Op avontuur tussen watervallen, geisers en ongerepte natuur

Een topper! Deze rondreis IJsland is pure schoonheid. Een overweldigende natuur zoals Moeder Natuur die bedoeld heeft. Op slechts drie uur vliegen, waant u zich in een totaal andere wereld. Een wereld waar warmwaterbronnen, geisers groene vlaktes en gletsjers elkaar afwisselen. De gehele reis verblijft u in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt, zodat u elke dag uitgerust bent om alle facetten van het natuurschoon van het land te ontdekken. Vanuit de hoofdstad Reykjavik rijdt u per comfortabele touringcar IJsland rond. De wereldberoemde Gullfoss waterval en Geyser (geiser) ontbreken vanzelfsprekend niet op ons programma, u heeft zelfs de mogelijkheid deel te nemen aan een walvissafari! Houdt uw camera gereed want de vele papegaaiduikers zijn ontzettend fotogeniek. Hete lavastromen worden met gletsjers afgewisseld en fjorden trakteren u op magnifieke vergezichten. We maken kennis met oude vissersdorpen en toeren door Nationale Parken. De afwisseling zorgt ervoor dat u uw dagen in IJsland niet snel zal vergeten. De reis wordt natuurlijk begeleidt door onze zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding, en is inclusief transfer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Düsseldorf of Brussel v.v.

Dag 1 - Heenreis

Vanuit uw Limburgse opstapplaats vertrekt u naar de luchthaven van Düsseldorf of Brussel. Daar checken we in voor onze vlucht met Icelandair naar Keflavik. Bij aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze gids die ons de komende dagen zal begeleiden op onze tour door IJsland. Bij aankomst checkt u in een goed middenklasse hotel in hoofdstad Reykjavik. Diner op eigen gelegenheid. We tippen graag Café de Paris voor u.

Dag 2 - Geysir – Gullfoss – Skógar – Vík

Vandaag maakt u kennis met geisers, watervallen, koloniën papegaaiduikers en zwarte stranden. Na het ontbijt verlaten we Reykjavik en rijden we naar het zuiden van IJsland. De wereldberoemde waterval Gullfoss ontbreekt vanzelfsprekend niet op ons programma. In de nabijgelegen Geysir regio vol heetwaterbronnen, pruttelt niet enkel heet water vanaf het diepst van de aarde omhoog, ook modder kookt er op diverse plaatsen. Alvorens we arriveren in Dyrhólaey natuurpark, maken we op onze route zuidwaarts een stop om de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen te bewonderen. In het natuurpark heeft u grote kans de beroemde papegaaiduikers te zien. Deze vogels vertoeven normaliter in de periode vanaf half mei tot begin augustus op IJsland. Naast deze markante vogels zijn er tal van andere zeevogels te spotten. We sluiten onze reisdag af in het charmante plaatsje Vík, waar een wandeling op het zwarte zandstrand, met op de achtergrond de beukende krachtige golven, een echte aanrader is. Diner en overnachting in de omgeving van Vík

Dag 3 - Skaftafell National Park & Jökulsárlón Glacial Lagoon

We beginnen de dag met het ontbijt in het hotel. Eenmaal aan boord van onze luxe touringcar rijden we naar Eldhaurn, een indrukwekkende lavastroom. Deze lavastroom is de grootste die er op aarde te vinden is. De scheur in de aarde, is volgens overleveringen, ontstaan tussen de jaren 1783 – 1784. Aansluitend maken we een stop in Kirkjubæjarklaustur. De groene omgeving van deze plaats vormt een opmerkelijk contrast met de lavavelden en donkere stranden die er omheen gelegen zijn. Na de stop vervolgen we onze tour naar de vulkanische zandgronden van Skeiðarársandur en rijden we naar Skaftafell, een fraai gletsjer gebied, gelegen in het Skaftafell National Park. Een bezoek aan de Jökulsárlón Glacial Lagoon mag op het programma niet ontbreken. Hier gaan we aan boord voor een exclusieve boottocht met een amfibie-boot (inclusief reissom) en varen langs indrukwekkende ijsbergen. Wie weet zien we op de schotsen zonnebadende zeehonden. Eenmaal terug op het vaste land sluiten we de dag af in Höfn. Vanuit deze plaats is het uitzicht op de grootste gletsjer in Europa, de Vatnajökull, werkelijk adembenemend. Diner en overnachting in de omgeving van Höfn.

Dag 4 - Fjorden & Kustlijn

Vanuit Höfn toeren we over de Almannaskarð pass, waar we een stop inlassen om van het uitzicht over de kustlijn te genieten. Wanneer we verder rijden, genieten we opnieuw van prachtige vergezichten, ditmaal over de East Fjords. Deze twee fjorden torenen ver boven de zee uit, een indrukwekkend gezicht. Verder langs een prachtige kustlijn, met hier en daar een stop voor prachtige foto’s en lunch (excl. reissom). Diner en overnachting in de omgeving van Egilsstaðir.

Dag 5 - Möðrudalsöræfi, Mývatn en Goðafoss waterval

We rijden over de uitgestrekte leegheid van het woestijnachtige hoogland plateau naar de omgeving van  Mývatn. In deze omgeving bezoeken we Námaskarð pass met de kokende modderpoelen. Verder brengen we een bezoek aan de bijzonder gevormde lavacreaties van Dimmuborgir, de kraters van Skútustaðir en snelstromende Laxá rivier vol met zalmen. Wist u dat in deze omgeving talloze watervogels vertoeven, de grootste dichtheid ter wereld. We zetten onze reis voort naar de levendige havenstad Akureyri. Alvorens we daar arriveren maken we vandaag nog een stop bij een van de hoogtepunten, Goðafoss waterval. Akureyri is bekend om haar fraaie, gerestaureerde, houten huizen, volgens insiders de mooiste van het land. Diner en overnachting in Akureyri.

Dag 6 - Eyjafjörður, Tröllaskagi & Siglufjörður

Uw bagage kunt u vandaag op de kamer laten, we keren na onze tour aan het einde van de dag terug naar hetzelfde hotel in Akureyri. Na het ontbijt in uw hotel maken we ons op voor een dag vol fraaie kustwegen omringd door steile bergen en fjorden, op weg richting de poolcirkel. Gedurende de dag maken we, vanzelfsprekend, diverse stops. De eerste keer dat we vandaag halthouden is bij het vissersdorp Hauganes, bekend vanwege de gedroogde en gezouten kabeljauw. Wat noordelijker rijden we door drie bergtunnels. Het uitzicht vanuit deze tunnels is adembenemend mooi. U kijkt uit over de zee, de bergen en het Troll schiereiland. Op de top van een fjord ligt het charmante dorpje Siglufjörður, een paradijs voor buitensporters. Begin twintigste eeuw vond er een grote haring migratie plaats. In een klap werd Siglufjörður overstelpt met mensen die een graantje van deze migratie mee wilden pikken. De stad barstte spontaan uit haar voegen. U heeft (optioneel) de mogelijkheid de opwinding en de gloriedagen van toen te beleven in het – met prijzen overladen – Haring Museum. Verder heeft u wat vrije tijd in deze plaats zodat u zelf de charme van het stadje kunt ontdekken en aan kunt schuiven voor de lunch (excl. reissom) in een van de gezellige restaurants die Siglufjörður rijk is. Na de lunchpauze zetten we koers naar Hjalteyri, net als Siglufjörður ooit een florerende haringstad. Nu lijken de oude huizen en fabrieken te wachten tot hun voormalige eigenaren terugkeren. Möðruvellir is een plaats met een middeleeuws klooster gelinkt aan vele IJslandse sagen. We zijn rond 16.00u terug. U heeft deze namiddag/begin van de avond, het is immers lang licht, de mogelijkheid nog deel te nemen aan een 3 uur durende walvis-safari in de Eyjafjord, aan boord krijgt u alle informatie over deze walvissen en de natuur waarin en hoe ze leven. (informatie op aanvraag, ca. € 70,00 p.p.).

Dag 7 - Skagafjörður, Blönduós & Holtavörðuheiði

Na het ontbijt wachten majestueuze bergen en nauwe bergpassen, op de weg naar Skagafjörður, op u, een plaats die faam geniet vanwege de paardenfokkerij. Hier heeft u de mogelijkheid meer te leren over het beroemde IJslandse paardenras (optioneel ca. € 32,00 p.p.) Aan de oevers van de rivier Blanda maken we een stop in het dorp. Het bijbehorende Hrútey Island is een natuurreservaat gelegen aan de populaire zalmrivier. Wanneer we eenmaal het Holtavörðuheiði plateau, met hier en daar een glimp op vulkanische kraters, gepasseerd zijn, bereiken we Borgarfjörður. Diner en overnachting in de omgeving van Borgarfjörður

Dag 8 - Watervallen, Deildartunguhver 7 Þingvellir National Park

We bezoeken vandaag de vruchtbare regio rondom Borgarfjörður en leggen ook aan bij de Hraunfossar en Barnafoss watervallen alsmede Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa. We vervolgen onze reis naar waar we de restanten van het oude parlement bekijken, gelegen aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Op deze plek bent u getuige van de botsing van de tektonische platen tussen Amerika en het Euraziatische gebied. We eindigen onze dag in de hoofdstad, Reykjavik waar we tevens overnachten. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. U heeft de keuze uit vele restaurants in de stad, wij raden u graag Restaurant Apotek aan.

Dag 9 - Terugreis

Na een vroeg ontbijt (pakket) nemen we afscheid van onze professionele gids en van IJsland. De transferbus brengt ons naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Düsseldorf/Brussel. Bij aankomst op de luchthaven volgt het transfer naar uw opstapplaats in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Goede middenklasse hotels

Tijdens deze reis overnachten we in diverse nette land-typische middenklasse hotels. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en andere benodigde faciliteiten. We dineren 6x in de hotels. De definitieve hotelnamen volgen ca. 4 weken voor vertrek op deze website.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving programma

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (mei 2022)€ 500,-
Eenpersoonskamer (juli 2022)€ 608,-
Eenpersoonskamer (september 2022)€ 514,-
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Reis informatie
Een topper! Deze rondreis IJsland is pure schoonheid. Een overweldigende natuur zoals Moeder Natuur die bedoeld heeft. Op slechts drie uur vliegen, waant u zich in een totaal andere wereld. Een wereld waar warmwaterbronnen, geisers groene vlaktes en gletsjers elkaar afwisselen. De gehele reis verblijft u in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt, zodat u elke dag uitgerust bent om alle facetten van het natuurschoon van het land te ontdekken. Vanuit de hoofdstad Reykjavik rijdt u per comfortabele touringcar IJsland rond. De wereldberoemde Gullfoss waterval en Geyser (geiser) ontbreken vanzelfsprekend niet op ons programma, u heeft zelfs de mogelijkheid deel te nemen aan een walvissafari! Houdt uw camera gereed want de vele papegaaiduikers zijn ontzettend fotogeniek. Hete lavastromen worden met gletsjers afgewisseld en fjorden trakteren u op magnifieke vergezichten. We maken kennis met oude vissersdorpen en toeren door Nationale Parken. De afwisseling zorgt ervoor dat u uw dagen in IJsland niet snel zal vergeten. De reis wordt natuurlijk begeleidt door onze zeer ervaren Het Zuiden & Jacobs reisbegeleiding, en is inclusief transfer per luxe touringcar vanuit Limburg naar Düsseldorf of Brussel v.v.
Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Vanuit uw Limburgse opstapplaats vertrekt u naar de luchthaven van Düsseldorf of Brussel. Daar checken we in voor onze vlucht met Icelandair naar Keflavik. Bij aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze gids die ons de komende dagen zal begeleiden op onze tour door IJsland. Bij aankomst checkt u in een goed middenklasse hotel in hoofdstad Reykjavik. Diner op eigen gelegenheid. We tippen graag Café de Paris voor u.

Dag 2 - Geysir – Gullfoss – Skógar – Vík

Vandaag maakt u kennis met geisers, watervallen, koloniën papegaaiduikers en zwarte stranden. Na het ontbijt verlaten we Reykjavik en rijden we naar het zuiden van IJsland. De wereldberoemde waterval Gullfoss ontbreekt vanzelfsprekend niet op ons programma. In de nabijgelegen Geysir regio vol heetwaterbronnen, pruttelt niet enkel heet water vanaf het diepst van de aarde omhoog, ook modder kookt er op diverse plaatsen. Alvorens we arriveren in Dyrhólaey natuurpark, maken we op onze route zuidwaarts een stop om de Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen te bewonderen. In het natuurpark heeft u grote kans de beroemde papegaaiduikers te zien. Deze vogels vertoeven normaliter in de periode vanaf half mei tot begin augustus op IJsland. Naast deze markante vogels zijn er tal van andere zeevogels te spotten. We sluiten onze reisdag af in het charmante plaatsje Vík, waar een wandeling op het zwarte zandstrand, met op de achtergrond de beukende krachtige golven, een echte aanrader is. Diner en overnachting in de omgeving van Vík

Dag 3 - Skaftafell National Park & Jökulsárlón Glacial Lagoon

We beginnen de dag met het ontbijt in het hotel. Eenmaal aan boord van onze luxe touringcar rijden we naar Eldhaurn, een indrukwekkende lavastroom. Deze lavastroom is de grootste die er op aarde te vinden is. De scheur in de aarde, is volgens overleveringen, ontstaan tussen de jaren 1783 – 1784. Aansluitend maken we een stop in Kirkjubæjarklaustur. De groene omgeving van deze plaats vormt een opmerkelijk contrast met de lavavelden en donkere stranden die er omheen gelegen zijn. Na de stop vervolgen we onze tour naar de vulkanische zandgronden van Skeiðarársandur en rijden we naar Skaftafell, een fraai gletsjer gebied, gelegen in het Skaftafell National Park. Een bezoek aan de Jökulsárlón Glacial Lagoon mag op het programma niet ontbreken. Hier gaan we aan boord voor een exclusieve boottocht met een amfibie-boot (inclusief reissom) en varen langs indrukwekkende ijsbergen. Wie weet zien we op de schotsen zonnebadende zeehonden. Eenmaal terug op het vaste land sluiten we de dag af in Höfn. Vanuit deze plaats is het uitzicht op de grootste gletsjer in Europa, de Vatnajökull, werkelijk adembenemend. Diner en overnachting in de omgeving van Höfn.

Dag 4 - Fjorden & Kustlijn

Vanuit Höfn toeren we over de Almannaskarð pass, waar we een stop inlassen om van het uitzicht over de kustlijn te genieten. Wanneer we verder rijden, genieten we opnieuw van prachtige vergezichten, ditmaal over de East Fjords. Deze twee fjorden torenen ver boven de zee uit, een indrukwekkend gezicht. Verder langs een prachtige kustlijn, met hier en daar een stop voor prachtige foto’s en lunch (excl. reissom). Diner en overnachting in de omgeving van Egilsstaðir.

Dag 5 - Möðrudalsöræfi, Mývatn en Goðafoss waterval

We rijden over de uitgestrekte leegheid van het woestijnachtige hoogland plateau naar de omgeving van  Mývatn. In deze omgeving bezoeken we Námaskarð pass met de kokende modderpoelen. Verder brengen we een bezoek aan de bijzonder gevormde lavacreaties van Dimmuborgir, de kraters van Skútustaðir en snelstromende Laxá rivier vol met zalmen. Wist u dat in deze omgeving talloze watervogels vertoeven, de grootste dichtheid ter wereld. We zetten onze reis voort naar de levendige havenstad Akureyri. Alvorens we daar arriveren maken we vandaag nog een stop bij een van de hoogtepunten, Goðafoss waterval. Akureyri is bekend om haar fraaie, gerestaureerde, houten huizen, volgens insiders de mooiste van het land. Diner en overnachting in Akureyri.

Dag 6 - Eyjafjörður, Tröllaskagi & Siglufjörður

Uw bagage kunt u vandaag op de kamer laten, we keren na onze tour aan het einde van de dag terug naar hetzelfde hotel in Akureyri. Na het ontbijt in uw hotel maken we ons op voor een dag vol fraaie kustwegen omringd door steile bergen en fjorden, op weg richting de poolcirkel. Gedurende de dag maken we, vanzelfsprekend, diverse stops. De eerste keer dat we vandaag halthouden is bij het vissersdorp Hauganes, bekend vanwege de gedroogde en gezouten kabeljauw. Wat noordelijker rijden we door drie bergtunnels. Het uitzicht vanuit deze tunnels is adembenemend mooi. U kijkt uit over de zee, de bergen en het Troll schiereiland. Op de top van een fjord ligt het charmante dorpje Siglufjörður, een paradijs voor buitensporters. Begin twintigste eeuw vond er een grote haring migratie plaats. In een klap werd Siglufjörður overstelpt met mensen die een graantje van deze migratie mee wilden pikken. De stad barstte spontaan uit haar voegen. U heeft (optioneel) de mogelijkheid de opwinding en de gloriedagen van toen te beleven in het – met prijzen overladen – Haring Museum. Verder heeft u wat vrije tijd in deze plaats zodat u zelf de charme van het stadje kunt ontdekken en aan kunt schuiven voor de lunch (excl. reissom) in een van de gezellige restaurants die Siglufjörður rijk is. Na de lunchpauze zetten we koers naar Hjalteyri, net als Siglufjörður ooit een florerende haringstad. Nu lijken de oude huizen en fabrieken te wachten tot hun voormalige eigenaren terugkeren. Möðruvellir is een plaats met een middeleeuws klooster gelinkt aan vele IJslandse sagen. We zijn rond 16.00u terug. U heeft deze namiddag/begin van de avond, het is immers lang licht, de mogelijkheid nog deel te nemen aan een 3 uur durende walvis-safari in de Eyjafjord, aan boord krijgt u alle informatie over deze walvissen en de natuur waarin en hoe ze leven. (informatie op aanvraag, ca. € 70,00 p.p.).

Dag 7 - Skagafjörður, Blönduós & Holtavörðuheiði

Na het ontbijt wachten majestueuze bergen en nauwe bergpassen, op de weg naar Skagafjörður, op u, een plaats die faam geniet vanwege de paardenfokkerij. Hier heeft u de mogelijkheid meer te leren over het beroemde IJslandse paardenras (optioneel ca. € 32,00 p.p.) Aan de oevers van de rivier Blanda maken we een stop in het dorp. Het bijbehorende Hrútey Island is een natuurreservaat gelegen aan de populaire zalmrivier. Wanneer we eenmaal het Holtavörðuheiði plateau, met hier en daar een glimp op vulkanische kraters, gepasseerd zijn, bereiken we Borgarfjörður. Diner en overnachting in de omgeving van Borgarfjörður

Dag 8 - Watervallen, Deildartunguhver 7 Þingvellir National Park

We bezoeken vandaag de vruchtbare regio rondom Borgarfjörður en leggen ook aan bij de Hraunfossar en Barnafoss watervallen alsmede Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa. We vervolgen onze reis naar waar we de restanten van het oude parlement bekijken, gelegen aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Op deze plek bent u getuige van de botsing van de tektonische platen tussen Amerika en het Euraziatische gebied. We eindigen onze dag in de hoofdstad, Reykjavik waar we tevens overnachten. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. U heeft de keuze uit vele restaurants in de stad, wij raden u graag Restaurant Apotek aan.

Dag 9 - Terugreis

Na een vroeg ontbijt (pakket) nemen we afscheid van onze professionele gids en van IJsland. De transferbus brengt ons naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Düsseldorf/Brussel. Bij aankomst op de luchthaven volgt het transfer naar uw opstapplaats in Limburg.Dagprogramma is onder voorbehoud en kan wijzigen door de (weers)omstandigheden op de plek van reisbestemming.

Hotel informatie

U verblijft in onderstaand hotel

Dit hotel is met zorg door ons geselecteerd. Voor meer info, klik op het hotel.

Goede middenklasse hotels

Tijdens deze reis overnachten we in diverse nette land-typische middenklasse hotels. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en andere benodigde faciliteiten. We dineren 6x in de hotels. De definitieve hotelnamen volgen ca. 4 weken voor vertrek op deze website.

Hotel verzorging: Volgens beschrijving programma

KamerToeslag
Tweepersoonskamer
Eenpersoonskamer (mei 2022)€ 500,-
Eenpersoonskamer (juli 2022)€ 608,-
Eenpersoonskamer (september 2022)€ 514,-
Instapschema
Valkenburg- Arriva Treinstation
Maastricht- Geusselt Tourhalte bij stadion
Beek- Arriva tourhalte-Prins Mauritslaan
Sittard Station NS, bij de P&R (achterzijde aan de Geerweg)
Heerlen- NS Station achterzijde
Heerlen- Parkeerplaats Heerlerbaan, kerk
Echt- Parkeerplaats Gamma
Roermond- Retailpark KFC
Weert- NS Station (bij voldoende deelname)
Venlo- NS Station
Wij passen uw opstaptijden altijd aan op de medereizigers & bij onze vliegreizen op de vliegtijden, zodat u middels een zo kort mogelijke opstaproute eventueel met een aparte servicelijn of taxi, snel op weg bent naar uw vakantiebestemming en optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen.

• De opstaptijden voor de busreizen zullen tussen 07.00 en 09.00 uur zijn.
• De definitieve vertrektijden ontvangt u bij de reisbescheiden ca. 10 dagen voor vertrek.
• De terugkomsttijden van onze busreizen liggen tussen 17.00 en 23.00u.
• De aankomsttijden per opstapplaats worden u tijdens de thuisreis medegedeeld.
Kaart

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar naar luchthaven Düsseldorf/Brussel v.v.
 • Vlucht Düsseldorf/Brussel – Reykjavik Keflavik met Icelandair v.v. (incl. luchthaventax. o.v.v. wijzigingen)
 • 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage
 • Audiosysteem (oortjes)
 • Lokale moderne touringcar met gidsen
 • 2 nachten in land-typische middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt in Reykjavik
 • 6 nachten in land-typische middenklasse hotels op basis van halfpension in het binnenland
 • Excursie naar Gullfoss, Geysir, Seljalandsfoss, Skógafoss watervallen, Dyrhólaey natuurpark
 • Excursie naar Kirkjubæjarklaustur, Skeiðarársandur, Skaftafell, Höfn
 • Boottocht over Jökulsárlón Glacial Lagoon
 • Excursie naar Fjorden & kustlijn
 • Excursie naar Námaskarð pass, lavacreaties van Dimmuborgir, de kraters van Skútustaðir, de snelstromende Laxá rivier vol met zalmen, Goðafoss waterval & havenstad Akureyri
 • Excursie naar Hauganes, dorpje Siglufjörður, Hjalteyri
 • Excursie naar Skagafjörður, Borgarfjörður
 • Excursie naar Hraunfossar, Barnafoss watervallen & Deildartunguhver
 • Toeristenbelasting
 • Het Zuiden en Jacobs reisbegeleiding gedurende gehele reis
 • Maximaal 25 personen per reisgroep

Vertrekdata

Deze prijzen zijn gebaseerd op een twee-persoonskamer. Voor de een-persoonskamertoeslag, zie de hotelinformatie.

Deze reis is exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele verzekeringen
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten € 29,50 per boeking
 • Optionele excursies
 • Verplichte SGR bijdrage € 5,- per persoon

Overige informatie

 • Vluchtdetails en programma onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Bij vliegreizen en (rivier) cruises hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden
 • Paspoort dient nog 3 maanden na terugkomst geldig te zijn
 • Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
 • N.B. In het voor- en naseizoen, buiten de maanden juni, juli en augustus, kan het weer van invloed zijn op de bereikbaarheid van bepaalde attracties en op de reisduur van bepaalde trajecten. In dat geval kan het voorkomen dat bovengenoemd dagprogramma enigszins wordt aangepast door de reisleiding.