolis museum met Duitssprekende gids
 • Hele dag excursie Mykene, Nafplion en Epidaurus inclusief entree Mykene en Epidaurus met Duitssprekende gids
 • Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Toeristenbelasting

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50
 • Optionele excursies (aangeboden door en onder verantwoordelijkheid lokale agent)
 • Eventuele verzekeringen

Overige informatie

 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • Minimum aantal deelnemers: 20
 • U reist gegarandeerd met het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding.
 • Bij vliegreizen en (rivier)cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden